Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Állását és mandátumát is elvesztette

Maroslele - Összeférhetetlenség miatt végül csakugyan nem lett önkormányzati képviselő Maroslelén Drimba Tibor, pedig a közéleti szerepvállalás kedvéért még szeretett hivatásáról is lemondott.
 Mesél a börtönvilágról

Drimbát lapunkban úgy is bemutattuk, mint aki szabadidejében rendszeresen vállalkozik arra, hogy bűnmegelőzési órákat tart a diákoknak, megosztja tapasztalatait a börtönvilágról. Ezt sem adta fel. Bár már nem a szegedi Csillag börtön körletfelügyelője, egykori munkahelye jóváhagyásával továbbra is szívesen megosztja élményeit a fiatalokkal, és ennek érdekében keresi az együttműködést az iskolákkal, civilszervezetekkel, polgárőrcsoportokkal. A makói tankerülettel máris megállapodott a közös munkáról.

A napokban jelent meg a hír a maroslelei lapban, hogy megváltozott a képviselő-testület összetétele: miután a Szegedi Törvényszék pontot tett Drimba Tibor összeférhetetlenségi ügyére, az ő képviselői mandátuma megszűnt, és helyét a listán utána következett jelölt foglalta el a testületben.

Megírtuk: amikor Drimba elhatározta, hogy önkormányzati képviselőjelölt lesz, ennek nem volt akadálya. Akkor sem, amikor az ajánlásokat gyűjtő íveket átvette, és akkor sem, amikor leadta – utólag, október 12-én azonban hatályba lépett egy törvénymódosítás, amely miatt az időközben megválasztott testületi tag hivatása összeférhetetlenné vált a képviselőséggel. A várható változásról csak akkor értesült, amikor már javában folyt a választási kampány.

Drimba Tibor komolyan gondolta közéleti szerepvállalását, ezért úgy döntött, megpróbálja feloldani az összeférhetetlenséget. Ezt az okozta, hogy büntetés-végrehajtási dolgozó volt. Bár hivatását szerette, megvált tőle, és civil foglalkozás után nézett – csakhogy mire mindez sikerült, kicsúszott az erre szabott határidőből. Az emiatt született maroslelei határozatot ugyan megtámadta a bíróságon, ám nem járt sikerrel, mandátumát elveszítette. Most azt mondja, ettől függetlenül nem bánta meg, hogy megpróbálkozott a képviselőséggel. Az általa létrehozott maroslelei Facebook-csoportban továbbra is rendszeresen megosztja a közösséggel kapcsolatos gondolatait, s feltett szándéka a következő választáson újból indulni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árokba borult egy autó a 43-ason

A szombat kora reggeli baleset helyszínére Makóról érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akik megkezdték… Tovább olvasom