Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 17°C Még több cikk.

Állatvédők: nem vagyunk hívei az altatásnak!

Makó - Megírtuk: Makón ingyen elszállítják és elaltatják a kutyákat, ha a gazdájuk végleg megszabadulna tőlük. Az állatvédők hangsúlyozzák: nem hívei az altatásnak.
A makói állatvédők a szerkesztőségünkhöz eljuttatott levélben fejtik ki álláspontjukat a gazdáik számára feleslegessé vált kutyák elaltatásával kapcsolatban, ennek részleteit közöljük: a makói önkormányzat jegyzőnője hívott össze egy megbeszélést, ami a beoltatlan kutyaharapásos esetek miatt volt nagyon fontos. Az állatvédők véleményét képviseltem, mi nem vagyunk az altatás hívei. Kérünk mindenkit felelős gazda módjára biztos kerítéssel akadályozza meg kedvence utcára jutását, és kötelező veszettségi oltását adassa be a kutyájának. Várjuk ideiglenes befogadók jelentkezését, mert sajnos menhelyet anyagiak hiányában fenntartani nem tudunk.

Helyi állatvédők erejükön felül megtesznek mindent, amit csak lehet, olykor a lehetetlent is, de így is előfordul, hogy a kóbor kutyák embereket marnak meg az utcán. Az oltási könyv hiányában a sérülést elszenvedett embereket Tetanis és veszettség elleni oltás sorozat kockázatának teszik ki.

Ivartalanítási akciókról vagy esetlegesen ingyen veszettség elleni vakcinázás lehetőségéről kérjük értesítsenek minket, hogy a rászorulóknak segíthessünk, a túlszaporulat és egyéb kellemetlen helyzetek elkerülésében. Dr. Sebő Ottó állatorvos klinikáján állatvédőkön keresztül lehetőség van fiú ivarú kutyák-macskák 5 ezer forintért, lány ivarú kutyák-macskák 10 ezer forintért történő ivartalanítására.

Az ebrendészeti telep vezetőjének felajánlása minden gazda lelkiismeretére van bízva, mi reméljük felelős emberek lévén mindenki a kerítését és kedvence oltási könyvét ellenőrzi.

Gilinger É. Annette állatvédőr

Olvasóink írták

 • 5. kelemenyke 2012. október 01. 06:48
  „Nos!! Kedves Vári!!!
  Elnézve a játszótereken a kutyákkal teleszaratott homokozókat!!!!!!!
  Talán, mégis jogos az embervédők hiányolása!!!
  Vagy van akinek a gyerek nem számít embernek??????????????????????”
 • 4. vári 2012. szeptember 30. 18:52
  „Látom, a más farkával való csalánverés itt is remekül mindenkinek.
  Vegyék magukhoz a kutyákat... Hát éppen ezt teszik! De az ő erejük, anyagi lehetőségeik is végesek.

  " Embervédők mikor lesznek már???????"
  Az ember (a felnőtt ember) felelős a saját sorsáért, a gyerek és az állat kiszolgáltatott. (Ez nem jelenti azt, hogy felnőtt ember nem kerülhet olyan helyzetbe, hogy a saját sorsa feletti rendelkezési joga csorbuljon.)
  Az "embervédelem" létezik, úgy hívják: büntető törvénykönyv, rendőrség, gyermek- és ifjúságvédelem estébé.
  Ha elégedetlen vagy ezek működésével, nosza, járj elöl jó példával, és segíts be. Vigyél ételt néhány hajléktalannak. Küldj pénzt beteg gyerekek gyógyulására.”
 • 3. történész 2012. szeptember 30. 16:55
  „Vegyék magukhoz az állatokat és etessék.Egy doboz legolcsóbb kutyakaja 1400gr.284.ft-nál kezdődik.Az én kutyám és három cica(jöttek) egy dobozzal símán benyalnak,de még délután is sorba állnak.
  Az egyéb kutyatápok meg a kutyáknak sem kellenek.”
 • 2. kelemenyke 2012. szeptember 30. 08:53
  „Hurrá!!!!
  Állatvédők már vannak ezerrel!!!
  Embervédők mikor lesznek már???????”
 • 1. klj-54 2012. szeptember 29. 18:36
  „1, finanszírozzák az ivartalanítást saját zsebből.
  2, Vigyék haza magukhoz!
  3, Csak azért hisztizzenek aminek a költségeit maguk vállalják.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Íme a Hagymatikum imázsfilmje

A makói önkormányzat megbízásából elkészült a Hagymatikum fürdő imázsfilmje. Tetszik? Tovább olvasom