Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Ambrózfalva kizöldül

Ambrózfalva - Szó szerint kizöldül Ambrózfalva a helyi civil önkéntesek, vállalkozók összefogásának köszönhetően: halványzöld homlokzati festést kapott, illetve kap hamarosan több középület, és parkosítanak is. Pályázati támogatást szinte alig használ az önkormányzat.
Szinte fillérekből, civilekkel, helyi vállalkozókkal összefogva megszépülhet egy falu – ennek szép példája a mindössze 530 lelkes Ambrózfalva. Aki mostanában sétál a falu központjában, láthatja: több középület kapott a közelmúltban új, halványzöld homlokzati festést. Ilyen lett az általános iskola, a könyvtárt, idősotthont és civil házat is magában foglaló közösségi ház, valamint az orvosi rendelő. Hogy miért épp halványzöld? – Mert az a remény színe – mondja Mitykó Mátyás polgármester, de mindjárt hozzá is teszi, a színválasztás nem az ő érdeme, hanem Perleczki Béláné alpolgármesteré.

Mint megtudtuk, nem csak küllemükben lettek az épületek szebbek. Az általános iskola eddig egyetlen nagy termét például kettéosztották, így a két nyolcfős osztály már külön tanulhat, egymást nem zavarva. Eresztetőt is felszereltek a bejárathoz. Az idősotthonban új vizesblokkot alakítottak ki, a könyvtárba pedig többek között új bútorok érkeztek. Az önkormányzat csak ez utóbbi beruházásra fordított pályázati támogatást, egészen pontosan 869 ezer forintot – egyébként mindenben helyi vállalkozók, illetve civil önkéntesek lelkes, bő 10 fős csapata segített. Ebben érdemes kiemelni a Segítő Kéz Egyesület nevű helyi civilszervezet részben szakképzettséggel is rendelkező tagjait. Mint emlékezetes, az egykori teleház megürült épületében ők alakították ki az új orvosi rendelőt idén kora tavaszra.

Hamarosan a faluházat újítják fel úgy, hogy a megürült postahelyiség belső falát lebontva nagyobb rendezvényteret alakítanak ki, majd ezt az épületet is zöldre festik, tavaszra pedig parkosítják a fesztiválteret, mi több, egy teniszpályát is létesítenek a közepén.

Olvasóink írták

  • 2. Beroesz 2011. október 06. 09:57
    „Gratula a falusiaknak, példát adna egy kedvezőtlen fekvésű térség lakóinak.”
  • 1. ametiszt51 2011. október 06. 08:22
    „Gratulálok!
    Nem várják, hogy a sült galamb a szájukba száll, hanem összefogással tesznek a cél érdekében!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Strabag bővíti a makói szennyvíztisztítót

1,3 milliárd forintért a Strabag fogja korszerűsíteni és bővíteni a makói szennyvíztisztítót. Tovább olvasom