Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Ambrózfalván rejtőzködnek a polgármesterjelöltek

Ambrózfalva - Várhatóan ma délután, nem sokkal 4 óra előtt dől el, indul-e valaki a polgármesteri székért az ambrózfalvi időközi választásokon. A jelenlegi községvezető és helyettese nem nyilatkozik, csütörtök reggelig négy képviselő-aspiráns jelentkezett be – és a Jobbik.
– Olyan sok okos dolgot ki tud ön találni, hát találgasson – válaszolta Mitykó Mátyás Márton ambrózfalvi polgármester arra a kérdésre, indul-e az időközi önkormányzati választáson polgármesterjelöltként. Az ismételt kérdésre magánügynek nevezte, indul-e. Felhívtuk a figyelmét, hogy ez közügy lesz, miután a nevét nyilvántartásba veszi a választási iroda, és rákerül a neve a szavazólapra. – Ha rákerül – felelte.

A félezres lakosú Makó térségi településen azért kell egy hónap múlva önkormányzatiképviselő- és polgármester-választást tartani, mert a képviselő-testület szeptember 24-én föloszlatta magát. Ezt egy helyi aláírásgyűjtés kérte, a kezdeményezők Mitykó Mátyás Márton vezetési stílusát kifogásolták. A polgármesternek megvolt a többsége korábban, és folytatni akarta, amit 2010-ben elkezdett, ám most 3:2 arányban kisebbségben maradt. Az ellentéteket a sertésteleppel kapcsolatos viták élezték ki: a Négy Határ 99 Kft. bővíteni akarja a helybelieknek is munkát adó hizlaldát, a polgármester azonban helytelenítette a beruházást. Erről lapunk is írt korábban.

A választási bizottság december 9-ére tűzte ki a voksolás időpontját, ezért a jelöltállítás határideje ma délután 4 órakor jár le. Ennek fényében érdekes, hogy a helyi választási iroda tegnap délelőtti tájékoztatása szerint eddig csupán négy egyéni képviselőjelöltet vettek nyilvántartásba, Molnár Istvánnét, Nagy Lászlót, Abonyi Imrét és Dorotovics Lászlót. Egyikük sem volt a feloszlott testület tagja, bár Abonyi Imre indult a 2010-es választáson. Mind a négy független jelölt, ugyanakkor egy jelölő szervezetet is nyilvántartásba vettek: a Jobbik Magyarországért Mozgalmat.

A korábbi polgármester, Tuska György, aki 18 évig vezette a falut, továbbra se kíván indulni. Az szerinte természetes, hogy a jelöltek taktikáznak az indulás bejelentésével: annak idején az ő utóda is az utolsó órában jelent meg a választási irodán. – Hadd ne nyilatkozzak! – kérte Perleczki Béláné, a feloszlott testület alpolgármestere. Őt is azért kérdeztük, mert azt beszélik a faluban, indul a polgármesteri posztért. Úgy tudjuk, ugyanerre készül az óvoda vezetője, Farkasné Havrán Ildikó is, ám ő sem árulta el, igaz-e a hír.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokan kezdik a reggelt a Délvilággal

Valaki hátulról lapozza, mások kávé mellett olvassák az újságot. Kíváncsiak voltunk a makóiak újságolvasási szokásaira. Tovább olvasom