Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Amerika-napra jött az USA diplomatája

Makó - A Hagymaházban Buzás Péter polgármesterrel találkozott, majd fogatos városnézésen vett részt, végül a Hagymatikummal ismerkedett meg az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének egyik munkatársa, Amy Conroy kedden.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
A vendéget a két tannyelvű Szent István Egyházi Iskola Amerika-napjára hívták meg, amelyet az intézmény pályázati pénzből, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az amerikai nagykövetség támogatásával rendezett meg. Idén ilyen programot mindössze 4 középiskola tarthatott az országban.

Az Amerika-napra nem csak a SZIGNUM diákjai jöhettek el, így sokan hallgathatták meg a diplomata és munkatársai angol nyelvű előadását. Szabó Anita, az iskola sajtóreferense lapunknak azt mondta, a nap a tanulóknak mindenekelőtt azért volt fontos, mert tájékoztatást kaptak az amerikai ösztöndíjakról, a pedagógusoknak pedig azért, mert továbbképzési lehetőségekkel ismertették meg őket.

Amy Conroy a bakon – háttérben a Szent István téri templom. A szerző felvétele
Amy Conroy a bakon – háttérben a Szent István téri templom.
A szerző felvétele

Amy Conroynak nagyon tetszett Makó. Mint mondta, civilben geográfus, így az itt talált földgázlelőhely kapcsán is hallott a városról, amelyet nagyon szépnek és kedvesnek talált.

Olvasóink írták

  • 2. jagoda194 2013. április 30. 11:59
    „De jó,hogy jön legalább megint szégyenpadra ültethetik a magyarokat,valami Helsinki bizottság előtt és láthatjuk majd,hogy sir a zsidó muzeum igazgatója és követeli mégtöbb lakópark építését a magyaroktól.Mert ahol élnek ott meleg van és sok a Palesztin. meg hát dolgozni is kellene valakinek.”
  • 1. Cillit_bang 2013. április 25. 17:06
    „A nap végén pedig a városházán elénekelték az Internacionálét....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megfúrták a Csongrád megyei vízművállalat tervét

Mégsem létesül Makó központtal megyei vízművállalat, a török húsüzem viszont bővül és 80 embert fölvesz – derült ki a makói képviselő-testület szerdai ülésén. Tovább olvasom