Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Anna 4 napos, János bácsi 105 éves

Makó - Egymás után köszöntötték tegnap Makó legfiatalabb lakóját, Petró Annát és a legidősebbet, Lenhardt Jánost – utóbbi 105 esztendős.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

Tegnap délelőtt köszöntötte a makói kórház szülészetén Buzás Péter polgármester és Kallai Árpád főigazgató az év első makói babáját, Petró Annát. A csinos frizurával mosolygó kislány múlt pénteken, délután fél négy előtt 2 perccel jött a világra 4100 grammal és 53 centivel. Az édesanya, Matuszka Andrea azt mondta, minden dicséretet megérdemelnek a makói kórház szakemberei, mert annak ellenére is csak szép emlékei maradtak, hogy Anna végül császármetszéssel született meg. A családban is első baba egyébként – hogy lesznek-e testvérei, arról a tűzoltóként dolgozó édesapa, Petró Tamás viccesen azt mondta: attól függ, ő mennyire lesz jó kislány. A család 100 ezer forintot, az édesanya csokrokat, a csöppség egy hatalmas plüssmacit kapott.

Petró Anna első a családban – és idén Makón is. Fotó: Szabó Imre
Petró Anna első a családban – és idén Makón is. Fotó: Szabó Imre

A város első embere nem sokkal később a Lenhardt család Kálvária utcai otthonába érkezett meg Bánfi Margit jegyző társaságában, ahol a legidősebb makóit, Lenhardt Jánost köszöntötték ajándékcsomaggal, tortával és Orbán Viktor kormányfő oklevelével. Az egykori szíjgyártó, János bácsi 105 esztendős. Mint láttuk-hallottuk, az ünnepelt, bár már kicsit nehézkesen beszél, szellemileg továbbra is friss – látása és hallása azonban mostanra erősen megromlott. Nagy idők tanúja volt: az első világháború kitörésekor 5 éves volt, a másodikban megjárta a Don-kanyart, egy iskolába járt József Attilával, a későbbi miniszter, Erdei Ferenc pedig osztálytársa is volt. Szakmájáról – 70 évesen ment nyugdíjba – mindmáig lelkesen mesél a róla nagy szeretettel gondoskodó családnak.

Buzás Péter ajándékokkal köszöntötte Lenhardt Jánost. Fotó: DM/DV
Buzás Péter ajándékokkal köszöntötte Lenhardt Jánost. Fotó: DM/DV

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Védett madarakat csempészett

31 élő madarat találtak a nagylaki rendőrök egy olasz személygépkocsiban elrejtve. Tovább olvasom