Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 8°C | 22°C Még több cikk.

Annus József lett a köz neve Maroslelén

Tegnap óta utca viseli Annus József egykori író, szerkesztő és politikus nevét szülőfalujában, Maroslelén. A klubkönyvtár falán emléktáblát is avattak a tiszteletére.
Az Annus József köz nincs messze a szülői háztól. Fotó: Segesvári Csaba
Annus József köz – tegnap óta így hívják a három faluszéli utcát összekötő addigi névtelen utcát. A köz nincs messze az Annus család egykori, Rózsa utcai házától, amelyet azonban ma már csak nagyon kevesen tudnak a községben megmutatni – így mondja legalábbis az utcanévadás kezdeményezője, Tóth József. A negyvennyolc esztendős, Hódmezővásárhelyen dolgozó férfi nem csupán ismerte a tavaly decemberben elhunyt írót és parlamenti képviselőt: a levelezésen és a beszélgetéseken túl tíz esztendeje egy diákokat segítő alapítvány életre hívásában is segítségére volt neki nem csak ötletekkel, tanácsokkal, de anyagiakban is. Ezért, noha tapasztalata szerint Annus József megítélése szülőfalujában nem egyértelmű – mint valaha maga mondta, ő sem lehetett próféta a saját hazájában – , úgy gondolta, hálája és tisztelete jeléül, többekkel együtt levélben kéri fel az önkormányzatot, állítson neki méltó emléket. Emellett arra is gondolt, személyének megidézése talán javára fog válni a helyi közéletnek.

Az utcanévavatóra tegnap délelőtt, az idei falunapok nyitó rendezvénye keretében került sor. Annus Józsefet egyébként nem csak a köz új neve, de egy emléktábla is idézi tegnap óta a klubkönyvtár falán.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bánátból hoznák a tejet Makóra

Huszonnyolcmillió forintnyi támogatást kapott az uniótól a tejtermelés javítására a határ mentén… Tovább olvasom