Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

Apartman lesz Makón az ENI székházából

Makó - Miután az eredeti elképzelésekkel ellentétben nem sikerült apartmanházzá alakítani a Teleki utcai egykori anyaszálló épületét Makón, most az Egyesített Népjóléti Intézmény kiürült épületével tervezik ugyanezt. Várhatóan 20-25 millióba kerül majd az átalakítás, felújítás.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
Tavaly megírtuk: az önkormányzat azt tervezte, felújítja és apartmanházzá alakítja át az egykori makói anyaszálló épületét. Egy évvel korábban ürült ki; a bántalmazott anyák és gyermekeik számára ideiglenes menedéket jelentő házat azért kényszerült bezárni a város, mert a kihasználtsága 20-40 százalékos volt, és az önkormányzatnak a szűkös állami normatíván felül évente 8-10 millióval kellett volna kiegészítenie a működésre jutó pénzt. Mint annak idején megírtuk, az eredeti elképzelések szerint 10 milliós beruházással 16 vendég fogadására alkalmas szálláshellyé alakították volna a családok átmeneti otthonát. A városházán megtudtuk: azért tettek le egyelőre az elképzelésről, mert nem akarták a minipanzióval zavarni az ingatlanhoz tartozó szomszédságot.

5-6 apartmant terveznek kialakítani az épületetben. Fotó: Szabó Imre
5-6 apartmant terveznek kialakítani az épületetben.
Fotó: Szabó Imre

Úgy tűnik azonban, mégis lesz önkormányzati apartmanház. A napokban beszámoltunk arról, hogy az Egyesített Népjóléti Intézmény (ENI) Béke utcai központja megüresedett, az irodán dolgozók beköltöztek a polgármesteri hivatal szárnyépületébe. Ez ugyan nincs olyan közel a fürdőhöz, mint a Teleki utcai volt anyaszálló, ám annál nagyobb, tágasabb és a város központi részén található. Az önkormányzat most ezt akarja vendégfogadó hellyé alakítani. Erre 20-25 milliót kell majd költeni, és az épület adottságaitól függően 5-6 apartmant terveznek benne kialakítani, egyenként 3-4 fő, praktikusan egy-egy család elhelyezését lehetővé téve. Azt azonban egyelőre nem tudni, pontosan mikor kezdődnek a munkálatok, és mikor nyithat a szálló.

Olvasóink írták

 • 11. HunyadiMan 2013. március 18. 20:03
  „Ennyi erővel itt is zavarni fogja a ház mögötti emeletes házak lakóit...”
 • 10. Lokálpatrióta 2013. március 18. 15:54
  „Akkor ez az épület most nem eladó???”
 • 9. Egyolvasó 2013. március 17. 07:05
  „Nagyon helyes, ez legalább 4-5 munkahely.”
 • 8. polaris 2013. március 15. 16:22
  „Buzás a saját sírját ássa !”
 • 7. dara 2013. március 15. 07:39
  „Az a messzi gyulai önkormányzat képes volt tőkével beszállni a húskombinátba, hogy ne dőljön be a vállalat, micsoda buta döntést hoztak. Pedig úgy emlékszem állítólag ott is van fürdő . Meg józan paraszti ész is. Nem baj a hölgykoszorú valamelyik tagja majd elkottyantja az igazságot itt Makón!”
 • 6. tuningfine 2013. március 14. 18:56
  „Ide jártam (vittek) bölcsibe :)”
 • 5. papika56 2013. március 14. 16:45
  „Azt a 20--25 millát nem lehetne inkább munkahelyteremtésre használni ???
  Vendégház??? Hotel ??? Panzió ????
  MINEK még 1 ????
  Makón van ilyen : 12 db panzió ! Ebből évek óta árulnak : 3db ot. Senkinek nem kell !
  Ezek is üresen állnak, esetleg pár éjszakát foglalt ..nyáron.
  Eszetlenül MIÉRT ölnének bele 25 milliót ???? Felesleges pénz pocsékolás !!!”
 • 4. Francois 2013. március 14. 15:30
  „3. pog 2013.03.14. 13:08 Pedig nagyon egyszerű a képlet! A Délmagyart még 91% nyugdíjasok olvassák sok nem jár fel a főtérre fürdöbe, figyelem elterelés. Kettő Pétör itt a fiatal lakosság és hál Istennek a nyugdíjasok előtt is olyan messzire rugta a pöttyöst hogy csak na! :) Szerinted választások után hány vezető marad a mostani székében. Azt is megkockáztatnám hogy azért mennek ezek a felújítások hogy............ többit találjátok ki, nem olyan nehéz a képlet! :)”
 • 3. pog 2013. március 14. 13:08
  „Nem értem Pétör és tanácsadói elméletét a meglévő vendég házak is haldoklanak ,és a temérdek pénzt a veszteségbe pumpálják nem látnak mást csak a fürdő" turizmus..közben a város lakossága folyton csökken /óvoda bezárás /..inkább munkahelyek lobbizására kellene nagyobb hangsúlyt fektetni./felelős város vezetés kellene, nem a már megkövesedett vaskalapos irányítás/”
 • 2. Francois 2013. március 14. 12:09
  „Én inkább acsatornázással lennék elfoglalva a városvezetés helyében! A vidékre járóknak nem kell mondani hogy makóiak, mert koszos cipőről saras autóról felismerik őket! Ma járt egy Ausztriai ismerősöm nálam Balkánhoz hasonlították Makót! Ha másban nem legalább ebben elsők lettünk! :) Így szeretlek Makó! :) Algyőn építési telket vennék sürgősen..... mol közelit.”
 • 1. Amme89 2013. március 14. 10:18
  „Hát ez elég érdekes. Akkor, amikor bezárták a Teleki utcában lévő Családok Átmeneti Otthonát, akkor nem gondoltak a szomszédság zavarására? Csak kérdezem... Fogalmuk nincs, hogy mit akarnak, vagyis mi volna a jó, csak ötletelnek. De ha elfogadnák egy laikus tanácsát, először az igényt kellene felmérni az apartman házra, még mielőtt egy csomó pénzt ölnének bele a Béke utcai épület átalakításába...lehet, nem is lesz szükség rá! Kedves illetékesek, kérem ne kapkodják el a döntést! Ne játszadozzanak már a város pénzével, volna más helye is! Köszönöm!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem várható árvíz

Nem várható idén nyárig árvíz a Maroson – hangzott el tegnap a Makó járási védelmi bizottság ülésén. Tovább olvasom