Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Apja lefogta, fia ütötte a makói tanárt

Makó - Ököllel arcon ütötte tanárát egy diák hétfőn a makói Galamb József Szakképző Iskolában. A pedagógus 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanújával eljárást indított.

Az ügyben az iskola vezetése közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe,  amit változtatás nélkül közlünk.

A Makói Oktatási Központ vezetése és tanári kara megdöbbent a Galamb József tagintézményében történt erőszakos cselekmény miatt, mert intézményükben még nem történt ilyen. A rendőrségi és az iskolai eljárás is folyamatban van, ennek lezárásáig nem kívánunk az ügy részleteiről nyilatkozni.

Az események kapcsán ki kell jelentenünk, hogy az iskola mindig nagy figyelmet fordított a tanulók előmenetelére, illetve arra, hogy a diákok megfelelő szakmai tudással és emberi tulajdonságokkal lépjenek ki az iskola falai közül. Tanulóink szülei pontosan tudják, hogy gyermekük – ha nehéz körülmények közül is jött –, jó kezekben van intézményünkben.

Pedagógusaink segítőkészsége, szaktudása elismerésre méltó, az elmúlt 5 évben sok felzárkóztatást, tehetséggondozást segítő, konfliktusokat kezelő, megoldó továbbképzésen vettek részt. A helyi vállalkozók több alapítványt hoztak létre és működtetnek éppen azért, hogy segítsék az itteni oktató-nevelő munkát. Sajnos az elmúlt időszak liberális oktatáspolitikája nevelési elveink érvényesítését akadályozta, a törvények és jogszabályok nem adták meg a pedagógusok számára a munkájukhoz elengedhetetlen védelmet és megbecsülést.

Iskolánk, ennek ellenére, messze a legtöbb országos versenyen elért eredménnyel büszkélkedhet a térségben, melyek hírértéke sajnos ritkán éri el a médiumok ingerküszöbét. A szakmai munkát ifjúság- és családvédelmi pedagógusok, illetve iskolapszichológus segíti. A Diákönkormányzat sok kiváló rendezvénnyel vesz részt a kulturált időtöltés formáinak népszerűsítésében.

Az erőszakos esemény körülményeinek vizsgálata még tart, de azt máris kijelenthetjük, hogy a portaszolgálat, a pedagógusok, segítő személyzet és a rendőrség is precízen tette a dolgát. Ennek következtében az iskola élete gyorsan visszatért a megszokott nyugodt kerékvágásba. Reméljük, hogy a média negatívhír éhsége nem fogja újra felkorbácsolni az indulatokat.

Horváth Zoltán, igazgató
Farkas Éva, tagintézmény-vezető

A rendőrség is közleményt adott kis a makói est kapcsán.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésével gyanúsít a Makói Rendőrkapitányság egy magyarcsanádi diákot és édesapját. A rendelkezésre álló adatok szerint hétfőn a délelőtti órákban az egyik makói középiskolában a tanintézmény 19 esztendős diákja és édesapja bántalmazta az iskola pedagógusát, aki 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A rendőrség gyorsított eljárásban, bíróság elé állítás keretében kívánja az ügyet befejezni.

Korábban írtuk:

A rendőrség eljárást indított Makón közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanúja miatt egy iskolai alkalmazott bántalmazása ügyében – erősítette meg lapunk információját Tuczakov Szilvána. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője későbbre ígért részletes tájékoztatást.

Lapunk úgy értesült, hogy hétfőn bántalmazták a pedagógust a Makói Oktatási Központ tagintézményében, a Galamb József Szakképző Iskolában. Úgy tudjuk, hogy a tanár és 19 éves diákja között már korábban is volt konfliktus. Hétfőn egy ilyen vita után a diák behívta az édesapját az iskolába.

2009-ben történt
Makón 2009-ben két szülő bántalmazta Almási Pált, a Makói Általános Iskola igazgatóját. A rendőrség eljárást indított a szülők ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanújával. Lapunk információja szerint az első bírósági tárgyalást decemberben közepén tartják.
Információink szerint az apa rárontott a pedagógusra, lefogta, a 19 éves fiú pedig ököllel arcon ütötte a tanárát. Tudomásunk szerint a pedagógusnak eltört az orrcsontja, 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Lapunk úgy értesült, hogy az apa vietnami származású.

Kerestük az ügyben az iskolát, de Farkas Éva tagintézmény-vezető elhárította érdeklődésünket. Közölte: nem kívánnak nyilatkozni az ügyben. Így nem tudtuk meg, hogy a tanárverő diák ellen indult-e fegyelmi eljárás, lett-e még súlyosabb következménye cselekedetének, s azonnali hatállyal kizárták-e az iskolából. A bántalmazott pedagógus sem kívánt nyilatkozni.

Olvasóink írták

107 hozzászólás
 • 107. dzsugi55 2011. december 14. 03:08
  „Tényleg kevés a tesióra: minden tanárnak alapkiképzést! Hogyan védjük magunkat.....”
 • 106. Dema 2011. december 13. 11:15
  „100. polarbear 2011.12.10. 13:49
  "A tanár elsődleges dolga, hogy az otthon tanultakat kiegészítse azzal amire otthon a szülő nem ér rá a rohanó világban." - lehet hogy én nem élek a megfelelő bolygón?? Ezt értelmezni sem tudom."
  Válasz: Minden embernek joga és kötelessége tanítania saját gyermekét! Ezt sokféle képen teszik meg az emberek, akik megteszik. Mert vannak akik nem! De most nem a erről a kisebbik feléről beszélnék neked. Az iskola ezt csak kiegészíti, kiszélesíti az oktatást. Lelki, érzelmi, és értékítéleti oktatást a társadalomtól várják el a tanárok manapság. Pedig velük van legtöbbet a gyerek. Ha gond van, mindig a szülő nevelő a hibás szerintük! NEM ÍGY VAN! Ők sokkal jobban hibáztathatók. A tanár képzett, ez is a dolga! Csak ezt mostanában elfelejtik a tanár hölgyek, és urak. Mindig takaróznak a törvényekkel. Aztán annyira érdekli is a dolog? Rohan haza, és adja a pótórákat nagy pénzekért. Tudom, hogy ez sok olyan tanárnak aki nem igazán a pályára való, kinyitja a zsebében a bicskát. De inkább gondolkozzanak el, hogy oda valók-e? Legyen inkább kevesebb tanár, de fizessék meg őket kiemelkedően. Addig amíg ilyen sokan vannak csak munkába járó tanárok, addig nem lesz becsülete a szakmának!

  "Addig-addig,hogy a végén már a tanár lesz a hibás,amiért az orrával bestiális módon rávágott szegény 19 éves kisgyerek öklére,aki amúgy szorgos,szolgálatkész és igyekvő. "
  Válasz: Természetesen én is elítélném a dolgot. De ez elfajult idáig! Miért is?! Majd kivizsgálják! Inkább a törvényre kellett volna bízni a dolgot. Mint a Pécsi rajztanár esetét? Aki lehet, hogy ártatlan?! hurcolják meg inkább!??”
 • 105. correct 2011. december 11. 17:07
  „Milyen igaz!
  Mert lecsavarnak valakinek egy fülest, az elkövető -jelenesetben én bűnözővé válok!!
  high !
  akkor aki egyetértett velem az is bűnöző,de akinek csak elméleti síkon jelent meg a pofon ötlete az is !
  Ezért barátom kár volt felsőfokú iskolába járnod!

  Na ezért tart itt az ország,mert ilyeneknek adnak diplomát.......
  Csak sajnálni tudlak,és ne haragudj....”
 • 104. nagyi8 2011. december 11. 15:55
  „Jó napot
  ,,101. makovaros 2011.12.10. 18:53
  97. Gondoltam hogy bele hozza valaki az elmúlt 8 évet."

  Nos, az elmúlt 8 évet meg sem említettem beírásomat,
  hagy említsem meg. Hogy honnan találta ki?

  Amit megemlítettem a 97. számú beírásomban:
  ,,Nos, ez látható sok-sok zavart ember és gyerek magatartásán is."
  Valamint azt, hogy a szoc-lib -ek okozták a mai zavart világot.
  Meg a tőkések mérhetetlen pénz- és hatalombetegsége.

  Fogadja részvétemet.
  Együtt érzek magukkal, szoc-lib-ekkel.

  De ,,makovaros" nem csak az önkormányzat, hanem mi is,
  egyszerű, becsületes emberek,
  akik amikor már nem bírjuk a hivatalos önkormányzati hazugságokat,
  a bíróságon szerezzük meg a jogerős igazunkat:
  magukkal szemben!
  .”
 • 103. Nonyus 2011. december 11. 11:06
  „Kedves zoltanszabo!
  Azért már megbocsásson a világ ezzel a kijelentéssel, de "A Galamb suliban --nem éppen az értelmiség gyerekei járnak."
  18éves végzős diák vagyok. Az osztályban a 3-ik. legjobb tanuló. egy 11.hónapos kisbaba mellet, úgy hogy ki sem nyitom a könyvet. Nem azért járok a Galamba mert fogyii vagyok hanem azért mert más iskolában nem torelárják ha valaki fel vállal valamit.. kérem azért tisztelet a kivételnek.”
 • 102. high 2011. december 11. 09:23
  „Kedves Correct és más elégedetlenkedők!
  El lehet végezni az egyetemet pénz nélkül is, én sem kaptam egy fillér anyagi támogatást sem senkitől. Igaz kitűnő voltam így kaptam egy csomó ösztöndíjat. De ott van a diákhitel is és dolgozni is lehet a tanulmányok mellett.
  Ha egy tanárral probléma van (törvényt szeg, nem végzi el a dolgát), be lehet jelenteni az igazgatónál, a jegyzőnél, az oktatási jogok biztosánál és a kormányhivatalnál. Ezek közül: a jegyzők rögtön intézkedni szoktak a bejelentésekre, a kormányhivataltól pedig minden fenntartó és iskolaigazgató tart. Ez a teendő, nem az önkényeskedés. (megj.: itt még egyetlen hivatalos bejelentés sem érkezett a tanár munkájával, viselkedésével kapcsolatban)
  Ha úgy gondolod, hogy te tanítod a gyermeked, akkor nem kell iskolába járatni. A jelenlegi jogszabályok szerint alanyi jogod (indoklás nélkül) magántanulói státuszt kérni és már nem is kell a lányodnak iskolába járni. Félévkor és év végén osztályozóvizsgát kell tenni és kész. Ebben az esetben a lányod után az iskola pénzt sem fog kapni (egy fillért sem), így az adóforintokat is meg lehet takarítani. Persze, ha úgy látszik, hogy így nem tudja a követelményeket teljesíteni a tanuló, akkor a jegyző (nem az igazgató) kötelezheti az iskolába járásra.
  Mivel te jól végzed, a dolgod ezekről biztosan tudsz és így is jártál el. Abban viszont tévedsz, hogy más lenne a helyzet, ha a verekedés az utcán történt volna. A helyzet ugyanaz, ugyanúgy ülnének az elkövetők, mint ahogyan így is ülni fognak, joggal.
  Érdemes lenne ezen elgondolkoznod, mert, ha tényleg az írásod alapján járnál el, akkor te nem correct, hanem egy bűnöző vagy. (nem csak Magyarországon, hanem minden jogállamban)”
 • 101. makovaros 2011. december 10. 18:53
  „97. Gondoltam hogy bele hozza valaki az elmúlt 8 évet. Érdekes, lehet őket szidni. Kik voltak azok akikbehozták a 13.havi nyugdíjat (jó később elvette)? Kik voltak akik felemelte a Fidesz által alacsonyan tartott?

  Kik voltak akik elkezdték építeni az m43-ast (Fidesz a makó elkerülő folytatását a 40éves terv végire tette)
  De tudnánk sorolni ez volt az MSZP és Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök úr!

  És a makói fejlesztésekről amik Buzás Ogy képviselősége nélkül nem jött volna létre mégnem is beszéltem

  Nézzük mit tett a fidesz :

  Szét cseszi az oktatást még jobban. Egész napos iskola(a mostanit se bírják fenntartani) Kötelező önkéntes Munka- a diktatúra alap eszköze.
  1 hónapos nyári szünet- Üljenek ők a 40 fokos tantermekbe

  Adók sokkal magasabbak lettek
  Média törvény miatt még több reklám a tvben.
  Nem tudom mit szerettek a fideszben ennyire? De azóta mindenki rosszabbul én. Kivéve a gazdagokat mert azok jól jártak.

  Bár ha a sokat szidott 8 év pártja maradt volna akkor már rég kint lettünk volna a válságból.

  De tényleg szomorú hogy itt pontos esemény ismeret nélkül itt mindenki szid mindenkit. Már minden galambos diákot (tanárt) leminősítő megjegyzésekkel.”
 • 100. polarbear 2011. december 10. 13:49
  „"A tanár elsődleges dolga, hogy az otthon tanultakat kiegészítse azzal amire otthon a szülő nem ér rá a rohanó világban." - lehet hogy én nem élek a megfelelő bolygón?? Ezt értelmezni sem tudom.
  Addig-addig,hogy a végén már a tanár lesz a hibás,amiért az orrával bestiális módon rávágott szegény 19 éves kisgyerek öklére,aki amúgy szorgos,szolgálatkész és igyekvő.”
 • 99. törppicur 2011. december 10. 10:30
  „"Na ne röhögtessen már senki. Ez az ember egy kek,és tudjátok ha az én lányomnak mond ilyet,hogy csak akkor kap 5-st ha egy kis orális lesz,akkor ez a tanár már hónapok óta pumpával fújná a levest."
  Itt a válasz a cselekedetre.
  Azért a diák sem hülye. A tanárnak is tenni kellett azért valamit, hogy idáig fajuljanak a dolgok. Nem beszélve arról hogy állítólag az igazgató egyik rokona. Akkor most már ezt is tudjuk miért engedte el ennyire magát a kedves tanár úr...”
 • 98. Dema 2011. december 10. 09:36
  „Teljes mértékben egyet kell értenem veled! 93. correct 2011.12.09. 12:06 A pedagógus helyett, már "csak" tanárt használunk! OKA VAN !! A tanár elsődleges dolga, hogy az otthon tanultakat kiegészítse azzal amire otthon a szülő nem ér rá a rohanó világban. Addig gondoskodjon a lelki, és szellemi táplálásáról! NEM CSAK A SZELLEMI! Többet van vele a gyerek, mint a szüleivel! Akkor ki is a hibás? Sajnos van sok alkalmatlan pedagógus a szakmában. Erről nem igazán ők tehetnek, mert a körülmények a hibásak! Kezdődik a tanárképzésnél, a törvényeknél, a nagy liberális társadalmi megközelítésig! Tudomásul kellene venni, hogy mi is a jobb a gyerekeknek, tanulóknak. Egy esetleges diktatórikusabb iskolatípus, (Poroszos), Vagy ez a nagy ....... ami most van. Ezért vannak a "Sógorok" előnyben minden téren? Idéznék tőled ha megengeded.

  "Tanár !
  Na ne röhögtessen már senki. Ez az ember egy kek,és tudjátok ha az én lányomnak mond ilyet,hogy csak akkor kap 5-st ha egy kis orális lesz,akkor ez a tanár már hónapok óta pumpával fújná a levest.
  Egyébként szájon vágtam volna én is,csak nem ott az iskolában.
  Az nem annak a helye.
  De egy tanár legyen megfelelő kiállású!!!
  Ez olyan mint a 150 cm-es rendőr!
  Ha a katedrára áll legyen tekintélye. ennek a fickónak inkább beállása van ,-)) kiállása semmiképpen.

  az pedig ,hogy az oktatási intézmények hova sűlyedtek,abban a tanári kar és az oktatási rendszer felelős.
  az iskola nem nevelő intézet !!!
  Az otthonró hozott kultúra megjelenik az iskola folyosóján is. Ajánlom mindenki figyelmébe az " Osztály vigyázz !! "" című filmet. Bohém,de benne van minden ami a mai oktatásra jellemző!!
  Ja , és tisztelt pedagógusok!!!
  Ha valaki otthon nem tanítaná a gyerekét tovább az iskola időn kívül,sokan bukdácsolnának.
  Nem olyan nagy durranás tanárnak lenni,és nem is kellene az égben tartani az orrokat.
  Tisztelet persze azoknak akik valóban tanítanak,és nem csak kiülik az idejüket a suliban!!!!!!"”
 • 97. nagyi8 2011. december 10. 08:34
  „A nemzetközi és hazai brutalitás
  a nemzetközi és hazai szoci-liberális imperialista politika "eredménye".
  A gazdaságban látható kíméletlen erőszak és kizsákmányolás
  természetesen átmegy az emberi kapcsolatokra is.

  Egy német paptól olvastam egyszer egy megjegyzést,
  miszerint ma már a gazdaságban sok helyen
  fasiszta módszerek uralkodnak.
  Igaza van, magam is megéltem, és fellelem ma is.

  150 évvel ezelőtt látta és leírta Marx a tőke ismertetőjeleit.
  Ma és örökre igaza marad.

  Nos, ez látható sok-sok zavart ember és gyerek magatartásán is.
  .”
 • 96. picipest 2011. december 10. 01:08
  „Azonnal kirúgni az iskolából ezt a férget, mehetne a börtönbe, példát kell végre statuálni, az ilyen senkiháziakkal szemben.mit képzelenek ezek??ez egy iskola, nem a kocsma!Bár azt hiszem ott is jól nyakon vágták volna egy párszor egy ilyen cselekedetért.Ja, és melléültetni a kaptárba az apját is..<moderálva>”
 • 95. correct 2011. december 09. 20:04
  „polar !
  az egyetem vagyí főiskola pénzkérdés!
  De ha ezzel nem lennél tisztában segítek rálátni.
  Nekem nincs pénzem,de hidd el bármikor elvégzem ha kell. Finanszírozod???
  A gyerekem csak jót vitt az iskolába,és nem a rosszat,de fölösleges ebbe belemenni A lányom végig kítűnő több megyei és régiós versenyt nyert,országoson is indult 2. lett. Ez mint írtam nem a tanár felkészítésének köszönhető.
  Otthonról hőbörögni....
  Hát igen,ennyi jött le Neked belőle....
  Testi erőszakkal fenntartani.....
  Olvasd csak el- Nem az iskolában van a helye...
  annak idején voltak tanárok,ma már csak résztvevők vannak.

  És még annyit,hogy ha én úgy végezném a munkámat ahogy Ők végzik (mindig vannak kivételek) akkor már régen a csillagban ülnék.Én nem hibázhatok mert az emberéletbe kerül(het).
  Ha egy tanár kihagy valamit az anyagból akkor mivan,semmi!!!
  Ugyhogy polar ,ha gondolod bármikor odaállok eléd és nézzünk egy kis tudásszintet...
  Ne dühöngj,gondolkozz mielőtt bármit is írnál....”
 • 94. polarbear 2011. december 09. 15:37
  „Correct!
  A hozzád hasonló ... gondolkodású ... emberek miatt tart itt ez az ország,és benne a közoktatás.
  "De egy tanár legyen megfelelő kiállású!!!"-nos,a pedagógus nem smasszer,nem kommandós,és még csak nem is mindegyik férfi. Régen rossz,ha a társadalom nem képes megvédeni a KÖZfeladatot ellátó embereket!Amit írsz,azt sugallja,hogy testi erővel kell fenntartani a tekintélyt.
  "Az otthonró hozott kultúra megjelenik az iskola folyosóján is."-gondolom,a te gyerekednél is megjelenik az otthonról hozott kultúra! ("Egyébként szájon vágtam volna én is,csak nem ott az iskolában." )
  "és tudjátok ha az én lányomnak mond ilyet,hogy csak akkor kap 5-st ha egy kis orális lesz"-ez hol hangzott el a szóban forgó esetben???
  "Nem olyan nagy durranás tanárnak lenni,és nem is kellene az égben tartani az orrokat"-el kell(ene) menni egyetemre,el kell(ene) végezni,aztán meg kell próbálni! Rajta! Ki tart vissza?
  Otthonról hőbörögni mindenki tud,más munkáját mindenki jobban tudja végezni .....”
 • 93. correct 2011. december 09. 12:06
  „Tanár !
  Na ne röhögtessen már senki. Ez az ember egy kek,és tudjátok ha az én lányomnak mond ilyet,hogy csak akkor kap 5-st ha egy kis orális lesz,akkor ez a tanár már hónapok óta pumpával fújná a levest.
  Egyébként szájon vágtam volna én is,csak nem ott az iskolában.
  Az nem annak a helye.
  De egy tanár legyen megfelelő kiállású!!!
  Ez olyan mint a 150 cm-es rendőr!
  Ha a katedrára áll legyen tekintélye. ennek a fickónak inkább beállása van ,-)) kiállása semmiképpen.

  az pedig ,hogy az oktatási intézmények hova sűlyedtek,abban a tanári kar és az oktatási rendszer felelős.
  az iskola nem nevelő intézet !!!
  Az otthonró hozott kultúra megjelenik az iskola folyosóján is. Ajánlom mindenki figyelmébe az " Osztály vigyázz !! "" című filmet. Bohém,de benne van minden ami a mai oktatásra jellemző!!
  Ja , és tisztelt pedagógusok!!!

  Ha valaki otthon nem tanítaná a gyerekét tovább az iskola időn kívül,sokan bukdácsolnának.

  Nem olyan nagy durranás tanárnak lenni,és nem is kellene az égben tartani az orrokat.
  Tisztelet persze azoknak akik valóban tanítanak,és nem csak kiülik az idejüket a suliban!!!!!!”
 • 92. affaire 2011. december 09. 09:29
  „84. Akkor se az a megoldás hogy megverjük a tanárt... Ez megengedhetetlen... Lehet olyan tenyérbemászó a tanár modora de akkor se kell megverni! Ez a leg primitívebb megoldás és még ő volt 4-5ös tanuló... Ugyan már!
  Nevetséges, meg az apja is!”
 • 91. ZúzÓ 2011. december 09. 06:25
  „(... moderálva), oszt annyi.”
 • 90. booo 2011. december 09. 03:29
  „Kiutasítani az országból mindkettőt! Mehetnek haza!”
 • 89. IGAZMONDO2 2011. december 08. 22:41
  „Ha valóba vietnami származású akkor takarodjon haza, mert itt helye nincs az moslék fajtának.”
 • 88. macska125 2011. december 08. 22:38
  „Az is valószínű, hogy a kicsike 20 év múlva, de annyi se kell apukát veri majd, mert ugyebár neki lehet!!
  Erre nevelték!!!
  A tanárt pedig hiba szereti, vagy tiszteli egy iskola mondjuk 600 diákja, ha van 1-2 ilyen h.lye gyerek!!
  Remélhetőleg szigorúbb büntetéseket szabnak már ki.
  Nem fogják fel az illetékesek: ezek kikerülnek a munkahelyre, ott főnököt vernek, meg vernek feleséget, öreget, mert nekik szabad???? Vagy eleve segély van kalkulálva???”
107 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csepkó Márknak szintit hozott a Mikulás

Lapunk közvetítésével talált új gazdát egy szintetizátornak a makói Bagaméri Róbert: egy tehetséges zeneiskolai diák kapta ajándékba. Tovább olvasom