Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Apró György kálváriája egy ötcentis csavar miatt

Kiszombor, Makó, Szeged - Nem érti a kiszombori Apró György, miért nem látták el a minap a makói kórházban, miután egy ötcentis fémcsavar repült a szemének. A férfit előbb egy nehezen megtalált magánrendelőben vizsgálták meg, majd Szegeden operálták.
Nem érti a kiszombori Apró György, miért nem látták el a minap a makói kórházban, miután egy ötcentis fémcsavar repült a szemének. A férfit előbb egy nehezen megtalált magánrendelőben vizsgálták meg, majd Szegeden operálták. A kórház főigazgatója azt mondja: az ellátáshoz ugyan megvan minden feltétel Makón, jogosultsága azonban nincs az intézménynek ilyen beavatkozások elvégzésére, így ők nem tehettek többet.

Ötcentis fémcsavar repült a napokban a kiszombori Apró György szemének munka közben. A férfit – aki lapunk kézbesítőjeként is dolgozik – egy barátja vitte be a makói kórház ügyeletére. Nagyon rosszul érezte magát: azon kívül, hogy rettenetesen fájt a szeme és nagyon félt, hogy elveszíti a látását, lüktetett a feje, szédült és hányingerrel küszködött. Ám – mint elmesélte nekünk – a kórházban ellátás helyett a legközelebbi szemészeti rendelőbe – történetesen egy magánrendelőbe – irányították, amit nem helybeliek lévén, nem találtak meg egykönnyen.

A magánrendelőben már megvizsgálták, sőt a szegedi szemklinikát is felhívták, hogy hamarosan érkezik egy beteg, és miután átküldték oda, egy gyors vizsgálat után gondosan, szakszerűen meg is műtötték – a megrepedt kötőhártyát kellett összevarrni.

A kiszombori férfit azért háborította fel az eset, mert nem érti, miért nem látták el sérülését a makói kórházban, miért nem kapott legalább fájdalomcsillapítót, és azt sem, miért kellett egy magánrendelőt keresgélniük Makón. Lapunkhoz abban a reményben fordult, hogy mások legközelebb nem járnak így.

Baráth Lajos, a makói kórház főigazgatója – aki az eset pontos részleteit egyelőre nem ismeri – azt mondta: az ilyen jellegű sérülteket a makói kórház sajnos annak ellenére sem láthatja el, hogy az intézményben a feltételek adottak, jogosultságuk ugyanis nincs hozzá. A kórházban belgyógyászati és sebészeti jellegű sürgősségi ügyelet ugyan természetesen működik, ám amennyiben ettől eltérő szakellátást igénylő páciens érkezik hozzájuk, nem tehetnek mást, mint hogy vagy rendelési időben a járóbeteg-ellátásra irányítják, vagy – ha az már nincs – az erre jogosult szegedi intézménybe. Úgy gondolja, kollégája azért nem egyenesen Szegedre irányította a beteget, hanem egy egyébként éppen magánrendelőben dolgozó szakorvoshoz, mert látta, hogy az eset sürgős és fontos, hogy a beteg minél előbb szakember elé kerüljön – azaz tulajdonképpen jó szándékúan járt el. – A jelenlegi szabályok ennél többet nem tesznek lehetővé számunkra – mondta Baráth. Kérdésünkre, hogy megesett volna-e ugyanez, ha a makói kórházban megvan még a szemészeti osztály, azt mondta: biztosan nem. A főigazgató mindenesetre megígérte, hogy az esetet kivizsgálják.

Apró György különben még mindig nincs jól, a bal szeme továbbra is nagyon fáj és véres. A látása csak akkor tisztul majd, ha ez elmúlik, de hogy erre mikorra számíthat, egyelőre nem mondták meg neki. Csak azt tudja, csütörtökön kell ellenőrzésre visszamennie.

Olvasóink írták

  • 1. oroth csaba 2007. november 16. 19:54
    „a testveremnek a tegnap az esoernyo beleallt a szemebe es a szemgolyot ossze kellett varrjak.meg nemtudunk diagnozist csak annyit hogy nagyon felunk hogy nem marad meg az a szeme es elvesziti.
    Meg mutottek de nemtudnak meg semmit mondani egy parnapig.Azt mondja hogy olyat lat mint egy tejes uveg de 2 orankent cseppentnek a szemebe es kenegetik mert a korhazba van es nem lehet azert sem semmit tudni hogy valyon mit lat.
    Ha valaki valami hasonlot sesetrol tud vagy mar vele tortent vele ilyesmi irja meg.Tehetetlenek vagyunk.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belépőjeggyel is népszerű volt a makói hagymafesztivál

Makó - A borongós idő és az idén először szedett belépőjegy sem riasztotta el a makóiakat attól,… Tovább olvasom