Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Aszfaltot akarnak a Szegfű utcaiak

Makó - 53 Szegfű utcai lakos írta alá azt a petíciót, amelyben a csatornázás során munkagépekkel összetört aszfalt újraburkolását kérik a makói önkormányzattól. A városháza vizsgálja, mit tehet az ügy érdekében.
– Igaz, hogy a Szegfű utcában nem bontották fel az aszfaltot a szennyvízberuházás idején, mert az úttest mellett fektették le a csövet, de a munkagépek csúnyán összetörték a 96-ban, a mi anyagi hozzájárulásunkkal épült szilárd burkolatot. Megértenénk, hogy nem aszfaltozzák újra, ha ugyanez lenne a helyzet a többi, hasonló helyzetű utcában is, de nem így van. A Bárány utcában például ugyancsak feltárás nélkül csatornáztak, még jobb állapotban is volt az út, mégis kaptak új aszfaltot. Úgy gondoljuk, mi is ugyanolyan adófizető polgárok vagyunk, mint az ott élők, ezért nekünk is jár ugyanaz – így foglalta össze a makói Szegfű utcában lakó Kurunczi Jánosné, mit és miért szeretnének.

A városban most zajlik a szennyvízcsatornázás utáni helyreállítás, és mint megírtuk, az utcák több mint 90 százaléka teljesen új aszfaltozást kap.

Kuruncziné az egyik Szegfű utcai kátyúnál. Fotó: Szabó Imre
Kuruncziné az egyik Szegfű utcai kátyúnál. Fotó: Szabó Imre

 Amikor a Szegfű utcaiak megtudták, hogy úgy tűnik, ebből kimaradnak, Kuruncziné először a körzet önkormányzati képviselőjének, Kiss Imrénének szólt, majd miután nem kapott biztató választ, az ő javaslatára levelet fogalmazott Buzás Péter polgármesternek, és aláírásokat gyűjtött hozzá. Mint mondja, néhány nap alatt 53-an látták el kézjegyükkel a petíciót.

Ezt végül több sikertelen kísérlet után személyesen adta át a város első emberének. Kuruncziné hangsúlyozza: akciójával nem akarta megkerülni a képviselőt, politikai kampánycélja sincs, egyszerűen szeretné, ha ők is megkapnák ugyanazt, mint mások a városban. Úgy tudja, az utcából más panaszosok is jelentkeztek a polgármesteri hivatalban.

A városházán megerősítették, hogy megkapták a lakók által aláírt petíciót. Jelenleg vizsgálják, tudnak-e valamilyen megoldást találni a problémára.

Kattintson a képre a nagyobb méretért!
Kattintson a képre a nagyobb méretért!

Kattintson a képre a nagyobb méretért!
Kattintson a képre a nagyobb méretért!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz könyvet olvasott el a győztes diák

Versenyeztek az ambrózfalvi gyerekek, ki olvas el több könyvet a nyáron. Tovább olvasom