Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Aszfaltoznak a makói Honvédban

Makó - Makó városrészei közül egyedül Honvédban hiányzik még mindig az aszfalt több utcában. Most 3 újabb kap szilárd burkolatot – az ott lakóknak ez házanként 15 ezer forintjába kerül.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

– Ahogy megkapom a nyugdíjamat, azonnal befizetem a rám eső részt. 15 ezret megér, hogy nem kell sárban járnom, ha már felújítottam a házamat, és a járda is rendben van előttem – mondta a makói nyugdíjas, Sztojkó János, amikor az útfelújítási programról kérdeztük a Táncsics Mihály utcában – ez az egyik, amely hamarosan szilárd burkolatot kap. Sztojkó úr szerint ennyi pénzt az utcában mindenki ki tud fizetni. Ami nagy szó, mert Honvéd a legszegényebb, jelentős részben romák lakta városrész.

A városházán megtudtuk: Honvédban összesen 34 utca van. Ezek közül 17 nem kapott még teljes hosszában aszfaltburkolatot. A burkolt utak hossza Honvédban 11 kilométernyi, a szilárd burkolat nagyjából 65 százalékot tesz ki a városrészben. Korábban a város saját forrásból burkolt le több fontos gyűjtőutat, később a helyi képviselők és a lakók összefogásával önerős aszfaltozás is történt az Aulich, a Bercsényi, a Bethlen, a Kápolna, a Szende, Wlassich és a Zoltán utcában.

Ami a mostani, 3 utcát érintő programot illeti, Buzás Péter polgármester elmondta: három képviselővel és a lakossággal összefogva a Bánffy, a Táncsics és a Vasvári utca egy-egy szakasza kap szilárd burkolatot. Az érintettek házankénti 15 ezer forintján túl a város is költ a beruházásra, a teljes költségvetés 10-12 millió lesz. Az utcákon 3,2 méter szélességben összesen 627 méternyi burkolat készül majd el. Az idén leterítendő útalapon ráadásul spórol is az önkormányzat, mert tört betont tudnak hozzá biztosítani – így azt nem kell 2,4 millióért, lerakóhelyen hulladékként elhelyezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagylakon találták meg az eltűnt orosz tinit

Az orosz hatóságok körözték a 17 éves lányt, akinek Ausztriában élő szülei jelentették az eltűnését. Tovább olvasom