Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Átadták a makói petíció aláírásait

Makó - Több mint tizenötezer aláírást adott át ötszáztizenegy íven a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) épülete előtt a tárca szóvivőjének, Ábrahám Gergelynek tegnap délelőtt Márton Imre, a makói képviselő-testület Fidesz-frakciójának vezetője az M43-as érdekében.
A nyáron kezdődött aláírásgyűjtéssel – amelyről lapunk is többször beszámolt – az ellenzék azt szerette volna elérni, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter adjon írásbeli garanciát az M43-as főközlekedési út mielőbbi megépítésére. Ezenkívül a petícióban kérik: soron kívül végezzék el a 43-as főútvonal karbantartási és útjavítási munkálatait, mert azt a január óta megsokszorozódott kamionforgalom úgy tönkretette, hogy az önmagában is balesetveszélyes. Márton Imre elmondta: remélik, hogy a 2008-as költségvetés tervezésénél figyelembe veszik kérésüket, és beépül az állami költségvetésbe az útszakasz felújításához szükséges pénz.

A petíció átadását követően a minisztérium közleményben tudatta: az M43-as gyorsforgalmi út két szakasza szerepel a 2007 és 2013 közötti infrastrukturális fejlesztések között, és ezt kormányhatározat is rögzíti. A GKM közlése szerint a megvalósítás megkezdését eddig hátráltatta, hogy a nyomvonal keresztezi az algyői szénhidrogénmezőt. A területszerzés folyamatban van, a szükséges műszaki tervek és engedélyek rendelkezésre állnak, így a Mollal a közeljövőben megkötendő megállapodás után – műszaki oldalról – lehetségessé válik a beruházás indítása. Az átadásig a GKM az Útpénztár terhére, az új útdíjakból származó bevételből felújítási és forgalombiztonsági beavatkozásokat végez a 43-as számú főúton.

Márton Imre a tárca közleményére lapunknak úgy reagált: sajnálja, hogy az még annyi konkrétumot sem tartalmaz, mint az eddigi ígéretek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családanyát gázoltak halálra Klárafalván

Makó - Egy fiatal családanyát gázolt halálra szombat hajnalban egy Makó felől érkező személygépkocsi… Tovább olvasom