Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Átadták Makón az új fürdőrészleget

Tegnap délután átadták a makói fürdő új, 1,1 milliárdos beruházással felépült új épületegyüttesét. A komplexum, amelyet elsőként apátfalvi kisiskolások vehettek birtokukba, az úszásoktatás céljait szolgálja.
A gyerekeknek épült

Makón három éve oktatják a térség másodikosait úszni, tanévenként húsz órában. Eddig ennek nem voltak meg az ideális feltételei a fürdőben – hiányzott az oktatómedence. A térségben jelenleg 180 másodikost érint az úszásoktatás, de hasznát veszi az újdonságnak 320 gyógytestnevelésre járó nebuló is, és természetesen igény szerint valamennyi általános és középiskolás. Emellett a helyi úszóegyesület fiataljai is edzhetnek itt.

Egy nyitott és egy zárt nagymedence, illetve két-két kisebb található az öltözőkkel és más kiszolgáló létesítményekkel együtt a makói fürdő új, tegnap délután átadott területén. Az avatáskor Buzás Péter polgármester az 1,1 milliárdos beruházással, döntően címzett támogatásból emelt létesítményről elmondta: reményei szerint erősíteni fogja a térségi összefogást, hiszen itt nem csak a makói, de a környező falvakban élő apróságok is tanulhatják, gyakorolhatják majd az úszást. Ugyanakkor, mivel az új komplexumot nem választja el kerítés a fürdő régi részétől, a tanéven kívüli időszakban a fürdővendégek is örömüket lelhetik az újdonságban.

A létesítmény – amely jellegzetes Makovecz-stílusú épület – ugyan még a terheléses próbaüzem idejét éli, ám már használható. Az elsők, akik a zárt medencébe csobbanhattak, az apátfalvi általános iskola kisdiákjai voltak, akik szemmel látható örömmel tempóztak a vízben. Egyébként – noha építészetileg készen van az új komplexum – külső, például tereprendezési munkák továbbra is folynak a területen. Teljes pompájában nagyjából egy hónap múlva csodálhatják meg a makóiak, addigra várható, hogy minden kizöldül – mondta Nemesi Pál, a kivitelező Ferroép Zrt. vezérigazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A feladatok érdeklik Makó új alpolgármesterét

Nem a pénz, hanem a feladatok érdeklik Marosvári Attilát (képünkön), Makó új alpolgármesterét.… Tovább olvasom