Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Átalakul a közösségi ház

Javában folyik az egykori közösségi ház átalakítása, felújítása a makói Csanád vezér téren. Az épületbe jövő tavasszal költözik be a városi rendőrkapitányság – jelenleg használt székházukat az önkormányzat fogja hasznosítani.
Kívül-belül egyaránt átalakul, éppen ezért a belváros képén is változtat az az épület, amelybe várhatóan a jövő év tavaszán költözik be a városi kapitányság. A Csanád vezér téri közösségi ház a rendszerváltás előtt az állampárt székházaként funkcionált, utóbb főként irodák kaptak helyet a háromemeletes épületben. A makói önkormányzat tavaly decemberben állapodott meg a megyei rendőr-főkapitánysággal arról, hogy átvehetik a viszonylag új, szerényebb költségből átalakítható ingatlant – cserébe a kapitányság jelenlegi, Teleki László utcai székházáért. A rendőrlaktanya mostani, közel százesztendős, szecessziós stílusú épülete mellé, melynek hasznosításáról később döntenek, a város – az értékkülönbözet fejében – bruttó 113,5 millió forintot is kapott. Ugyanakkor a rendőrség sem járt rosszul, hiszen ha nem költöznek, többet kellett volna felújításra költeniük még annál is, mint amibe egy teljesen új irodaház felépítése került volna.

A Csanád vezér téri, korábban kiürített ingatlant a város áprilisban adta át a rekonstrukcióval megbízott kivitelezőnek; azóta már javában tart az átalakítás, melynek munkálatai a külső szemlélő számára egyelőre kevésbé látványosak – igaz, az például már most kivehető, hogy az épület nem lapos tetős lesz.

Tuczakov Szilvána, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a munkálatokkal kapcsolatban lapunknak elmondta: a kivitelezéssel a Gész Holding Kft.-t bízták meg, a munkálatok befejezése pedig a szerződés szerint december közepére várható. A városnak a költözést követően az európai igényeknek is megfelelő, korszerű riasztási központja lesz a Csanád vezér téren, hiszen a tűzoltóság és a mentőszolgálat már korábban a szomszédba, a szintén fölújított, átalakított volt munkásőrlaktanyába költözött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Grafikus vendégek

A makói grafikustábor egyik vezetője, Roskó Gábor – aki félig-meddig már makóinak számít,… Tovább olvasom