Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Átvették mandátumaikat Makó új vezetői

Makó - Lesznek példák személycserékre a vezetői posztokon – többek között ezt mondta az új testület mandátumainak ünnepélyes átvétele után Farkas Éva polgármester, aki ismét hangsúlyozta: együttműködést ajánl az ellenzéknek és szolgálatnak tekinti munkáját.
Szombaton reggel a városházán átvették megbízóleveleiket a választási bizottság elnökétől, Petrik Orbánnétól az új makói képviselő-testület tagjai: a polgármester, Farkas Éva (Fidesz-KDNP), Weszelyné Véghseő Henriett, Czirbus Gábor, Kádár József, Kovács Sándor, Sánta Sándor és Toldi János (valamennyien Fidesz-KDNP), illetve Gáspár Sándor és Marosvári Attila (civil-baloldali összefogás). A mandátumokat 3-an nem vették át: Hadik György (Fidesz-KDNP), aki más elfoglaltsága miatt nem tudott megjelenni, illetve Zeitler Ádám (Jobbik) és Török Miklós (civil-baloldali összefogás) – utóbbiak ügyében, mivel visszalépett listavezető helyére jutottak be, még nem hozott határozatot a választási bizottság. Átvették mandátumukat a két nemzetiségi önkormányzat tagjai is: a romák képviselői Gilingerné Ráday Krisztina, Dömötör József és Gyémánt Mihály lesznek, a helyi románságot pedig Birta Júlia Mihaéla, Erdősy Margareta és Simonfi Iolanta képviselik.

Átvették mandátumaikat Makó új vezetői. Fotó: Szabó Imre (galéria)

Farkas Éva a mandátumátadás végén rövid beszédében köszönetet mondott minden makóinak, nem csak a Fidesz-szavazóknak, és arról beszélt, munkájukat szolgálatnak tekinti a város érdekében, ezért együttműködést kínál az ellenzéki képviselőknek is. Az ünnepség után hozzátette: a munkát azonnal megkezdik, megvizsgálják a város ügyeit visszamenőleg legalább 5 évre, áttekintik a személyi és a pénzügyi, gazdasági, vagyongazdálkodási helyzetet és a költségvetést is. Lapunk kérdésére, mi szerint a városban máris megindult a szóbeszéd az önkormányzati hivatalnál, illetve az intézményeknél tervezett változtatásokról, az új polgármester azt mondta: erről még korai beszélni, de biztosan lesznek példák a személycserére, elsősorban a vezetői munkakörökben. Farkas Éva azt is elmondta, hogy eredeti elképzeléseiknek megfelelően két alpolgármestere lesz a testületnek. Az egyik testületi tag lesz, – információink szerint a poszt várományosa Czirbus Gábor (Fidesz-KDNP) – a másik külső meghívott. Az új testület október 23-án reggel fél 9-kor tartja alakuló ülését a Városházán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kövegyen négyből kettő visszalépett

Még meg sem alakult a testület, kettő máris lemondott a négy megválasztott önkormányzati képviselő közül Kövegyen. A megye legkisebb falujának polgármestere csak a keddi alakuló ülést követően nyilatkozik az ügyről. Tovább olvasom