Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

Autóbuszmosót avattak Makón

Tisztábbak lesznek a Makón és környékén közlekedő buszok: átadták a Tisza Volán városi műszaki bázisán az új autóbuszmosó épületét. A beruházás hatvannégymillió forintba került.
A Tisza Volán makói műszaki bázisán tegnap felavatott autóbuszmosó tervezését pontosan egy évvel ezelőtt kezdték el. Mint Szeri István, a tömegközlekedési társaság vezérigazgatója az avatáskor elmondta, a hatvannégymilliós beruházásnak köszönhetően a makói térségben járó harmincöt busz ezentúl tisztább lesz: bár bérmosásban eddig is tisztíttatták őket, mostantól többször és alaposabban moshatják le a járműveket, ezzel is szolgálva az utasok komfortérzetét. A létesítmény szalagjának átvágása előtt a város polgármestere, Buzás Péter többek között azt hangsúlyozta: a mosónak a makóiak nemcsak azért örülnek, mert ezen túl tisztábbak lesznek az itt közlekedő buszok, de két munkahelyet is jelent a telepen. A létszámbővülés ugyan szerény, de ez a két állás biztos, tartós lesz – mondta Buzás Péter.

A korszerű létesítmény tervezése során a környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vették. A telepen persze nem csupán a társaság autóbuszait fogják tisztítani – külső megrendelőket is kiszolgálnak. Mint elhangzott, a makói bázis fejlesztése ezzel még nem fejeződött be. Hamarosan kiépítenek egy új, önálló bejáratot a telepre, a távlati tervekben pedig egy fényezőműhely építése is szerepel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörtek a Vidám barakkba

Tegnapra virradóra kifosztották a Vidám barakk névre keresztelt apró makói élelmiszerboltot. A… Tovább olvasom