Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Autós és gyalogos is elégedett az új körforgalommal

Makó - A város centrumában a fürdő munkálataival párhuzamosan zajlott a 43-as főút átalakítása; a korábbi jelzőlámpás kereszteződést körforgalom váltotta fel. Megnéztük mennyire biztonságos és mennyire gyors az áthaladás gyalog és gépjárművel az új közúti csomópontban.
Korán reggel csak elvétve haladtak át autók a körforgalomnál, a sofőrök előzékenyen engedték át a zebrán az iskolába igyekvő diákokat. – Örülök, hogy kész lett, mert sokkal gyorsabban és biztonságosabban tudok átkelni az úttesten, mint korábban – magyarázta egyikük, Csík János. A Návay Lajos Szakközépiskola tanulója, Olasz Lajos is a gyorsabb átkelést emelte ki, viszont véleménye szerint az elkerülő út átadásával nem csökkent a forgalom, a személyautók továbbra is nagy számban haladnak át a városon.

Magunk is tapasztaltuk a diákok által elmondottakat: a reggeli órákban minimális forgalom mellett hamar átértünk a zebrán, és délután sem kellett sokat rostokoltunk az út szélén.

Autós és gyalogos is elégedett az új körforgalommal - GALÉRIA

– Ez az egyik legbiztonságosabb és legdinamikusabb körforgalom típus, a kereszteződés forgalmának kezelésére – nyilatkozta megkeresésünkre Dr. Neparáczki László rendőr alezredes. – Amíg korábban a fényjelző készüléknél havonta több kerékpárost is elgázoltak, és a zebra utáni sávváltáskor többször történt anyagi káros baleset; addig az új körforgalom átadása óta egyetlen hivatalos bejelentést sem tettek.

A közlekedésrendészet osztályvezetőjétől megtudtuk, hogy a korábbi baleseteknél a legtöbb esetben a kerékpárosok voltak a felelősök, ugyanis sárga vagy piros jelzés ellenére a „rövid oldalról" érkeztek, a teherautók pedig már féktávon belül voltak.

Autós és gyalogos is elégedett az új körforgalommal - GALÉRIA

Autóval is áthajtottunk az új csomóponton: Szeged felől érkeztünk és a Földeák felé vezető úton hagytuk el a város szívét. Néhány érkező gyalogost átengedtük, majd pillanatok alatt kijutottunk a központból.

Olvasóink írták

 • 4. vip007 2012. január 19. 14:52
  „2. Qllancs 2012.01.18. 12:09

  Nekem más a tapasztalatom. Természetesen nincs akkora forgalom, mint a pálya átadása előtt, de rengeteg külföldi megfordul arra így is. Pl sokan mennek a zombori átkelő felé Nagylak felől és a Kossuth utca felől is, és vissza.”
 • 3. makovaros 2012. január 18. 14:01
  „Mikor kivolt világítva na akkor az gyönyörű volt.”
 • 2. Qllancs 2012. január 18. 12:09
  „Az is igaz, hogy alig van forgalom. Külföldi csak ritkán megy arra. A giga üzemanyag áraknak köszönhető --alig van autó az utakon !”
 • 1. szilencium 2012. január 18. 11:27
  „Többször találkoztam azzal a jelenséggel,hogy Szeged irányába kanyarodva blokkolnom kellett,mert a régi városháza felől nagy lendülettel hajtottak a biciklisek az útvonaljukon,szentül kitartva az elsőbbségük mellett.Nagyon rossz helyen van a Szeged felé kihajtás,jobb oldalán a hirdető tábla,nagy holtteret takar el szgk.számára!Átgondolatlannak érzem ezt a körforgalmat!Nagy mértékű gyalogos és kerékpáros forgalom mellett az ő átkelésüket a sárgaház elé kellett volna áthelyezni,ha már úgyis elzárták a forgalom elől a körforgalom utáni jelentős útszakaszt!Sajnos ,a rendőri optimizmussal szemben,személyemben félek attól,hogy a fürdő átadása után megjelenő,idegen autósok ezen a részen rendre taposnak majd el gyalogosokat és kerékpárosokat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitűnőre vizsgázott a makói rehabilitáció

Havi 3 és fél milliós pluszfinanszírozást is jelent a makói kórháznak, hogy rehabilitációs osztálya megkapta a legmagasabb minősítést. Tovább olvasom