Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Az ablakot betörve másztak be az öngyilkos-jelöltért

Makó - Két makói rendőr, Csávás József és Szigeti Péter gyors fellépésének köszönhetően csütörtökön időben tudtak a mentők kórházba szállítani egy életveszélyben lévő nőt, aki öngyilkosságot kísérelt meg Zoltán utcai lakásában.

– Egy perc alatt történt minden – mondta a járőrpáros rangidős vezetője, Szigeti Péter a csütörtöki akcióról. A kapitányságra dél után néhány perccel futott be a jelzés: a mentők nem tudnak bejutni egy makói házba, pedig odabenn egy hölgy öngyilkosságot kísérelt meg. Járőrtársával, Csávás Józseffel a helyszínre siettek, és közreműködésükkel a fiatal nőt még időben kórházba tudták szállítani. A mentők azért nem tudtak bejutni a házba, mert hiába zörgettek az ablakokon és a kapun, senki sem nyitott nekik ajtót. Az udvaron ráadásul három kutya volt szabadon – agresszíven viselkedtek, többször nekirontottak a bezárt kapunak. Utóbb kiderült: a nő, aki még maga telefonált a mentőknek, hogy öngyilkosságra készül, egyedül volt otthon és bezárkózott.

A rendőrök úgy döntöttek, nem a kutyákat lövik le, hanem az utcára néző ablakokat törik be. Így is tettek: Szigeti Péter gumibottal, háttal fordulva verte be az üveget, majd benyúlva nyitotta ki az ablakkilincset. Először ők ketten másztak be, majd jöttek utánuk a mentősök. Egy másik szobában, az ágyon találtak rá a nőre – a bal csuklója egy átvérzett ronggyal volt bekötve, körülötte gyógyszeres dobozok hevertek. Életveszélyes állapotban volt. A mentősök elsősegélyben részesítették, majd kórházba szállították – információink szerint állapota a körülményekhez képest jó. A nőt a két gyorsan, határozottan fellépő rendőr adta ki a mentősöknek az ablakon át.

Hasonló bevetésben egyébként még nem volt részük, életmentésben eddig nem működtek közre. Mindketten azt mondták, nem volt idejük gondolkozni – tették, amit tenniük kellett.

Korábban írtuk:

Felvágta az ereit és bezárkózott a házába - ezt jelentette be a mentőknek egy 34 éves nő Makón csütörtök délben. A mentőszolgálat azonnal értesítette a rendőrséget.

A mentők és a rendőrök együtt érkeztek meg a makói lakáshoz, ahová csengetés és kopogás ellenére sem engedte be őket senki. Az udvaron keresztül nem lehetett bejutni, mivel ott három igen agresszív, nagytestű kutya volt, akik folyamatosan a kapunak támadtak. A rendőrök ezért úgy döntöttek, hogy a rendőrbottal betörik a ház utcára néző ablakának üvegét és ott másznak be a lakásba.

Így is történt, így találtak rá az egyenruhások a szomszéd szobában lévő bejelentőre, akinek a csuklója egy erősen átvérzett rongy darabbal volt bekötve, körülötte pedig gyógyszeres dobozok voltak. A mentők szintén az ablakon keresztül másztak be a házba, ahol ellátták a nőt, majd a makói kórházba vitték. A fiatalasszony a körülményekhez képest jól van - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. correct 2011. július 04. 09:36
  „Ahha !
  De okos itt mindenki!
  Senki nem ismeri,senki nem tudja mi az alapja a tettének.
  Talán közületek vette valaki a hívását a mentőknél??? Talán valamelyikőtök mentésirányító???
  Nektek mondta el sírva a telefonba mit érez és milyen gondolatai vannak???
  Ti intézkedtetek ,hogy kapjon segítséget azonnal??Ugy ti szóltatok a rendőröknek,hogy azonnal induljanak mert baj van??
  A mentésbe beletartozik minden olyan feladat ami a testi és lelkisérült ellátásához szükséges.
  Alkotmány !!!!!!!!!!!!!!!!
  Aki ilyet tesz lehet mentálisan mélyponton,vagy BETEG .
  Azon senki nem gondolkozott még el,hogy a mentőszolgálat hány részeg sertéshez vonul ki egy nap alatt??????
  És semmi,senki nem szól nem követel büntetést.És ha ezeket figyelembe vesszük,akkor érthető miért késik sokszor a mentő.És ha egy részeg elszállítása miatt ,nem kapsz mentőt,akkor azon gondolkozz el miért kell a részeghez mentő!
  Persze az más kérdés,ha a részeg már öntudatlan mérgezett.

  Tisztelt Szabó Imre!!
  Azt gondolom,hogy a rendőrök gyors reagálása mellett egyszer nem ártana megemlíteni azt a tényt,hogy a mentésirányítás az aki hozza a döntéseket,kapcsolatot tart a társszervekkel,hogy minden gyorsan és szakszerűen történjen.
  Hol vannak a mentők nevei ebben a cikkben????
  Kérem pótolni,mert a társadalom csak annyit lát, hogy a rendőrök voltak csak a top-on!”
 • 36. Utazo 2011. július 02. 09:20
  „Arra senki sem gondol, vagy csak kevesen, hogy ennek a szerencsetlen nonek ez volt az utolso segelykialtasa, mert teljesen osszeomlott?! Es legalabb a mentosok, rendorok meghallottak, es segitettek rajta, nem pedig a TB-n meg ilyeneken gondolkodtak, hanem segitettek egy emberen! Ne csak az orrunkig lassunk!
  Egyebkent mentoautobol nem csak ez az egy van, ami kiment a noert, nem kell hulyiteni a nepet!”
 • 35. kgb696 2011. július 02. 07:11
  „3évesférfi! Neked van igazad, nem az a baj velük, hogy így gondolkodnak, hanem az, hogy magukat nem tudják ebbe beleképzelni!!!!<moderálva>”
 • 34. SzaboImkác 2011. július 01. 14:05
  „Francois 2011.07.01. 08:59
  Igazad van, egyet értek veled.”
 • 33. zoltanszabo 2011. július 01. 10:29
  „Sajnos egyre több ilyen esetet lehet olvasni. Rengetegen kerülnek mélypontra, kilátástalan helyzetbe !
  Mai nappal véget ér pl. a kilakoltatási moratórium : hány család kerül szörnyű nehéz helyzetbe ? SE MUNKA, se semmi --csak a kilátástalanság !
  Vajon MIÉRT vagyunk a világ ranglétrán az első 10 ben ? öngyilkosságból ?”
 • 32. queenmargareth 2011. július 01. 10:19
  „A mentők meg kimehetnek egy karambolhoz, de mi van, ha egy még súlyosabb karambol történik közben? Mindig van durvább, mindent lehet fokozni. ja ilyen áron, ne menjenek karambolhoz se, mert, lehet, hogy a járművezető öngyilkos akart lenni.........”
 • 31. 3évesférfi 2011. július 01. 09:21
  „30. Francois: Nem tudhatod, hogy te, vagy egy családtagod mikor kerül ilyen helyzetbe. Amikor az ember egészséges, mentálisan, fizikailag, akkor logikusan és hidegen gondolkodik, csak röhög az "öngyilkost játszón", de ez gyorsan megváltozhat. Bárkivel megtörténhet, hogy ma erős, de holnap gyenge lesz, mint egy falevél, nem csak testileg. Emberek vagyunk, lehet hogy ez a hölgy is pont így gondolkodott két héttel korábban, mint itt sokan. Mint ahogy egészségesen gondolkodunk.
  A mentők meg kimehetnek egy karambolhoz, de mi van, ha egy még súlyosabb karambol történik közben? Mindig van durvább, mindent lehet fokozni.”
 • 30. Francois 2011. július 01. 08:59
  „3évesférfi 2011.07.01. 07:46
  Keljek már ez a sok elvakult, sötét fanatikus . gátlástalan fórumozó védelmére! Gondoljunk bele ha eközben a te gyerekedet elüti egy autó és nincs mentő?! Mivel ezt mindenki tudja 5-600 ezret futott mentő autóink vannak! Rendőrök korlátozott üzem anyag pénz, sokszor szidjuk őket de az senki eszébe nem jut hogy limitálva van a kilóméterük! Ez a kedves ember addig öngyilkosságot játszik! Megértem lehet családi viszály stb..... de ennyi erővel a szomszédot is felhívhatta volna. Pár éve volt egy másik városban amíg könyörögtek egy emberkének hogy másszon le a hídról addig egy karambolhoz nem tudott mentő menni, ezek tényében írjon mindenki véleményt! Szerintem is jogos a kivonulási díj!”
 • 29. 3évesférfi 2011. július 01. 07:46
  „Szerencsére nem a kedves kommentelőkön múlik, mit fizettet ki a TB kivel. Pedig nagyon tudják, merre hány lépés.”
 • 28. Francois 2011. július 01. 05:41
  „Vélemény! Nem öngyilkos-jelölt volt, csak felakarta magára hívni a figyelmet! A mentő és rendőr kivonulást kiszámláznám ebben az esetben!”
 • 27. pinkcat25 2011. június 30. 22:59
  „6. igazságkereső 2011.06.30. 16:49

  "Psychiátriai tapasztalat szerint bizonyított tény, hogy az ilyen sajnálatos eset, esetek mindig egy segély kiáltás,amit okvetlen meg kell hallani,mert elkeseredett,problémáiban teljesen magára maradt ember,emberek követ(nek) el. Sajnos az elmúlt 8 év nagyon felőrölte az emberek létbiztonságát, ebből eredően az akkori kormányzat által szándékosan előidézett financiális teljes ellehetetlenítés! Aki ennek ellenkezőjét állítja,az vagy nem tudja, hogy miről beszél, miről ír, vagy aktív, cselekvő részese volt vagy közvetlenül, vagy közvetetten a pénzügyi kirablásnak!"

  Hát ez nagyon szép kerek írás!!!
  A mostani kormányzat részéről nincs ellehetetlenítés, mi??
  Szegény nő, magához térvén senki nem fog neki mondjuk munkát adni, ha esetleg a nem fizetett banki törlesztők miatt tette amit tette, vagy éppen olyan betegségben szenved, ami nem gyógyítható!!!!
  Nagyon sokféle oka lehetett annak amiért megtette és az sem biztos, hogy valóban "nem akarta"!!

  Aki segélykiáltásból teszi az általában csak fenyegetőzik, hogy megteszi, aki valóban eljut odáig, hogy felvágja az ereit, az már komolyan gondolja!
  Nem okoskodni akarok, én is voltam ilyen helyzetben....”
 • 26. mazsolaszolo 2011. június 30. 22:55
  „22. Nem, nem az. Ha önző volna, akkor eszébe sem jutna önmagán leverni bármit is - megtenné mással.

  A telefon különönsen erősen "cry for help"-nek minősül: azt jelenti, hogy nagyob "billeg" az illető, élet és halál között. Még pislákol benne az élet utáni vágy, de már nagyon elborította a sötétéség a lelkét. Ha ezen a ponton nem kapják el, akkor szinte biztosan megteszi a végzetes lépést.

  Csávás József és Szigeti Péter: büszke vagyok rátok, fiúk! Nagyon büszke!
  Sok sikert a további munkátokhoz!”
 • 25. palika9 2011. június 30. 22:35
  „grat az életmentőknek”
 • 24. mazsolaszolo 2011. június 30. 22:30
  „Gratulálok a rendőrök lélekjelenlétéhez, a gyors cselekvéshez és a sikeres akcióhoz! Mindig örülök, ha a "cry for help"-re van valakinek vevőkészüléke, és sikerül is megmenteni az embert. Jobbulást neki, remélem, hogy a kórházban átgondolja a problémáit és kap hathatós segítséget.

  Mindenki kerülhet mélypontra.”
 • 23. aftereight 2011. június 30. 22:22
  „Szerintem az ügyet tökéletesen megoldották.Nem arról kéne beszélni, hogy a nő mit tett és mit nem. Inkább meg kéne becsülni azoknak a munkáját, akik szinte minimálbérért, testi épségüket, életüket veszélyeztetik.
  Fiúk! Pénzjutalmat nem tudok intézni, de egy óriási mezei piros pont a tietek!!!!”
 • 22. billan 2011. június 30. 22:22
  „20. naomi
  Ha Ő nem óvja, tiszteli a SAJÁT életéhez, akkor miért várod el, hogy MÁSOK óvják, védjék, tiszteljék az Ő életét?
  Én magam sajnálom azt aki önkezével vet véget az életének, de aki előtte telefonálgat, az nem öngyilkos, hanem önző...”
 • 21. deszkás 2011. június 30. 20:26
  „NAOMI! Én mivel "nyomtam" le?”
 • 20. naomi 2011. június 30. 20:22
  „Meg vagyok döbbenve. 19 hozzászóló, és csak queenmargareth-ben van empátia, az összes többi még mélyebben belenyomná a sárba, ahonnan nyilván megpróbált kimászni, de ugyancsak nyilván semmi segítséget nem kapott. Vajon ez a sok "jóember" mit tett volna, ha ez a nő kiáll az utcára, és hangosan segítséget kér? Alighanem a kezébe nyomtátok volna a kést, nemde?”
 • 19. queenmargareth 2011. június 30. 19:57
  „A sok "kedves, megértő" embernek:menjetek be hozzá a kórházba és mondjátok a szemébe ugyanezeket.
  Menjetek biztosra.”
 • 18. na 2011. június 30. 19:41
  „De ezért még nem jár 25 év után nyugdíj, mert a mentősök minden nap ezt csinálják, s akkor ők 2év után mehetnének nyugdíjba... :D”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az országhatárig érhet az M43 autópálya

Az M43-as autópálya magyar-román határig történő kiépítése belátható közelségbe került. A beruházás előkészítése folyamatban van. Tovább olvasom