Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Az áramszolgáltató két év után visszatér Makóra

Várhatóan januártól újra biztosítania kell az áramszolgáltatónak a személyes ügyintézésre alkalmas ügyfélszolgálati iroda fenntartását Makón – ugyanúgy, ahogy minden más kistérségi központban. Ezt az áramtörvény most elfogadott módosítása írja elő.
Várhatóan januártól újra biztosítania kell az áramszolgáltatónak a személyes ügyintézésre alkalmas ügyfélszolgálati iroda fenntartását Makón – ugyanúgy, ahogy minden más kistérségi központban. Ezt az áramtörvény most elfogadott módosítása írja elő, amit másokkal együtt Buzás Péter makói polgármester és országgyűlési képviselő kezdeményezett.

Makón közel két éve zárt be az áramszolgáltató vállalat ügyfélszolgálati irodája – egyébként ezzel szinte egy időben ugyanezt tette a vezetékes lakossági földgázt biztosító multicég is. A személyes ügyintézési lehetőség megszüntetését azzal indokolták, hogy ezt egyre kevesebben igénylik, az emberek inkább telefonon és interneten keresztül keresik a kapcsolatot a társasággal. A makóiak, no meg a környező községben élők ezt vitatták és tiltakoztak, mondván: sokaknak, főleg az idősebbeknek még telefonjuk vagy internet-hozzáférésük sincs – hiába. A makói önkormányzat mindenesetre tárgyalásba kezdett a két nagy céggel, majd ingyenesen helyiséget biztosított a két társaságnak, amelynek még a közüzemi költségeit is fedezi. Ennek eredményeként tavaly óta heti egy napban ismét lehetőség van felkeresni a két szolgáltató képviselőit. Azt, hogy erre szükség van, az bizonyítja: a régi városháza földszintjén működő iroda ajtajától nem egyszer az utcáig ért a sor.

Az önkormányzat kényszerű nagylelkűségére azonban hamarosan – várhatóan január elsejétől – az áramszolgáltató esetében már nem lesz szükség – mondta el lapunknak Buzás Péter, a város polgármestere, egyben parlamenti képviselője. Az országgyűlés ugyanis elfogadta az önkormányzati és területfejlesztési bizottság villamosenergia-törvényre vonatkozó módosítását, amelynek egyik kezdeményezője éppen a makói honatya volt. Ez kimondja, hogy a szolgáltató társaságoknak bővíteniük kell irodahálózatukat: a jövőben minden kistérség központjában kötelesek lesznek egyet nyitni, amelyet a hét legalább egy napján este nyolcig nyitva kell tartani, sőt az érdeklődőknek a telefonon történő előzetes időpont-egyeztetésre is lehetőséget kell biztosítaniuk. A törvény január elsején lép életbe, ám Buzás Péter szerint a jogszabály végrehajtási rendelkezései már két-három hónapon belül megszülethetnek. Ebből derülnek ki a részletek, például hogy heti hány napi nyitva tartásra kötelezik a cégeket.

Buzás Péter elmondta: abban is bízik, hogy előbb-utóbb ugyancsak kötelezhetik a törvény erejével hasonló lépésre a gázszolgáltatókat is. Úgy gondolja, ugyanúgy, mint a villamosenergia-törvény módosítása esetében, ebben a kérdésben is támogatni fogja a döntést az ellenzék is – az ügyfélszolgálati irodák működtetése ugyanis pártszínektől függetlenül minden településnek fontos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bicikliseket ütött el az ittas sofőr

Csanádalberti és Pitvaros között, utóbbi település felé kerékpározott tegnap hajnalban egy anya… Tovább olvasom