Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Az édesapa halállal büntetné a gyilkost

Makó - A meggyilkolt makói Boros Noémi édesapja szerint halált érdemelne P. József, aki megölte a lányát. A szülőknek a tavaly májusi tragédia óta nincs egy nyugodt éjszakájuk.
Nem hozott megnyugvást a makói Boroséknak, hogy bíróság elé állították, és első fokon már el is ítélték P. Józsefet (27), akit azzal vádolnak, hogy házukban megölte lányukat, a 21 éves Noémit, valamint Noémi nagymamáját, a 78 éves Szűcs Pálné Galambos Erzsébetet és Noémi volt barátját, Siha Norbertet.

Noémi szülei – mint korábban megírtuk – továbbra is ott laknak, ahol a szörnyűség történt, a lakás tele van Noémi és a nagymama fotóival, és rendszeresen gyertyát is gyújtanak az emlékükre. Bár a holttesteket csak az édesapa látta, a szülők életét derékba törte a tragédia, másra sem tudnak gondolni éjjel-nappal.

– A legjobb az lenne, ha nem etetnék-itatnák, hanem fellógatnák – mondta az elkeseredett édesapa, Boros Péter, amikor megkérdeztük tőle, mit szól az ítélethez. P. József első fokon életfogytiglant kapott, leghamarabb 30 év múlva szabadulhat, ha az ítélőtábla meg nem változtatja a döntést.

Boros Péter azt mondta, természetesen követték a bírósági tárgyalást, de nem voltak ott végig a tárgyalóteremben. P. József nem nézett a szemükbe, még feléjük sem. Noémi édesanyja egy pillanatra odalépett a vádlotthoz, és megkérdezte tőle: „Most boldogabb vagy?", de semmilyen választ nem kapott.

A megtört édesapa halkan és megrendülten beszélt házuknál – ott, ahol a tragédia 2008 májusában történt. Azt mondta, reméli, hogy a gyilkos büntetésén nem enyhítenek. Majd hozzátette, nincs az az ítélet, ami elégtételt adhatna nekik. – A lányunkat nem tudják visszaadni, az életünk tönkrement – sóhajtotta.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. magyarok 2009. október 20. 19:57
  „Én is!”
 • 29. rudi 2009. október 20. 11:18
  „Jól ismeretem a két áldozatot, Noémit és Erzsike nénit, én is halálbüntetésre voksolok, nemhogy a szülők. Ezek rendes, egyszerű, dolgos emberek, akiknek az egész életük tönkrement azon a napon.Egy anya elveszítette egyetlen gyermekét, és az édesanyját is, ilyen rettenetes körülmények között. Ha ebbe valaki egy percig is belegondol, egy kicsit is átérzi a fájdalmát, az nem kételkedik a halálbüntetés kiszabásának jogosultságában. De még a halálbüntetés is kevés lenne Noémiért és Erzsike néniért!”
 • 28. rudi 2009. október 20. 11:12
  „27. dzsorzso- jó vagy! Maximálisan igazad van!”
 • 27. dzsorzso 2009. október 16. 17:26
  „Sárköziné.!
  Te lennél az első aki azt mondaná "halálbüntetést jó lenne visszahozni" ha a saját hozzátartozódat vagy jó ismerősödet gyilkolták volna meg.... nem felakasztani kell az ilyen deformált személyiséggel bíró egyéneket kik embereket ölnek meg vagy brahiból vagy épp talán száz forintért.... vagy bármért, hanem ugyanazt megtenni vele amit azzal az áldozattal tett akit megölt.... de minden nap beszólni előtte neki a cellába készüljön hamarosan az ítélet végrehajtják....”
 • 26. citrom01 2009. október 15. 16:42
  „Megérdemelné a halál büntetést,már csak azért is ,hogy tudja és érezze milyen a halálfélelem, amit ártatlan embereknek okozott! A gyílkos is féltené sőt ,próbálná menteni az irhályát ,mert az emberben benne van az élni akarás.Ezek nem érdemlik az életet........”
 • 25. sárközinoé 2009. október 14. 21:53
  „Már ne haragudjatok de szerintetek az h vissza hozzák a halál büntetést az meg old valamit a halottak így is úgy is hallottak maradnak azokat nem fogják feltámasztani azzal h aki megölte őket azt felakasztják!Nekem ez a véleményem!!!”
 • 24. Mignon 2009. október 12. 20:27
  „Ha valaki megöl egy embert, gyilkossa valik.
  Ha egy tarsadalom jogrendszere megengedi es vegrehajtja a gyilkoson
  a halalos iteletet,

  maga a tarsadalom valik gyilkossa.

  Szemelyes gondolataim.”
 • 23. Maci1 2009. október 12. 19:51
  „A majom Perecznek is van gyereke nem sokkal a gyilkossága előtt született egy akkor 17 éves lánytól!!!”
 • 22. makoipolgaror 2009. október 12. 19:29
  „A Makó-Rákosi székhelyű Makói Polgárőr Egyesület fő célja a helyi közbiztonság javításáért tevékenykedni akaró önkéntesek összefogása, munkájuk feltételeinek megteremtése, tevékenységük segítése.

  Elindult a Makói Polgárőr Egyesület weboldala az alábbi linken:
  http://polgarorseg.mako.hu”
 • 21. Zeppelin 2009. október 12. 19:00
  „Ezeket a véglényeket a szigorú büntetés sem tartja vissza, ezt kellene megérteni. Az egy dolog, hogy mi kéjesen élvezkednénk azon, ha elevenen nyúznák meg, de ez akkor sem oldja meg a problémát és nem véd meg bennünket ezektől a csökevényektől. Csírájában kell elfojtani a problémát.”
 • 20. Zeppelin 2009. október 12. 18:57
  „Mindenkit csak a bosszú vezérel, senki nem foglalkozik azzal, hogy hogyan juthat valaki ilyen szintre, hogy embert öl. Úgy gondolom, sokkal fontosabb lenne kezelni a társadalmunk beteges rétegét, mint az általuk elkövetett cselekményeiket megtorolni.”
 • 19. KamuNeni 2009. október 12. 18:34
  „Ha en lennek a lany apja akkor szepen megvarnam hogy kijojjon es a halalos iteletet vegre hajtanam rajta. Csak ki kell varni a veget. Ugyanaz avval a szemet mukival is. Ki kell varni hogy kijojjon es kesz. Nem gyulolet ez de 15-20 evet kapni az rohej. es meg az un. jo magaviselet miatt par evet leszabnak belole. Hmmmm”
 • 18. sörpocak 2009. október 12. 17:35
  „Azért lettem kimoderálva, mert azt írtam, hogy a farkánál és a fülénél fogva vezetnék bele 100v-t! Kedves dm. Magukat is így kellene, hogy rájöjjenek az igazságra!És arra is, hogy tanuljanak meg olvasni ebbe a szennylapban!”
 • 17. flexsnake 2009. október 12. 17:28
  „Magyarországon nem hozható vissza a halálbüntetés mivel az EU tagja. De tényleges életfogytiglan adható ez csak a bírótól függ. Elsősorban ők tudnának precedens értékű ítéletet hozni. Amerikában rettentő humánusnak gondolták a méreginjekciós kivégzést, mára kiderült hogy akár negyed órán keresztül is szenved az elítélt mire kipurcan. Hiába altatásban adják be. A gázkamra is egy rettentő kegyetlen kivégzési módszer volt. Életet csak az vehet el aki ezt önvédelemből teszi. Annak lenne joga megölni akinek az életét elvette különben csak bosszú.
  Nem olyan könnyű megölni valakit, teljesen mindegy hogy mit tett, te maradsz és neked kell utána elszámolnod ott belül.”
 • 16. keiner 2009. október 12. 16:56
  „Szerintem senkinek, az államnak sem, szabad másik életet elvenni. Túl sokszor felhasználtak olyan törvényeket diktarurában arra, hogy "ellenséget" láb alol tedtek, nálatok is.
  Sajnálom a családot.”
 • 15. dodó 2009. október 12. 16:52
  „Én is!”
 • 14. pille 2009. október 12. 16:00
  „Ha szavazni kellen a halálbüntetés visszaállításáról, ott lenne a helyem!!”
 • 13. gedeon 2009. október 12. 15:26
  „Egy ilyen szörnyű tragédiát nem tud feldolgozni a család, még orvosi segítséggel sem. Én is az mellett vagyok, hogy állítsák vissza a halálbüntetést. Azonban, ha azt nézzük, az csak egy pillanatig tart az elítéltnek és kész vége. Nem szenved, mint azok, akiket megölt, nem is beszélve a hátrahagyott hozzátartozók iszonyatos fájdalmáról.
  Valami olyan büntetést kellene az emberölést elkövetőknek kitalálni, hogy nagyon-nagyon sokáig szenvedjenek és a végén már ők könyörögjenek azért, hogy végezzenek velük.
  Mi gondja lesz a börtönben? Koszt, kvártély van a mi pénzünkből, éli a világát.
  Elkeserítő, hogy itt tart ez az ország!!!”
 • 12. Beth 2009. október 12. 15:01
  „Kenyér és víz???”
 • 11. tintasbarns 2009. október 12. 14:29
  „A halál megváltás volna, elevenen történő megnyúzás az igazi büntetés.”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apátfalvi sukár lakodalmas

Apátfalvi sminkes és fodrász csinosította a menyasszonyt, szegedi és sarkadi vendégek is voltak Gáspár Győző és Bea asszony lakodalmán. Tovább olvasom