Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Az egyház újíttatta fel a makói sírt

Felújították makói Lipták Istvánné családi síremlékét, amely röviddel elkészülte után kezdett mállani, repedezni. Majdnem egy évig levelezett ennek érdekében – problémája most lapunk közbenjárására oldódott meg.
A makói Lipták Istvánné, mint korábban megírtuk, hosszú időn át levelezett a belvárosi római katolikus egyházközséggel egy síremlék minőségi problémái miatt. A családi sírhely lefedését bő két esztendővel ezelőtt rendelte meg és a munkát az egyházközséggel szerződésben álló sírköves akkor el is végezte. Liptákné azonban igen hamar minőségi problémákra lett figyelmes: a sírkő sarkai mállani kezdtek, repedeztek és ugyanez volt a helyzet a födémmel és a fejrésszel is.

Utóbbiról ráadásul igen hamar lekoptak a nevek. Az asszony először az eredetileg felkért sírkövesnek szólt. Ő mindössze annyit tett, hogy újrafestette a nevek betűit, ezek azonban nem sokkal később újra lekoptak. Lipták Istvánné ezt követően írásban tett panaszt a plébánián. A levelet először személyesen vitte be, később ajánlottan, majd néhány hónap múlva tértivevénnyel is elküldte, választ azonban egyikre sem kapott. Mindez még tavaly történt.

Három hónapja – olvasónk kérésére – megpróbáltunk utánajárni, miért nem történt semmi az ügyben. Megkerestük a belvárosi római katolikus egyházközség plébánosát, Gordos Ferdinándot, aki lapunknak elmondta: a levelekre azért nem válaszolt, mert azokat – más, hasonló panaszokkal együtt – továbbította elődjének, a most Földeákon szolgáló Katona Pálnak. Ő lapunk megkeresésére ígéretet tett, hogy intézkedik az ügyben, végül azonban utódja, Gordos Ferdinánd javíttatta ki a síremléket. Mint lapunknak most elmondta, a családi nyughely új peremet, fedlapot és fejrészt kapott, újrafestették a betűket, ráadásul – ajándékba – egy keresztdíszt is elhelyeztek rajta.

A munkát kilencvenezer forintért, kétéves garanciával végezte el Katona András sírköves, aki egyébként csupán névrokona Katona Pálnak. A számlát a belvárosi római katolikus egyházközség állta. Az elkészült munkáról jegyzőkönyv készült, amit a panaszos, Lipták Istvánné is aláírt, jelezvén: megfelelőnek tartja a munkát. Gordos Ferdinánd lapunkon keresztül is elnézést kért – mint fogalmazott – a mások hanyagságáért, amelyért végül az egyházközségnek kellett helytállni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszázötvenöt méteres lett a fokhagymafüzér

Világrekordnak számító füzért font öt szorgos makói szerdától tegnapig: a 255 méteres hagymafonat… Tovább olvasom