Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Az MDF feloszlatja két városi szervezetét

Feloszlatja szentesi és makói szervezetét a Magyar Demokrata Fórum. Ezt az országos választmány döntötte el, a választásokon való szereplésre hivatkozva. A makói alpolgármester, Gilicze János tőlünk tudta meg: párton kívüli lett.
Döntött az MDF országos választmánya: fel kell oszlatni a párt szentesi és makói csoportját. A döntést Grezsa István, a párt Csongrád megyei elnöke mondta el lapunk kérdésére. A megyei választmány nemrég értékelte a választások tanulságait, és úgy határozott, őszig meg kell újítani a makói és a szentesi körzetben a párt munkáját, mert „elégtelen volt a szervezettség". A grémium a két városi szervezet újjáalakítására tett javaslatot. Ez azt jelentette volna, hogy a tagok benn maradnak, és részt vehetnek az új csoport megszervezésében. Az országos választmány azonban most a szigorúbb változat mellett döntött: a feloszlatás azt jelenti, a szentesi és makói MDF-esek már nem lesznek tagok, de ha be akarnak lépni az új szervezetbe, megtehetik.

Grezsa István elmondta, a döntés egyik indoka az országgyűlési választásokon való szereplés volt. Kérdésünkre, hogy ki vezeti most az MDF-et Szentesen, Grezsa azt mondta: ott hosszú ideje gyakorlatilag nem létezik pártszervezet. A szentesi választókerületben Dóczi Margitnak, a párt jelöltjének szinte egyedül kellett szerveznie kampányát, nem sikerült összegyűjtenie a megfelelő számú ajánlószelvényt.

Makón Kotroczó Béla ügyvéd lett volna az MDF jelöltje, ám neki sem sikerült elegendő kopogtatócédulát gyűjteni. Makón van működő szervezet, s elnöke, Gilicze János ismert helyi politikus: a város alpolgármestere, 1990 óta minden alkalommal megválasztották önkormányzati képviselőnek.

Gilicze meglepődött, amikor a feloszlatással kapcsolatos döntésről faggattuk: azt mondta, erről tőlünk hall először. Megkérdeztük, ismét belép-e az MDF-be, mire azt mondta, határozott véleménye van, de amíg nem kap az országos választmánytól írásbeli értesítést a feloszlatás ügyében, nem nyilatkozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiát is elvesztette Tóth-Kása László

Nem kíméli a sors a makói Tóth-Kása családot: a szombat hajnalban történt halálos baleset áldozata… Tovább olvasom