Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Az olcsó szállás is kelendő

Makó - Szeretett volna, de nem tudott olcsó szállót kialakítani tavaly a makói önkormányzat az egyik egykori diákotthonban – pedig nem csak a drágább apartmanok, panziók iránt van kereslet. Tapasztaltuk: a nyári szünidőben nagy az igény a kollégiumi szobákra.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

– A környék nyugodt, a szoba otthonos, kényelmes, még wifi is van – dicsérte a makói Pulitzer-kollégiumot a Fradi egyik utánpótlás-focistája, Benedek Zsombor.

Az FTC ifjú labdarúgói éppen egy hetes edzőtáboron vesznek részt a Maros-parti városban, és a középiskolai diákotthonban szállásolták el őket.

Tavaly megírtuk: az önkormányzat szeretett volna egy olcsó, főként a fiatal korosztályt megcélzó, szerényebb körülményeket biztosító, éppen ezért olcsóbb szálláshelyet kialakítani a szakmunkásképző jelenleg üresen álló egykori kollégiumában. Nem sikerült, mert híre ment: a középiskolára szemet vetett az agrártárca; regionális mezőgazdasági képzési centrumként számított rá, amihez kell kollégium is.

A kényelmet és a környék nyugalmát is dicsérik a Pulitzer-kollégium edzőtáboros lakói. A szerző felvételei
A kényelmet és a környék nyugalmát is dicsérik a Pulitzer-kollégium edzőtáboros lakói.
A szerző felvétele

Időközben kiderült, tényleg kell a minisztériumnak az iskola – ugyanakkor az is, hogy noha a városban gomba módra szaporodnak az apartmanok, panziók, a kollégiumi jellegű nyári szálláshelyek iránt is óriási a kereslet.
Aki ilyet szeretne igénybe venni, a már említett Pulitzer-kollégiumban vagy a Szent István Egyházi Iskola diákotthonában próbálkozhat. Ami az előbbit illeti: Kozák György igazgató azt mondta, szinte az egész szünidőt lefoglalták náluk. Többnyire szervezett diákcsoportok jönnek. Vannak, akik Erdélybe utazván tartanak itt utolsó pihenőt, de olyanok is, akik hosszabb időre jönnek.

A már említett ferencvárosi focisták mellett az elkövetkező hetekben várható egy nemzetközi fiatal filmes fesztivál, illetve egy ifjúsági néptánctalálkozó több mint százfős küldöttsége. Vannak 2, 3 és 4 személyes szobáik, összesen 80, egy éjszaka fejenként 2500 forintba kerül. Az egyházi Szent Gellért Diákotthon még ennél is olcsóbb, itt 2000 a tarifa. Az igazgató, Kerekes Béla elmondta: náluk június közepétől indult be a szezon. 16, egyenként 4 ágyas szobájuk van, s nem csak diákok vendégeskednek náluk: hazalátogató elszármazottak, sírt látogatni érkező idősek, sőt a grafikai művésztelep tagjai is kértek itt szállást.

Olvasóink írták

  • 1. pog 2013. augusztus 02. 10:27
    „az új panzió tulajdonosok úgy vannak vele,hogy gyorsan "gazdagodjanak"meg.....a sürű fillér ritka forint elmélet nem müködik ...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy út két arca: ami földes, az is maradt

1 milliárd forintba kerülne az új szabványok miatt, így remény sincs rá, hogy megépüljön a Makó–Királyhegyes összekötő út 4,6 kilométeres, földes szakasza. Tovább olvasom