Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Az udvarra dobták a székeket, betörték az ablakokat: fizettek a székházat szétverő fiatalok

Az udvarra dobták a székeket, betörték az ablakokat: fizettek a székházat szétverő fiatalokA Jobb Makóért Egyesület székháza a teljes felújításra még vár. Fotó: Szabó Imre
Makó - Bár nem lett meg mindegyik tettes, tulajdonképpen szerencsésen zárult a Jobb Makóért Egyesület székházának megrongálása miatti botrány. A civil szervezet még kártérítést is kapott az elkövetőktől.
120 ezer forint. Összesen ennyi pénzt kapott a Jobb Makóért Egyesület azoktól a fiataloktól, akikről a nyomozás során kiderült, hogy részt vettek a civil szervezet székházának tönkretételében még januárban. A pusztítás nyomait az egyesület elnöke, Weszely Tamás fedezte fel egy január végi szombat délután.

A tettesek több ajtót összetörtek, bezúztak, az ablaküvegek némelyikét is, a székek közül jó néhányat pedig az udvarra dobva találtak meg. Az egyik falon lábnyom volt látható, egy másik fal meg is repedt. A legnagyobb kárt a 100 ezer forintos csocsóasztal tönkretétele jelentette, a teljes kárértéket 2-300 ezresre becsülték.
Weszely Tamás elnök a Jobb Makóért Egyesület vandálok dúlta székházában. A szerző felvétele
Weszely Tamás elnök a Jobb Makóért Egyesület vandálok dúlta székházában. Archiv fotó: Szabó Imre

A szervezet első embere most arról tájékoztatta lapunkat, hogy a rendőrség a feljelentésük nyomán indított nyomozás során 6 gyanúsított személyét tisztázta. Egyikük külföldön van, őt nem sikerült elérni, a többiek esetében pedig a bíróság közvetítői eljárást rendelt el. Ennek keretében az érintettek vállalták a személyesen általuk okozott kár megtérítését, és ebből jött össze a 120 ezer forint.

Ez persze nem a teljes összeg, a nyomozást azonban – a rendőrségtől így tudja – egyelőre nem zárták le, csak felfüggesztették, elképzelhető tehát, hogy később további tetteseket neveznek meg. Weszely megjegyezte: az elkövetők tizen-huszonéves fiatalok voltak, akik számára bizonyára már a kártérítés is jó lecke volt. Akadt, aki a motorját volt kénytelen emiatt eladni.

A pénzből elvégeztették a legszükségesebb munkát, beüvegezték a kitört ablakokat. A további helyreállítással egyelőre várnak, mert szeretnék az épületet teljesen felújítani. Bíznak abban, hogy ehhez pályázati támogatást is nyernek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmérték Makó szeméthegyeit

Felmérték Makó szeméthegyeit
Összesen 30 kritikus helyet talált a városban az a két makói huszonéves, aki elhatározta, hogy összeírja, hol gyűlik illegálisan a szemét Makón. Tovább olvasom