Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Az útlevélkezelő alatt szült a kutya

Kiszombor, Szeged - Egy anyakutya döntött úgy, hogy kölykeit a kiszombori határátkelő útlevélkezelő fülkéje alatt hozza világra.
A két kiskutyáról egy ideig a határrendészek gondoskodtak, miközben próbáltak biztos otthont találni nekik. A három ebet végül a Filo Team Állatvédő Egyesület tagjai ásták ki a bódé alól.

– A anyakutya megszagolta a kezünket, és azonnal előjött a szerintünk korábban egy róka által kiásott lyukból. Ezután a fekete színű szukát hoztuk ki: ő egy igazi vagány kiscsajszi. Az igencsak félénk kankutyusért azonban 3-4 métert kellett leásnunk – mesélte Seregély Szilvia.


Az egyesület elnökhelyettese elmondta: a kutyusok egyik munkatársuk petőfitelepi házába kerültek. A kölykök 8 hetesek, most szocializálják őket, hogy azután mihamarabb örökbe adhassák. A Filo Team-et egy hónapja alakította meg 12 lelkes állatbarát: ideiglenes befogadókkal dolgoznak, a leendő gazdik egyelőre a facebookon tudják követni az egyesület mindennapjait, de hamarosan saját honlapjuk is lesz.

– Eddig természetesen ez volt a legextrémebb kalandunk. 11 órakor kezdtünk neki a munkának és délután 1 órára végeztünk vele. Az ásás alatt az anyakutya végig figyelt minket, de utána átment Romániába, így először csak a kölyköket tudtuk Szegedre szállítani. A határon dolgozó egyik nő csalogatta vissza, így néhány órás eltéréssel, de végül újra egyesült a kutyacsalád – mondta Seregély Szilvia.


Assisi Szent Ferenc halálának évfordulóján, október 4-én először 1931-ben, Firenzében ünnepelték az állatok világnapját.

Olvasóink írták

 • 8. 80sFan 2012. október 06. 19:09
  „#7: ja, hogy te jártál oda naponta etetni őket?

  Amúgy tetszik a cím: "útlevélkezelő alatt" :)) Melyik útlevélkezelő ült a kutyára? Nem a fülke alatt esetleg, amint lejjebb is van?”
 • 7. nreni 2012. október 05. 21:36
  „Kicsit téves az információ, ugyanis nem a határőrök gondoskodtak róluk és a biztos otthon keresésében, hanem én, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy most már biztonságban tudhatók ezek a kis ártatlan jószágok! :-)”
 • 6. 3évesférfi 2012. október 05. 11:50
  „Itt ez a tempó. Kicsinyes kötözködés.”
 • 5. seregely.szilvia 2012. október 04. 23:19
  „Ez most tényleg komoly, hogy csak ennyit szűrtök le az egészből? Nem mindegy, hogy lyuk vagy kotorék??? Vagy hogy fialt vagy szült???
  Számunkra egy a lényeg, hogy biztonságban vannak!!!”
 • 4. abai 2012. október 04. 22:27
  „Szülni csak az ember, azaz a nő szokott. A kutya fial...”
 • 3. Egyolvasó 2012. október 04. 15:21
  „A rókának pedig nem lyuka, hanem kotorékja van és azt nem készíti ember közelébe.”
 • 2. Queenmargareth 2012. október 04. 09:17
  „Amúgy meg fialnak...kölykedzik, de nem szül:)”
 • 1. Queenmargareth 2012. október 04. 08:29
  „szépek”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Divatos hobbi a foltvarrás Makón

Az idősebbek és fiatalabbak körében egyaránt népszerű a foltvarrás Makón. Három éve már csoportja is… Tovább olvasom