Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Babakocsival a buszon

Makó - Makóról Földeákon keresztül busszal utazott Hódmezővásárhelyre egy hónapos kisfiával Antal Andrea.
Olvasónk lapunknak küldött levelében azt írta: „Mivel a busznak nem volt babakocsi-tárolója, és nem volt hajlandó segíteni a buszsofőr felrakni a kocsit, megkértem egy hölgyet, hogy segítsen (...). Felraktuk a lépcső fölé, mivel más lehetőség nem volt, de az utasok útját nem akadályozta, mert keskeny sportkocsiról van szó. Mentem jegyet venni, ekkor a buszsofőr flegma beszéddel kényszerített a babakocsi összecsukására". Olvasónk azt kérdezte, köteles-e összecsukni a babakocsit és a babát a karjaiban tartani bő fél órán át, csak mert a buszon nincs tároló. Megpróbáltuk vele felvenni a kapcsolatot, de megkeresésünkre nem reagált.

A Tisza Volán azonban igen. A Káity Károly forgalomfejlesztési és koordinációs igazgató, illetve Árgyelán Péter koordinációs főmunkatárs által aláírt levélben többek között az áll: járművezetőiktől megkövetelik a megfelelő hangnemet és az udvariasságot, valamint hogy figyeljenek a kerekes székkel, gyermekkocsival utazókra, segítsenek nekik a fel- és leszállásban.

A panaszban jelzett járatot vezető sofőr figyelmét erre munkáltatói eljárás keretében külön is felhívták, olvasónktól pedig elnézést kérnek. Az utazási feltételeket idézve azonban arra is felhívták a figyelmet, hogy gyermekkocsi akkor vihető az utastérbe, ha elmozdulás ellen biztosítható, elhelyezése az utasok mozgását nem akadályozza, kárt nem okoz. A társaságnak vannak alacsonypadlós járművei, amelyekre a gyermekkocsi könnyen felvihető, tárolható, ám ilyen buszból egyelőre kevés van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több fácánt nevelnek, mint amennyit lőnek

6000 fácánt nevelnek föl és engednek szabadon most Pitvaroson. A négy évvel ezelőtti jég agyonverte az apróvadállomány zömét és lecsupaszított 16 hektár fiatal erdőt. Tovább olvasom