Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Babaszépségek makói parádéja

Apróságok zsivajával telt meg tegnap délután a makói Hagymaház: lapunk babaszépségversenyére nagyon sok kicsit hoztak el a szülők, nemcsak a városból, de a környező falvakból is. A vártnál jóval többen érkeztek. Végül – mivel a nagyteremben színházi előadásra készültek – a fényképezést pontosan be kellett fejezni, így mindenkire nem kerülhetett sor. A jövő héten ismét lesz alkalom a fotózásra.
A makói Kovács Ákos kissé megszeppenve tűrte a fotózást. Fotó: Karnok Csaba
A szülők türelmesen, mosolyogva, a gyerekek inkább amolyan rosszcsont módjára várták, amíg Karnok Csaba fotóriporter kollégánk megörökítette az olykor kissé megszeppent, máskor vidám, de mindenképp aranyos csöppségeket. Volt, aki alig várta, más viszont egyenesen kikérte magának a procedúrát: bár helyét az ülőkén még bátran foglalta el, a vaku villanását már tiltakozva fogadta, s hiába nézhette meg, amint társairól egymás után készültek a felvételek, egy kishölgy végül a teljes stáb kérlelése ellenére is megmakacsolta magát. Sőt: volt, akinél a mécses is eltört.

Akadt azonban olyan ifjú modell is, aki a ló másik oldalára esett át. A tizennyolc hónapos földeáki Kovács Laura Fanni például nemcsak nevetett a kamerába, de nyelvet is öltött, pedig senki sem kérte rá, majd pillanatok alatt legyűrte az ülőkéről a vásznat. A fotó azért rendben elkészült. A huncut kislány aztán nyomban kacarászva pattant fel, s közelharcba keveredett egy másik leányzóval egy ajándék zászlóért... Édesanyja, Jójárt Krisztina mosolyogva mesélte szeme fényéről: bizony máskor is eleven, akaratos a kisleányka. Az anyuka egyébként azt mondta, nagyon kedves ötletnek tartja a fotózást, örül, hogy leányuk az újságban is ott mosolyog majd.

A nagylaki Turi Viktória a maga két és fél évével talán valóban modellkarierrje első lépéseit tette meg a tegnapi fotózással: kecses pózban, bájosan mosolygott a fényképezőgép felé, ráadásul felnőtteket megszégyenítő nyugalommal. A titok nyitját az édesanya, Turi Ferencné fedte fel: Vikit gyakran fotózzák, aki ezt szívesen veszi, sőt mi több, olykor az öltözködéshez is kedvet kap. Megtudtuk azt is, hogy a legszívesebben legózik, illetve kismotorján rója a köröket az udvaron. Egyébként két testvére van – az egyik, a tizenhat éves Bianka el is kísérte a fotózásra.

A makói Kovács Ákos szülei nem az ismert popsztár rajongói, de nem is az édesapa keresztnevét kapta az ifjú legény. – Igazi magyar nevet akartunk neki adni – mondta a területvezetőként dolgozó büszke apa, Kovács Tamás – , így esett a választásunk a fehér sólymot jelentő Ákosra. Az anyuka, Kovácsné Varga Mónika azt is elárulta, hogy fiuk mindent szívesen megeszik, amiben banán van, kedvenc játéka pedig egy holdat formázó párna, születése óta azzal alszik. A veretes keresztnév viselője amúgy kissé megszeppent, komoly ábrázattal tűrte a fotózást, ami tíz hónapos korban teljesen érthető – kint a folyosón aztán hangos kacagással bizonyította, amit szülei mondtak róla: kedves, barátságos baba.
Szabó Imre

A babaszépségverseny együttműködő partnere a szegedi Metro Áruház.


Hercegek és hercegnők Mindszenten

Ötvenegy mindszenti kisgyermeket hoztak el szüleik a lapunk által szervezett szépségverseny fotózására. A Tisza Művelődési Ház előcsarnokában nyugodtan várták a kicsik, hogy fotóriporterünk, Tésik Attila megörökítse őket. Az itt készült kép szép emlék lesz – mondta Tóthné Sánta Ildikó, aki hároméves kislányával, Ritával érkezett. Sok év múlva majd megmutathatja az unokájának, hogy milyen volt kicsi korában az édesanyja – tette hozzá Ildikó. A kilenc hónapos Lupityka Zsófia nagymamája, Pelyva Józsefné karjaiban várakozott. Ő a család hercegnője – mutatta be büszkén kisunokáját a nagymama.

Fotózási helyszínek:

Szeged: november 14-én 13–17 óráig, ifjúsági ház.
Kistelek: november 17-én, 15–18 óráig, rendezvényház.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Suchmann az összefogásról

A jövő az összefogásé, kistérségi szinten is – jelentette ki Makón Suchmann Tamás, a… Tovább olvasom