Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Bajnoki címmel ünnepelték a 20 éves jubileumot

Makó - A tavalyi évhez hasonlóan idén is megnyerte az NB II Délkeleti csoportját a Contitech Makói Kézilabda Club, azonban anyagi okok miatt nem vállalják a felsőbb osztályt.
A makói kézialbda klub elnöke, Nagy György Sándor közel húsz éve tölti be a tisztséget, jól emlékszik az alapítás körülményeire is. - Az egyesület éppen 20 éve, 1992 óta működik, elsősorban Szabó Lászlónak, Puskás Jánosnak és Paku Lászlónak, valamint több makói kézilabdásnak, például Szabó Attilának vagy Gulácsi Istvánnak köszönhetően – magyarázta.

A klub 1993 és 2012 között igencsak hullámzó teljesítményt nyújtott, hol az NB II-ben, hol pedig az NB I/B-ben szerepelt. Nagy György Sándor örömmel gondol vissza az együttes első NB I/B-s szezonjára, 1993-ra. - Akkor még a gimnázium mögötti betonpályán játszottunk, azok voltak az igazán szép idők. Az elmúlt két esztendő teljesítményére is büszke lehetek, hiszen egymás után kétszer lettünk bajnokok, ám feltehetnénk a kérdést, hogy minek – tette hozzá kicsit csalódottan.

Bajnoki címmel ünnepelték a 20 éves jubileumot - GALÉRIA

Mint elmondta, igencsak labilis a gárda pénzügyi helyzete, a felsőbb osztály küzdelmeit nem vállalják, sőt az NB II-es szereplés költségeit is nehéz lesz biztosítani. - Több anyagi támogatást és nagyobb elismerést remélünk a várostól – fejtette ki röviden az elnök.

Az alacsony költségvetéssel rendelkező sportcsapatok elsősorban a jó utánpótlásra és a kölcsönjátékosokra alapozhatnak, nincs ez másképp a Maros-partján sem. - Kölcsönös megállapodást kötöttünk még régebben a Makó Utánpótlás Klubbal, ennek keretében fiatal tehetségek kaphatnak szerepet az NB II-es csapatban. Jelenleg 7-8 játékos ingázik a felnőtt és az ifi csapat között – magyarázta. Papp Dániel, Benkő Balázs és Molnár Dániel viszont rendszeresen pályára lép az idősebbek közt is.

Az elnök egy másik fontos szövetséget is megemlített: korábban a Pick Szegeddel is sikerült szerződést kötniük, így kettős játékengedéllyel kerülhettek játékosok a Makóhoz. Ekképpen fordulhatott elő, hogy az MKB Veszprém magyar válogatott balátlövője, Illyés Ferenc félévet töltött korábban a makóiaknál, mint ahogyan az évek alatt edzővé lett Avar György is felhúzta a kék-fehér mezt. Utóbbi most a kecskeméti kézisek trénere.

Bajnoki címmel ünnepelték a 20 éves jubileumot - GALÉRIA

Szó esett a jövőről is, eszerint az elkövetkezendő időszak céljai közé tartozik a fiatalítás, a tehetségek gondozása. - NB II-ben gondolkozunk, a már említett pénzügyi okok miatt, szeretnénk jó néhány fiatal játékost beépíteni a csapatba. Nem kimondottan cél az újabb címvédés, nem esünk kétségbe, ha nem végzünk a tabella élén – zárta le a beszélgetést az elnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rossz sorozatot zárna le a Makó

A labdarúgó NB III Alföld csoportjában a Makó megszakítaná rossz sorozatát, ám nem lesz egyszerű dolga: a dobogós Gyula otthonában szerepelnek vasárnap 17 órától. Tovább olvasom