Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Baleset a földkupacok miatt - a foga bánta az asszonynak

Makó - Biciklivel esett el, és sérült meg egy makói utcán Hajdu Katalin, aki a csatornaberuházó társaságot okolja balesetéért. A cégnek van kártérítési felelőssége, de a történtek ok-okozati összefüggéseit és a kár mértékét igazolni is kell – mondta lapunknak a Makó-OEK Konzorcium projektmenedzsere.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

– Amikor elestem, egy pillanatra elvesztettem az eszméletemet. Az állkapcsomat és a koponyámat ütöttem be. Nagy nehezen vánszorogtam haza; később, a kórházban derült ki, hogy agyrázkódásom volt – meséli a makói Hajdu Katalin, aki nemrégiben hajnali fél 5 körül, a makói Holló utcában esett el munkába menet kerékpárjával. Ráadásul 3 foga azóta mozog, az egyikből pedig egy darab is letört. A baleset miatt a csatornaberuházást végző társaságot okolja. Mint mondja, előző este látta, hogy földkupacokat hordtak az útra, azt azonban nem gondolta, hogy másnapra az esőzés miatt ebből sárgás, agyagos iszap lesz, és szétterül az úttesten. A kerékpárja ki van világítva, a kora hajnali órán mégsem észlelte a veszélyt. Mindene csupa sár lett, ám ami igazán bosszantó, és forintban is mérhető: a bicikli kerekei deformálódtak, a kormánya eltört – ezt időközben kijavíttatta, 2000 forintba került a szerelés.

Ha jogos az igény, kártérítést fizet a makói csatornázó. A szerző felvétele
Ha jogos az igény, kártérítést fizet a makói csatornázó.
A szerző felvétele

Hajdu Katalin esete nem egyedi: a közösségi oldalakat figyelve gyakran látni panaszokat kerékpáros, motoros esésekről, két- és négykerekű járművekben a gödrök miatt esett károkról. A csatornaberuházás projektmenedzsere, Ortutay Miklós lapunknak azt mondta: mint minden vállalkozásnak, a Makó-OEK Konzorciumnak is van kártérítési felelőssége az általa végzett munkával kapcsolatban. Az esetleges károkat azonban igazolni kell, és nemcsak a kár megtörténtét, mértékét, de azt is, hogy bekövetkezése ok-okozati összefüggésben áll a munkálatokkal. Tehát például hogy a baleset annak ellenére történt, hogy elszenvedője kellő körültekintéssel, a látási és az útviszonyoknak megfelelően vezetett. Pontos adatokkal ugyan nem tudott szolgálni, de megerősítette: volt már példa arra, hogy a beruházó cég fizetett.

Olvasóink írták

 • 19. pog 2013. november 13. 09:43
  „francois lehet,hogy neked sikerült a stílusoddal elintézni,de csak egy ember vagy a városban ,de itt összességi gondok vannak minden vállalkozó dolgozik ahogy tud..én még nem láttam a "barátodat" ellenőrizni a munkálatokat”
 • 18. 80sFan 2013. november 13. 08:45
  „Gondolom láttátok, hogy kik és hogyan dolgoznak, dolgoztak. Az a csoda, hogy csak ennyi baleset volt. Apropó csatornázás: minőségi a meló, ha még most is vannak helyek, ahol újra bontanak, immár negyedszer!”
 • 17. okz63 2013. november 13. 06:54
  „"...Mint mondja, előző este látta, hogy földkupacokat hordtak az útra..."

  Innen kezdve tök felesleges a hölgynek bármilyen feljelentéssel élni a csatornázó cég ellen,
  mert ő fogja húzni a rövidebbet, ezt most borítékolom.”
 • 16. stori 2013. november 12. 20:31
  „"kellő körültekintéssel" igen, és a Rókusi krt-n az úttesten kihelyezett korlátok-csatorna fedelek karbantartása!-előtte semmi jelzés nem volt kihelyezve!! Út fenntartó, ...”
 • 15. _csutak_ 2013. november 12. 20:20
  „Mit is ír a KRESZ 25§-a?
  A járművet úgy kell vezetni, hogy ...
  Szóval csitt és lapítani, mert közúti baleset okozásáért bizony kiróhatják a 300.000 Ft bírságot, teljes joggal.
  Meg persze az út fenntartójára a milliósat!”
 • 14. queenmargareth1 2013. november 12. 19:21
  „nos, lehet, úgy esni, hogy kitörnek a fogak, én pl 13 évesen buktam kézilabda edzésen azon a "rücskös" szurkos valamin...direkt vágtak fel, mert vesztésre álltak, na, nekem 13 éves korom óta fogorvosok közt zajlik az életem.Szóval, én megértem.”
 • 13. K.T. 2013. november 12. 18:56
  „Ne tegyen feljelentést, ha eddig nem tett, mert még egy 60-80 ezres büntetést is fog kapni a rendőrségtől!
  A rendőrség ilyen esetekben betartja a szabályt és hivatalból jár el a közlekedési baleset miatt. A baleset okozóját pedig példásan meg kell büntetni.
  Szégyen!”
 • 12. sóska66 2013. november 12. 18:26
  „egyszer olyat olvastam mikor valaki bicóval elesett, hogy nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett....és még a bicósnak kellett volna fizetni szabálysértésért......”
 • 11. makoilakos86 2013. november 12. 17:15
  „2. JABBA

  teljesen egyetértek ! Nagyon nagyon erős túlzás amit a cikkíró vagy ami a nénivel történt.
  kormány törés + deformálódás költsége 2000 ft ? hol van a szerelő ?megyek hozzá én is !
  eleve a def. korrigálása kerülhet ennyibe, szóval túlzás. Ha előtte is mozgott a foga akkor könnyű erre fogni az esetet. agyrázkódás? megnézném én azt az orvosi leletet. Rendben mert lehet ilyen szerencsétlenül esni ,de annyira érződik az egészen,hogy többet lát az eset mögött mint ami...”
 • 10. Francois 2013. november 12. 16:13
  „9. 80sFan 2013.11.12. 15:01 "Ennyi erővel kijárási tilalmat is be lehetne vezetni két évre" Kevés lesz! Választásokig el kell húzni! :) :P :D :)”
 • 9. 80sFan 2013. november 12. 15:01
  „Nekem az idén biciklivel elesett a feleségem (mivel finom homokkal oldották meg a bicikliúton a problémát, ami megfogta a kereket), a fiam is egy hiányosan körbekerített gödörbe esett biciklivel egyik este, jómagam pedig nagyon lassan mentem robogóval, de még így is kicsúszott alólam... Mindannyian józanok és elég óvatos közlekedők vagyunk és mégis.
  Ennyi erővel kijárási tilalmat is be lehetne vezetni két évre, ha már munkaterület a város! Ne akadályozza már ez a sok lézengő lakos a melót!”
 • 8. queenmargareth1 2013. november 12. 14:09
  „5. nincs rosszabb, mint agyagos talajon járkálni!az nem sár, kedves, az csúszik vagy beragaszt!”
 • 7. Francois 2013. november 12. 14:08
  „6. pog 2013.11.12. 13:29 Az a baj, ez nem Ortutay úron múlik! :) Nekem mikor elintézte ügyes bajos dolgomat, a cég akit elővett letagadta! :) Innentől írt nekik, igaz nem tettszett a cégnek! Ne szidjuk már Ortutay úrat!”
 • 6. pog 2013. november 12. 13:29
  „tisztelt Ortutay úr jó lenne, ha a lebetonozott székéből felállna és kegyeskedne a város területén szétnézni,"hogy néha szaktudás hiánya nélkül és logika hiányával" és esetleg az ott lévő irányítókkal egyeztessenek ,mert ez már tűrhetetlen amit itt véghez visznek szinte a közlekedés lehetetlen...”
 • 5. mackópajtás 2013. november 12. 13:22
  „"előző este látta, hogy földkupacokat hordtak az útra, azt azonban nem gondolta, hogy másnapra az esőzés miatt ebből sárgás, agyagos iszap lesz"

  Milyen meglepő ,hogy a földből sáros lesz ha ráesik az eső :D Nem lehet valami nagy ész a néni...”
 • 4. Francois 2013. november 12. 13:03
  „Mivel makó munkaterületté van nyilvánítva, nem is fognak! Ez van, sokan kiröhögtek, de mivel munkaterület, vagyis építési komolyan jogszabály szerint a kismotorokra se kellene a bukó! Pont az ilyen esetek végett lett az egész város építési terület!”
 • 3. balihoho 2013. november 12. 12:49
  „A kerékpárok többségének, sajnos olyan kis teljesítményű világító felszereltsége van, amivel nem mernék a közvilágítás nélküli külterületen közlekedni. De gyér közvilágítású belterületen sem. Fájdalmas leckét kapott, a balesetet szenvedett kerékpáros.”
 • 2. JABBA 2013. november 12. 11:42
  „Kicsit furcsa az eset:

  - Ha elesek, akkor a kezem magam elé eszem akaratlanul. És a könyököm, karom sérül meg.Álkapcsa, foga megslrült, de az agyrázkódást csak utólag vette észre. Biztos így volt.

  A másik, hogy hogy tud úgy elesni kerékpárral, hogy a felni defórmálódik?

  Ahogy ezt én kivettem a cikkből, a saras úőttesten elcsúszott és elesett. Ehhez képest az állított sérülés sokkal nagyobbnak van elmondva.”
 • 1. pachakuti 2013. november 12. 11:07
  „Bár külön nem említi a KRESZ, de a józan ész azt diktálja, hogy biciklivel is célszerű a látási és útviszonyokat figyelembe venni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mennyit ér 5 hektár természet?

Visszautasított Makó önkormányzata egy megvételre fölajánlott Maros-ártéri területet, mert négyzetméterenként 1000 forintért kínálta a tulajdonosa. Tovább olvasom