Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 21°C Még több cikk.

Baloldali belháború Nagylakon

Nagylak - Furcsa helyzet alakult ki Nagylakon: a független, de tudottan baloldali polgármesternek, Gyarmati Andrásnak októberben MSZP-s kihívója lesz.
Gyarmati András december környékén megkeresett azzal, hogy az őszi helyhatósági választáson nem szándékozik indulni, és megkérdezte, nem volna-e kedvem nekem. Igent mondtam. A polgármester úr februárban meggondolta magát, de addigra már az egész falu elkönyvelte, hogy megmérettetem magam, és nagyon sokan biztosítottak a támogatásukról – adta meg a magyarázatot a különös szituációra Varga István, az MSZP nagylaki polgármesterjelöltje, jelenleg a falu alpolgármestere azon a sajtótájékoztatón, amelyen a párt bemutatta Makó járási jelöltjeit.

Nagylak első embere, Gyarmati András reakciója: megérti, hogy vetélytársa a történtek után nem lépett vissza, az viszont bántja, hogy MSZP-s színekben lép a pástra. – Akik ismernek, tudják, hogy bár függetlenként vezetem a falut, és így indulok most is a tisztségért, baloldali érzelmű vagyok. Nem gondoltam volna, hogy szocialista kihívóm lesz – mondja. Hozzáteszi: emlékezetes, hogy amikor Lázár János országgyűlési képviselő bejelentette, hogy a Fidesz kiket indít a makói járás falvaiban, róla azt mondta, bár „nem árulnak egy gyékényen", elismerik a munkáját, az együttműködési készségét, ezért a párt nem állít vele szemben jelöltet. – Számomra furcsa, hogy a szocialisták nem tettek hasonló gesztust – jegyzi meg.

Buzás Péter, az MSZP területi elnöke a sajtótájékoztatón azt mondta, ezt a helyzetet készen kapták – és érezni lehetett szavain, nem örül, hogy így alakultak a dolgok Nagylakon. Mint fogalmazott, ez két emberen múlt, és sem neki, sem a pártnak nincs hatalma, hogy bármelyiküket lebeszélje az indulásról. Próbált „békítő kört" tenni – nem járt sikerrel. Gyarmati Andrást tiszteli, becsüli, de miután a nagylaki párttagok úgy döntöttek, hogy az eredetileg egyébként függetlenként indulni akaró Varga Istvánt jelölik, aki az MSZP-nek régóta tagja, tisztességes, sikeres ember, ők is támogatásukról biztosították.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A láger halottai - fotó Oroszországból

A magyarok síremlékét Vladimir Nalimov orvos fotózta le és küldte el lapunknak, makói ismerősén, Neducza Szvetiszlávon keresztül. Tovább olvasom