Délmagyar logó

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 4°C | 13°C Még több cikk.

Baráth Lajos folytatná Makón

Makó - Várhatóan Baráth Lajos marad a makói kórház főigazgatója – és a szentesi intézmény megbízott vezetője is. Az öt évre szóló megbízatás most jár le, a megyei közgyűlés csütörtökön dönt zárt ülésen. Addig is titok, hány pályázat érkezett, de úgy tudjuk, a jobboldali megye is elégedett Baráthtal.
Öt évvel ezelőtt, 2005. március 3-án 22 igen, 0 nem és 13 tartózkodás mellett választotta a Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház-rendelőintézet főigazgatójává az akkor 52 esztendős Baráth Lajost a Csongrád megyei közgyűlés. A nagykamarási születésű jogász-közgazdász már több mint 30 éve dolgozott az egészségügyben, szegedi klinikán, szegedi és vásárhelyi kórházban. Megválasztásakor harmadik hónapja vezette a makói intézményt megbízott igazgatóként. Nem túl hálás feladat, a válságkezelés jutott neki, mégis szívesen maradt.

Megbízatása márciusban jár le, a tisztségről csütörtöki ülésén dönt a megye. Azt, hogy hányan pályáztak és kik, nem árulta el az egészségügyi bizottság, és a döntést is zárt ülésre tervezik, de úgy tudjuk, Baráthtal elégedett a 2006-ban jobboldali vezetésűvé vált megye. Különben biztosan nem bízták volna meg a szentesi Dr. Bugyi István Kórház vezetésével is átmeneti időre, amit most várhatóan meghosszabbítanak december 31-éig. Amikor a makói polgármester, Buzás Péter az első makói újszülöttet köszöntötte a kórházban, arról beszélt az orvosokkal, hogy az egészségügyi miniszter is korrekt partnernek tartja Baráthot.

– Nagyon fontos számomra, hogy a dolgozók továbbra is támogatnak, a programomat elfogadták – felelte kérdésünkre a főigazgató, aki folytatni szeretné. – Tervezzük egy pszichiátriai és egy rehabilitációs központ kialakítását, a sürgősségi osztály létrehozását. A fejlesztést pályázati pénzből valósítjuk meg, és úgy, hogy a beteg maradjon a középpontban.

A kórház felügyelőtanácsának tagja, Martonosi György megyei önkormányzati képviselő azt mondta, amit ebben a helyzetben el lehetett érni intézményvezetőként, azt Baráth elérte, reméli, a mostaninál nem lesz nehezebb dolga az igazgatónak. Makó és térsége számára az lenne jó, ha Baráth csak a makói kórházat vezetné, hiszen a két intézmény elég messze van egymástól, és különbözők a feladatok is, a szentesi intézmény súlyponti kórház. Átmeneti időszakra ez a helyzet elfogadható, nyilván azért is, mert a makói kórházzal minden rendben van.

Olvasóink írták

 • 3. zolcsi44 2010. január 24. 15:47
  „Baráth ur nyilván mindent elkövet, hogy a rá bizott feladatot elvégezze a lehető legjobban.
  Ennek következtében nem marad ideje azzal törödni, hogy a beosztot orvosai megfelelő munkát végezenek. Mert, hogy nem azt teszik az biztos. Legtöbbjüket azonnal lekellene váltani, elküldeni. Vannak idősek, akiket nem biztos, hogy a koruk miatt kellene leváltani, hanem a hozzáállásuk miatt és vannak fiatalok akik már tul öregek. Nos szemlélet váltás kellene, nem pedig másodállások sorozata!!!!!”
 • 2. sunyifigyelő 2010. január 19. 17:45
  „Az egészségügyben is sztrájkolhatnának, mivel az úgy szar ahogy van, 5 éven belül összeomlik....”
 • 1. LendvaiCenzor 2010. január 19. 10:27
  „Olvasom, hogy meg lehet pályázni a Szegedi Tudományegyetem rektori pozícióját, sőt, az Egészségügyi Kar dékáni pozícióját is. Barát doktort bármelyikre alkalmasnak találom, természetesen szigorúan harmadállásban.
  Ez azért is költséghatékony, mert Szeged útba esik Makóról Szentes felé menet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új bölcsőde épül Makón

200 millió forintot nyert pályázaton a város önkormányzata arra, hogy új bölcsődét építsen. Tovább olvasom