Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 29. szombat - Beatrix, Erna

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Makó hírek > Beadta a fürdőprojekt második körös pályázatát Makó

Beadta a fürdőprojekt második körös pályázatát Makó

Makó - Beadta a fürdőprojekt második körös pályázatát Makó, a fürdő építése az ősszel megkezdődhet - mondta a város polgármestere hétfői sajtótájékoztatóján.

MTI - 2009.08.17. 15:26
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Buzás Péter (MSZP - Polgári Szövetség Makóért) az eddigi eredményekről elmondta: első körben 2008 szeptemberében nyert a projekt az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-alföldi Regionális Operatív Programja (DAOP) pályázatán. Az idén augusztus 13-án beadták a második fordulóra is a szükséges anyagot, az eredményt október végére várják.

Közben májusban meghirdették a beruházás kiviteli munkáira a közbeszerzést, amelyre 9 ajánlat érkezett. Ezek értékelése megkezdődött, várhatóan szeptemberben lesz eredményhirdetés. Ezt követően megkezdődhet a munka, a 18 hónapos építkezés után 2011 tavaszára várható az új fürdő átadása - tette hozzá a polgármester.

A régi fürdő területére a csaknem 10 ezer négyzetméteres alapterületű épületet Makovecz Imre tervezte. Először valamivel nagyobb, csaknem 12 ezer négyzetméteres fürdőt álmodott meg a Kossuth-díjas építész, de azt a költségek csökkentése miatt át kellett tervezni.

A makói fürdő fő profilja a jövőben a gyógyászat, a gyógyiszap és a rehabilitációs kezelés lesz. A bővítés 3,2 milliárd forintba kerül majd, 50 százalékos európai uniós támogatással. Az önerőt az önkormányzat kötvénykibocsátással teremti elő. A fejlesztésnek köszönhetően 400-500 új munkahely jöhet létre.

A makói fürdő forgalma az elmúlt években dinamikusan növekedett: 2006-ban 253 ezer vendéget fogadtak, tavaly és tavalyelőtt már több mint 300 ezren látogattak el a létesítménybe. A vendégek között jelentős a szomszédos romániai településekről érkezők száma, tavaly voltak olyan nyári napok, amikor a látogatók 80 százaléka a szomszédos országból érkezett - tudatta Buzás Péter polgármester.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 6. szisszka 2009.08.19. 08:17

Nem kell kívülről nézned,mert a makói lakcímmel rendelkező személyek olcsóbban bemehetnek!!!!

Moderálásra küldöm 5. nagyi8 2009.08.18. 18:28

Csúsztatás, csúsztatás hátán.
De ehhez már hozzászokhattunk Balatonöszöd óta.....

A pályázat 3 fordulós. A 3. forduló Brüsszel, ahol a Buzás-MSZP-PSZM(SZDSZ) az 1.6 milliárdért pályázik.

A lakosság nem akarja a Buzás-MSZP-PSZM(SZDSZ)-erőszak fürdőt. A makói lakosságból eddig mintegy 6´000-en aláírták, hogy olcsóbb fürdőt szeretnének. Az engedélyezett petícióról a Buzás-Erőszak-Önkormányzat hivatalosan tájékoztatva lett. Igen, 6´000 már több, mint mennyien az Erőszak-Buzásra szavaztak 2006-ban (akkor 5´000 szavazatot kapott).

Az EU-Parlament hivatalosan megerősítette levélben, hogy a makói lakosság panaszát kivizsgálják Brüsszelben. Mert ugye jó MSZP-szokás szerint, 2008.02.08.-án beadták a pályázatot, hogy utána májustól megrendezzenek 5 - színházi - lakossági fórumot a lakosság véleményéről. A főrendező természetesen az MSZP-PSZM(SZDSZ) volt. Ezt így tanították a diktatúrában, s ma is ez él az alkalmazásban. A brüsszeli levelet bemutatta a lakosság a Délvilágban,… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 4. ja 2009.08.18. 09:34

Pedig volt arrol szó,hogy a makóiak olcsóbban mehetnek a fürdőbe,úgylátszik ez a fiókaljánmaradt,vagy megvárják az újfürdőt és adnak a 3000-böl 100ft-ot?ezitt a nagy kérdés???

Moderálásra küldöm 3. micocity 2009.08.17. 22:05

A fideszes Makovecz évek óta nagyon jól "együttműködik" Buzással!!
Nem érdekes ez????

Moderálásra küldöm 2. banew 2009.08.17. 16:50

Igen, sajnos, csak ők tudják megfizetni a belépőket. Gondolom, az új fürdőnek is lesznek olyan árai, hogy azt mi makóiak csak nézni tudjuk, kifizetni nem. Mi a fenének kellett Makovecz-cel terveztetni, arany áron, holott sztem vannak itt is jól képzett, ötlet dús építészek. akik örömmel megcsinálták volna. Minek tanulnak, ha az ország másik végéből szereznek tervezőt? Makovecz munkadíjáról még sose esett szó, nem érdekes ez??? pár forintot elkért biztos. Kell a fürdő, kell a felújítás, nagyon kell, de ésszel nem lehetne??

Moderálásra küldöm 1. sauron2 2009.08.17. 16:22

"tavaly voltak olyan nyári napok, amikor a látogatók 80 százaléka a szomszédos országból érkezett" sajnos ....Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...