Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Becsey Zsolt is kapott a makói aláírásokból

Makó - Becsey Zsolt EP-képviselő is megkapta pénteken az M43-as megépítését szorgalmazó makó aláírásgyűjtés íveit, hogy segítse a beruházás útját Brüsszelben.
A makói ellenzéki képviselők több mint tizenötezer aláírást gyűjtöttek, az íveket a Gazdasági Minisztériumhoz juttatták el. Ezzel hívták fel a figyelmet a 43-as főútvonal mentén élők problémájára. A makói fideszesek azt szerették volna elérni, hogy a miniszterelnök és a gazdasági tárca vezetője adjon írásbeli garanciát az M43-as gyorsforgalmi út megépítésére, és újítsák fel a jelenlegi főútvonalat, amely a január óta megháromszorozódott forgalom miatt tönkrement.

Márton Imre a 43-as városba érkező szakaszánál, a Szegedi utca elején tartott péntek reggeli sajtótájékoztatón azt mondta: remélik, az uniós képviselő Brüsszelben lobbizik majd a beruházásért. Becsey ezt megígérte, de hozzátette: lobbizni csak olyan pályázat sikeréért tud, amit már benyújtottak – Magyarország azonban eddig semmilyen anyagot nem nyújtott be az M43-as építésével kapcsolatban Brüsszelbe.

Becsey hozzátette: ő személy szerint épp azért tartózkodott a Románia uniós csatlakozásáról döntő szavazáson, mert bár az ország belépését elvben támogatta, de úgy gondolta, Magyarország nem készült fel azoknak a gondoknak a kezelésére, amelyekkel a bővülés jár.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Év települése lehet Makó

Makó - Csongrád megyéből egyedül Makó versenyez az MTV idei, Év települése címért. Odaítéléséről a nézők döntenek: december 21-éig lehet leadni a voksokat. Tovább olvasom