Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Befejezték az elátkozott makói járdát

Miután két pelyhedző kanadai nyárfa miatt hónapokig el sem indulhatott, a kivágásuk után pedig félbemaradt a járdafelújítás a makói Bajcsy-Zsilinszky lakótelepen, most végre sikerült befejezni a munkát. 90 család majdnem egy évet várt rá.
Az év utolsó napjaira, majdnem egyéves várakozás után végre elkészült az elátkozott járda a makói Bajcsy-Zsilinszky lakótelep C/3-as és C/4-es tömbje mögött. A jelzőt a bő 200 méter hosszúságú, két és fél méter széles betonút azok miatt a nyárfák miatt érdemelte ki, amelyek a régi, tönkrement járda mellé nőttek. A munkát először elkezdeni sem tudták, mert néhány lakó tavasszal aláírásokat gyűjtött a beruházás miatt pusztulásra ítélt fák védelmében. Ami különös: két kanadai nyárról van szó, ami nyaranta pelyhedzik, és a városban másutt pont azért indult aláírásgyűjtés, hogy az ilyen fákat vágják ki, ráadásul a régi járdát pont a fák gyökérzete nyomta fel, tette tönkre (Nyárfák álltak a járda útjába, 2015. október 14 .).
 
A járda kész, már csak a tereprendezés van hátra a makói Bajcsy-Zsilinszky lakótelepen. A szerző felvétele
A járda kész, már csak a tereprendezés van hátra a makói Bajcsy-Zsilinszky lakótelepen. A szerző felvétele


Aztán őszre meggondolták magukat a tiltakozók, és elkezdődhetett a 90 család, köztük sok idős életét megkönnyítő építkezés. Akkor a kivitelezéssel megbízott közmunkáscsapat vezetője azt ígérte, egy héten belül kész lesz a járda. Mégsem így történt: az út két vége elkészült, középen azonban egy 100 méteres szakasz kimaradt.

Mint kiderült, azért, mert a szakemberek attól tartottak, elképzelhető, hogy a kivágott fák tönkjeinek eltávolítása kárt tehet a föld alatti közművezetékekben. Most viszont végre kész a járda. A körzet önkormányzati képviselője, Toldi János (Fidesz) azt mondta, ez annak köszönhető, hogy a gázszolgáltató megvizsgálta a helyet, és megállapította, ilyen veszély nem fenyeget. A munka azért teljesen még mindig nincs kész – hátra van a tereprendezés, amelye tavasszal kerül sor.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

20 milliós luxus Range Roverrel hagyta volna el az országot, elfogták

20 milliós luxus Range Roverrel hagyta volna el az országot, elfogták
A rendőrök Kiszomboron fogták el a terepjárót, amelyet a német hatóságok köröztek. Tovább olvasom