Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Bejött a minősítés a makói Hagymatikumnak

Makó - Már az első hónapban harmadával nőtt a kezelések száma, és két új masszőrt is fel kellett venni azóta, hogy szeptemberben országos gyógyfürdővé nyilvánították a makói Hagymatikumot.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Októberben egy évvel korábban kétezer, idén pedig háromezer gyógykezelést végeztek el a makói fürdőben – tájékoztatta lapunkat az igazgató, Scheitzner Beáta. A növekedés mindenekelőtt annak köszönhető, hogy az épületben szeptemberben megnyílt a fürdőorvosi rendelő, és nem sokkal később az országos gyógyfürdő minősítést is megkapta a Hagymatikum. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a társadalombiztosítás már nem csak a helyben élők gyógyászati kezeléseit finanszírozza. Az érdeklődésnek köszönhetően két új masszőrt vettek fel, aki a héten állt munkába. Az igazgató azt is elmondta, hogy rövid időn belül új szolgáltatásként elindítják a szárazföldi gyógytornát, amelyhez külön termet alakítanak ki, és gyógytornászt is alkalmaznak. Megtudtuk: a tavalyi év hasonló időszakához képest idén ősszel a fürdőzők száma is nőtt 30 százalékkal.

Az érdeklődésnek köszönhetően két új masszőr is munkába állt a héten. Fotó: DM/DV
Az érdeklődésnek köszönhetően két új masszőr is munkába állt a héten.
Fotó: DM/DV

Az országos gyógyfürdővé nyilvánítás egyébként nem csak a hazai vendégforgalom növelésére kínál lehetőséget: ennek birtokában a Hagymatikum a külföldi vendégeket is fogadhatja úgy, hogy ellátásukért az ottani társadalombiztosítás fizet. A napokban Scheitzner Beáta és a makói polgármester, Buzás Péter a bajorországi partnervárosban, Osterhofenben járt felmérni azt, milyen lehetőségei vannak a német piacon a Hagymatikumnak. Tapasztalataik szerint a makói fürdőnek nincs szégyenkeznivalója az ottaniakhoz képest, ráadásul a Hagymatikum gyógyászati kínálata megfelel a német vendégek igényeinek. De nem csak onnan várnak külföldieket: csütörtökön vajdasági idegenforgalmi szakemberek jártak a Maros-parti városban.

A szakembereket is érdekli

Makón töltötte kétnapos kihelyezett ülését a napokban a Magyar Fürdőszövetség humánerőforrás-szakbizottsága. A 10 szakember elégedetten nyilatkozott a Hagymatikumról, de ötletekkel is szolgáltak, miként lehetne még hatékonyabban működtetni – tudtuk meg Hegedűs Ernő elnöktől.

Olvasóink írták

 • 8. Profika 2013. november 14. 17:04
  „Na Én ezért még nem tapsolok a Fidesznek!”
 • 7. Cillit_bang 2013. november 14. 15:55
  „Mindenki fellélegezhet. B.P. és csapata és Makó is! Nincs többé fürdő hitel! Nincs több adósság!Mert a baloldal által sokat szidott O. V. és csapata kifizette! Nincs többé csőd közeli fürdő. önkormányzat. Így mindenki megúszta , mindenki tiszta, akármilyen színű párthoz is tartozik. Ez egy következmények nélküli ország! Még mindig.
  És már hallani sokfelől, hogy újra lehet kezdeni a "fejlesztéseket"!!!! 30 év múlva megint kifizetjük!!!”
 • 6. mátka 2013. november 11. 15:07
  „Novatus. Nem vitatkozni szeretnék. Nem az én műfajom. De most az egyszer valóban megtisztelem.Valóban, inkább ne szomorkodjunk, hanem gondolkozzunk racionálisan és építsünk gazdaságilag megalapozott országot. Senki sem mondta azt Önnek, hogy ez jó fejlesztés volt. Ajánlom csak ezt a figyelmébe -Állami Számvevőszéki jelentés: kockázatos volt a makói fürdőfejlesztés.. megállapította, hogy a gazdaságossági számítás során nem kellő körültekintéssel mérte fel a fürdőfejlesztés kockázatait." Az ÁSZ nem egy szakkör. De számtalan olyan cikket lehetett olvasni,amely sok hasonló léptékű beruházás kapcsán írt ilyesmit. Az eset nem kirívó, de nem is követendő példa. Ami ennél is fontosabb, Makó nem volt a turisztikai térképen,szinte soha. Oda felkerülni nem egy fürdő építésével lehet. Még ha szép is. Értékesítési javaslatokkal, unikális, grandiózus eseményekkel, irtó szép tájjal, tengerparttal stb S ha mindez megvan irtó sok pénzzel,ami reklám ,ami marketing. Ami tudja a világgal,hogy ez a város is van. Az egész éves városi költségvetés összegnél kezdődhet cca. egy éves komoly kampány. Ami jó, ami Európának, a küldőterületeknek szól....Ön szerint ebből mi van a városban. Segítek,csak a fürdő. Az önmagában meg nem turizmus.Persze a jó szándék itt kevés. A turizmus szakma,amihez olvashatóan, láthatóan,ön abszolút nem ért. Ez volt a válasz. Egyszeri.”
 • 5. scott1 2013. november 11. 11:11
  „Németországba leginkább szakmai befektetők miatt érdemes utazni.
  Azt sejtettük, hogy a makói fürdőnek nincs szégyenkeznivalója az ottaniakhoz képest, de ha a németek külföldi gyógyturizmusával kapcsolatos motivációjára kíváncsiak, akkor a már most is nagy számban német turistákat fogadó "külhoni" gyógyfürdőket kellene meglátogatni! Hévízt, Gyulát, Hajdúszoboszlót, Karlovi varit...
  Gratula, ha valóban pozitív irányba mozdul el a Hagymatikum helyzete!!!”
 • 4. pog 2013. november 11. 08:49
  „azért nem kell hátra dőlni a vezetői székben mert azért még nagyon messze van, hogy egyáltalán a hiány közelítsen a O-hoz..szép,hogy vannak rendezvények, de azért számolni is kellene..”
 • 3. Novatus 2013. november 11. 02:52
  „Mátka! Ennyire rossz a helyzet? Nem kellett volna megépíteni ezt a fürdőt? Inkább szomorkodjunk és mindenben a rosszat keressük? Megtisztelsz a válaszoddal, előre is köszönöm! :)”
 • 2. mátka 2013. november 08. 14:26
  „"tapasztalataik szerint a makói fürdőnek nincs szégyenkezni valója az ottaniakhoz képest",...a város maga nem egy elsődleges turisztikai célpont. Jó és szép fürdő pedig sok városban van,amely nincs oly távol az ország lüktetésétől, sok mindentől,sok amely nyüzsgő élettel bír, amely teve kávéházakkal, amelynek van épített öröksége ( számos,számtalan ), amelyben más is történik.Fesztiválok,diszkók stb...Makó nem turisztikai célpont.Még Szeged is alig. Szóval ha minden rendben soha többé ne legyen változás a vezetésben és legyen legalább nyereséges és ezt nyilatkozzák le. Mert arról semmi sem szólt a cikkben,hogy mikor is lesz nyereséges, ....30 százalék... minden évben nőni fog ez a szám ? Ugye nem ....persze mindenki elégedett. Ilyet sokat olvashattunk már ennek a fürdőnek a kapcsán is. Mitől lenne pl jövőre jobb a 30 százalék, mert szeretnék? mert ingerekkel gazdagabb lesz a város ? mert aki sokkal versenyképesebb az nem csinál semmit, hogy beérhessek? Mert nem azt olvastuk nemrég épp itt a délmagyaron, hogy Szerbia is elindítja a fejlesztéseit e területen. Persze lehet optimistázni,de a nyereség, a komoly bevétel,pénz csak az, ami a városnak elégedettséget mutathat. A polgárok pénze kell, hogy visszajöjjön a befektetés kapcsán. Erről meg egy szó sincs ebben a cikkben. Mennyibe kerül a fenntertás,mennyit hoz vagy épp visz.”
 • 1. Profika 2013. november 08. 08:50
  „Nagyon örülök ennek a hírnek! :) Számomra nagyon érdekes,hogy amíg a mindent tudó igazgató Úr vezette a Hagymatikumot addig nem nagyon voltak akciók ,családbarát kínálatok!Ez a gyógyászati részleg fellendülése is Beáta és a csapata munkájának köszönhető!!Itt látszik meg,hogy nem minden a tapasztalat és az iskola!Csak így tovább Hagymatikum!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makón elégedetlenek a kórházi integrációval

Endes Zsigmond szembesítené a kormányzatot a helyiek véleményével a kórházi integrációról. Tovább olvasom