Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Béke, tolerancia, megértés

Makó - A makói József Attila Gimnázium és további öt, Európa különböző részén lévő ország egy-egy iskolája közös európai uniós programban vesz részt, amelynek célja a béke, a tolerancia és a megértés fontosságának hirdetése.
Két éven keresztül a JAG tanárai és diákjai mellett cseh, lengyel, görög, spanyol és török iskolák „Peace for Everyone" címszó alatt dolgoznak együtt az Európai Unió Lifelong Learning programjának keretében.


Az együttműködés céljai közé tartozik a különböző kultúrák közötti megértés és tolerancia elősegítése, az európai kulturális sokszínűség elfogadása. A program további célja, hogy felhívja a figyelmet a nyelvi sokszínűségre, egyúttal fejlessze az angol nyelvi kommunikációs készséget, mivel az angol a program hivatalos nyelve. Az iskolák felváltva látják vendégül a résztvevő országokból érkező tanárokat és diákokat. Városuk, országuk bemutatása mellett együtt dolgoznak azon, hogy a béke és békemozgalmak jelentőségét megismerve közös képművészeti alkotásokat hozzanak létre. A cserelátogatások továbbá kiváló lehetőséget nyújtanak a magyar kulturális értékek európai léptékű megismertetésére, illetve Makó elhelyezésére Európa térképén azáltal, hogy bemutatja a város kulturális és történelmi örökségét, sajátos építészetét, továbbá magas színvonalú mezőgazdasági és ipari termelését.

Az első találkozóra a törökországi Konyában került sor 2012. december 4–9. között. A József Attila Gimnáziumból 4 tanárnak volt lehetősége arra, hogy személyesen is megismerkedjen a partneriskolák képviselőivel. A négynapos látogatás alkalmával a résztvevők bemutatták iskolájukat, országukat, majd meghatározták a program további menetét. A török fogadóiskola meglátogatása alkalmával faültetéssel hívták fel a figyelmet a béke fontosságára. A következő találkozónak a csehországi Litomyšl ad otthont áprilisban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

43 keris kapott szalagot

A Návay Lajos Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola szalagavatójával folytatódott a bálok sora Makón. 43 diák kapott szalagot. Tovább olvasom