Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Bekő Tóni, avagy fúrókból versenyautó

Makó - A makói születésű Ferenczik Dávid - aki jelenleg a Kecskeméti Főiskola anyagmérnöki szakán tanul - egy igen érdekes hobbit mondhat magáénak, hiszen szinte egy átlagos háztartásban is megtalálható szerszámokból épített működőképes „versenyautót".

Dávid sokat hallott a GAMF-os csapatok sikereiről, amit elektromobil versenyeken értek el. Látták az iskola udvarán, ahogy tesztelték a kocsikat. Négy társával saját csapatot alakítottak, ami a találó Bekő Tóni nevet kapta.

Így száguldott Bekő Tóni.
Így száguldott Bekő Tóni.

- Volt egy tanár a csapatban, akire számíthattunk a műszaki megoldások terén. Tervezéssel együtt körülbelül négy hónap alatt építettük meg az autót. A súlycsökkentés miatt alumíniumból készült a váz, illetve az ülés és az orrburkolat üvegszál erősítéses epoxi gyantából készült. Egy előre megadott dátumra kormányozhatónak, illetve fékezhetőnek kellett lennie az autónak - magyarázta Dávid, aki társaival fúrókból épített versenyautót.

A viadalra Miskolcon került sor, ahová csak azok a csapatok juthattak be, akik megfeleltek a műszaki, illetve biztonsági szabályzatnak. Több mint 120 csapat jelentkezett, ám csupán 60 csapat felelt meg a követelményeknek. Dávidéknak a 23. helyezést sikerült elérniük.

Olvasóink írták

  • 2. benq 2012. szeptember 30. 07:35
    „okos ügyes gratulálok, minél több ilyen tervező építő feltaláló fiatalembert az országnak. :-)
    csak az a baj, hogy a magyar vezetés nem értékeli eme fiatalok ambiciózusát, és pár év múlva ahogy a diploma kezükben van már pattannak is nyugatabbra... :-)
    Hajrá fiuk!!”
  • 1. Besenyő_Pistabácsi 2012. szeptember 29. 19:45
    „Like :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Köszöntötték a makói időseket

A városvezetés ugyanolyan szeretettel gondol az idősekre, mint ahogyan azt otthon, családi körben szokás - mondta Buzás Péter polgármester az idősek világnapja alkalmából rendezett makói ünnepségen. Tovább olvasom