Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Belépőt is árul az új fürdőigazgató

Makó - Mindennap, reggeltől estig a fürdőben lesz a Hagymatikum új igazgatója, Scheitzner Beáta. A makóiak jól ismerhetik: két éven át a város Tourinform-irodáját, majd egy idegenforgalmi és városmarketinggel foglalkozó céget vezetett.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
Makói, világlátott, komoly idegenforgalmi tapasztalatokkal – röviden így lehet jellemezni a Hagymatikum Fürdő új, harmadik igazgatóját, Scheitzner Beátát. Mint megírtuk, a Makovecz Imre tervezte komplexum bő egy éve Kovacsics Imre vezetésével nyílt meg, aki tavaly ősszel távozott, miután nem sikerült lefaragnia a veszteségeket. A helyét Nagy Nándor, a Kommunális Nkft. vezetője vette át – ő most mindkét tisztségéből távozott, családi vállalkozásában dolgozik tovább. Az új fürdőigazgató neve sok makóinak csenghet ismerősen, hiszen miután hazatért Belgiumból, ahol egy üzletház értékesítési menedzsereként dolgozott, két éven át vezette a Maros-parti város Tourinform-irodáját. Később egy turisztikai és városmarketinggel foglalkozó céget vezetett, az utóbbi időben pedig egy gyorsbüfé nyitásával hívta fel magára a figyelmet. Az étkezde egyébként a fürdő szomszédságában van.

Scheitzner Beáta mindennap reggeltől estig a fürdőben lesz. A szerző felvétele
Scheitzner Beáta mindennap reggeltől estig a fürdőben lesz. A szerző felvétele

Nagy Nándor elköszönt, a polgármester bizakodik

A kora reggeli állománygyűlésen Nagy Nándor megköszönte kollégái együttműködését, és megígérte, vendégként látni fogják még – utódja pedig számíthat a segítségére, tanácsaira. A polgármester, Buzás Péter hangsúlyozta: Nagy Nándor beváltotta a hozzá fűzött reményeket, sajnálja, hogy távozik, de Scheitzner Beátát is kiváló szakembernek tartják, és bíznak a sikerében.

Scheitzner Beáta tegnap kora reggel mutatkozott be a fürdő dolgozóinak. Azt mondta, szeretné folytatni a leköszönő Nagy Nándor által megkezdett utat, számít kollégái támogatására, és mindennap reggeltől estig a fürdőben lesz. Igyekszik személyes benyomásokra szert tenni minden munkaterületről, így meglehet, az elkövetkező hetekben tőle fognak például jegyet venni a vendégek. Úgy gondolja, az emberek elsősorban az élmény kedvéért jönnek a Hagymatikumba, és a legfontosabb az elégedett vendég. A dolgozóknak azt ígérte, ha kell, továbbképzéseket szervez nekik, az idegenforgalomban érdekelt vállalkozásoknak pedig az eddiginél is szorosabb együttműködést ajánlott. Szeretné, ha a 13 ezer városkártya-tulajdonos mind rendszeres vendége lenne a Hagymatikumnak. Amiben változtatni fog: még inkább erősíteni akarja az eladási szemléletet.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. Légiós 2013. július 17. 19:17
  „nagy kaland )”
 • 34. mátka 2013. április 08. 07:50
  „az utolsó 33 kapcsán: dicséretes,hogy reggeltől estig....ez max a fegyelmet erősíti,de vendéget nem hoz. Szoros kapcsolat.... azokkal akik eddig nem erre voltak felkészülve,hiszen a turisztikai terület még csak alakulóban van Makón.Ergó nem velük kell elsődlegesen a kapcsolatot tartani.Olyanokkal akik már komoly eredményt tudtak felmutatni turisztikai területén,tapasztalatokkal bírnak,érdemesebb. Aki egyszer ellátogatott....az akkor jön ismét ha a város is telve lesz programokkal,ha város is meg tud mutatkozni. No ez nem egyszerű,pl Szeged sincs az első 10 leglátogatottabb városok között, a szálláséjszakák száma ott 1,7.Igazán tökös igazgató...nem azt a pénzt ajánlja fel amit a megérdemelt munkája kapcsán kell,hogy kapjon.Eredményt ér el,látványosat,országra szólót. Magyarország telve fürdőkkel,szép városokkal,gyors megközelítéssel. Itt ez nem lesz könnyű feladat,talán illuzórikus jelenleg”
 • 33. Takavaka 2013. április 03. 16:13
  „Gratulálok és sok sikert kívánok!
  Mondjuk, ahol most van a fürdő látogatottsága, innen lehet látványos eredményeket elérni. De ehhez az kell, hogy ne csak egy jó állásnak tekintse az igazgatói posztot, hanem legyen szívügye, az élete a fürdő és annak sorsa. Dicséretes, hogy szeretne személyes benyomást szerezni a fürdőben, minden munkaterületről. Ha ironizálhatok egy kicsit, szívesen beülnék a szaunába, amikor éppen egy felöntést tart, fehér pólóban, kipirult arccal...
  Az is dicséretes, hogy reggeltől estig a fürdőben lesz. Ám nem ártana néha ál(fürdő)ruhába öltözni, mint Mátyás király valaha és ellátogatni néhány nagyon népszerű fürdőbe, ahol a vendégek között elvegyülve, megtudhatná, miért is szeretnek odajárni. Igaz az egyik elődje olyat mondott, hogy egy új fürdőt felfuttatni, több évig is eltarthat. Ám van ahol erre rácáfolnak.
  Az megint nagyon jó ötlet, hogy szoros kapcsolatot akar ápolni a vállalkozókkal. Én azt tenném, hogy összeülnék a szállásadókkal és az éttermesekkel és kidolgoznánk egy komplett csomagot. Töltsön egy hétvégét Makón címmel. Ebben a csomagban lenne szállás, étkezés, fürdő látogatás, városnézés, stb. elfogadható áron. Sok vendég szereti a kényelmet, eljön és mindent megkap egyben, nem kell keresgetni, tervezni. Egy hétvégére való programot, lehet találni ebben a városban, csak szét kell nézni. (Görögországban elvittek a csoporttal teknősbékákat nézni. A sötét vízben egyet sikerült is meglátni, a másikat meg félig. Ilyen programot mi is tudnánk...) Vagy inkább jobbat!
  Az is nagyon fontos, hogy melyik rétegnek szánja a fürdőt. Családosoknak, igényesebbeknek, külföldieknek? Egy réteget ne tévesszen szem elől, a SZÉP kártyával rendelkezőket! A kártya ott lapul a fiókban, csak arra vár, hogy felhasználják. Az igaz, szinte az ölükbe esett, de még nem jelenti azt, hogy meggondolatlanul el is herdálnák. Tehát komoly kedvezményekkel próbálnám ezeket a potenciális vendégeket idecsábítani.
  Az biztos, hogy a mostani válságos időszakban az ár az nagyon meghatározó lehet, pontosabban az ár és az érte kapott érték aránya. Ezért kell az árakat jól belőni, hogy érdemes legyen idejönni a vendégnek. Most inkább a sűrű fillér, mint a ritka forint elméletnek kellene érvényesülnie.
  A médiával is nagyon jó kapcsolatot ápolnék. Jó ötletnek tartottam, amikor régebben megírták, hogy milyen hírességek látogattak a fürdőbe. Mostanában nem láttam ilyen cikkeket. De írjanak bármit, csak a Hagymatikum, mindig ott forogjon a köztudatban.
  Az is nagyon lényeges, hogy aki ellátogat a fürdőbe, ne csak egyszeri vendég legyen, hanem látogasson el ismét és ha lehet, valamint terjessze jó hírünket a világban. Ennek eléréséhez feltétlenül fontos a személyzet munkája is. Nem elég automatikusan végezni a munkát. Hiába végzünk jól, ha nem szeretettel és sok kedvességgel tesszük. Aki ellátogat ide, az jól szeretné érezni magát, arra a néhány órára amit itt tölt. Öt akkor nem érdekli semmi, sem a sárga csekk, sem más probléma, de másnak a gondja, baja sem. Mosolygós embereket szeretne látni, akik örömmel és szívesen partnerek abban, hogy ő, mint vendég, nagyon jól érezze magát, Ezért is, én ha igazgató lennék, a dolgozók bérének egy részét, a forgalomtól tenném függővé. Ha több a forgalom, nyilván nekik is több részük van benne, a többért mindenki szívesebben is tesz.
  A másik dolog az, hogy merjünk szembe nézni önmagunkkal, a szolgáltatásunkkal, annak minőségével. Én biztosan töltetnék megelégedettségi lapot a vendégekkel. Azt a néhány perc fáradtságot, az értékelhető választ adóknak honorálnám.
  Egy ilyen hozzászólás, nem egy tanulmány. Írtam néhány gondolatot ami eszembe jutott. Tettem ezt minden felkérés és számos információ birtoklása nélkül. Lehet, olyan gondolatot is írtam, ami már megvalósult, vagy létezik, akkor bocsi. Amit írtam, a jobbítás szándékával tettem. Van még számtalan ötletem, de megtartom magamnak. Még annyit, ha én igazán "tökös" fürdőigazgató lennék és biztos lennék önmagamban, akkor biztosan bevállalnám, hogy mondjuk két évig csak kétharmadát kérem a fizetésemnek, de ennyi idő alatt, megnégyszerezem a forgalmat. (Az arányok nem feltétlenül helytállóak, a mostani látogatottság ismerete nélkül.) Ha sikerülne feltornázni a forgalmat, kérném az elmaradott bérem és még ugyanannyit prémiumnak. akkor nem lenne az, hogy ez az ember is csak itt volt, felvette a fizetését és semmi nem változott, majd lelépett.”
 • 32. mátka 2013. április 01. 15:13
  „31 paprika oly annyira van igazam,hogy egyszer azaz egyszer volt kérdés Makó is valahol,valamikor (M1 )...szerinted abban műsorban nem kérdezted még ezer városról ezer féltét,más alkalmakkor. Valószínű,hogy csak te emlékszel erre. Amiről én beszélek pl az egy szakma.Marketing. Neked nem kezdem el mesélni azt,hogy ha egyszer bevittél egy információt,azt hányszor és hol kell megerősíteni ezerszer.Más csatornákon,felületeken stb...”
 • 31. papika56 2013. április 01. 10:54
  „21. mátka!
  Nincs igazad.A múlt vasárnap pl. a MTV 1 , " Szeretlek Magyarország " c. műsorban pl. az első kérdés : Makó, Makovec..fürdő volt !!”
 • 30. Francois 2013. március 31. 20:42
  „29. DrBubóóó 2013.03.31. 19:55
  Engem még nem bántott a vállalkozó, ő nem ártott nekem, én meg neki, remélem ez így is marad! Nem publikus. Kérdezd meg Döbrögit! :) :)”
 • 29. DrBubóóó 2013. március 31. 19:55
  „27. Francois 2013.03.31. 15:52 Vállalkozó neve?! Vagy nem publikus?!”
 • 28. 3évesférfi 2013. március 31. 17:34
  „Nekem aztán tökmindegy.”
 • 27. Francois 2013. március 31. 15:52
  „26. 3évesférfi 2013.03.31. 14:09 Ne idegesítsd magad, Isten malmai lassan őrölnek, de odaér az a rendőrségi idézés! Bő egy hete kaptam a bíróságtól a levelet rendőrségen van már , nyugodj meg! :) Mellékesen ha mindenki Buzás menesztését akarja, egyszerű álljon sarkára a lakosság és zavarjuk el! De ez tudjátok mért nem megy, mert a körülötte levőknek mindnek van félni valója, kinek potya, kinek ez, kinek az. Mint ahogy egy ellenzéki " nem mszp-s ellenzéki" mondta, tudni kell mikor merre kell nyalni, hogy csúrranjon cseppenjen a családnak :) Ezért csinálhat meg mindent a lakossággal, egyébként mernék rá fogadni választáskor leég véletlen a fürdőszerver szobája az összes dokumentummal! :)”
 • 26. 3évesférfi 2013. március 31. 14:09
  „24. Francois: Azt hittem, őt már feljelentetted, Bennfenntes Béla.”
 • 25. cindi 2013. március 31. 12:22
  „Ha megpályáztatják akkor is azt választanak akit akarnak nem?Lényegtelen.”
 • 24. Francois 2013. március 31. 11:46
  „23. 3évesférfi 2013.03.31. 11:36 Mi van elővetted a másik nick neved?! :) kgb69...”
 • 23. 3évesférfi 2013. március 31. 11:36
  „BENNFENTES!
  BENNFENTES!”
 • 22. Francois 2013. március 31. 11:31
  „Gyerekek, ne szidjatok senkit itt a szálakat hátulról irányítják, pályáztatva azért nem lett mert nehogy valami kiderüljön, konzekvenciát már abból vonhattok hogy vállalkozót akartak megbízni! :) Gondolom ha lett volna ő meg valamelyik drojidját! :) Egyébként valaki gondolt erre hogy ezt a monstrumot karban is kell tartani?! És miből fogjuk?! Ismételt adóemelésből?! Meglepő, de tegnap 3-személlyel is beszéltem akik ismernek Makón olyan személyeket akik megfelelő képesítéssel rendelkeznek! Hangsúlyozom, nekem mindegy ki ül ott! Egyébként vitték a nevünket az országban, ha kicsit jobban belemerültök fórumokba"nem itt" az írják ez a Makói sikertörténet Makovecz neve megcsúfolása!”
 • 21. mátka 2013. március 31. 09:58
  „" két éven át vezette a Maros-parti város Tourinform-irodáját. Később egy turisztikai és városmarketinggel" Költsenek arra,hogy szondázzák ezt az eddig elvégzett munkát. Azaz, az eltelt pár évben mennyire cseng szebben Makó neve Tihanyban,Körmenden,Kisvárdán stb.Meglepő eredmények születnének. Ha végzett eredményes,átütő városmarketing munkát már most kellene az,hogy beszéljen valamelyest az ország Makóról. Azt pedig....”
 • 20. 3évesférfi 2013. március 30. 20:13
  „(ásít)”
 • 19. Cillit_bang 2013. március 30. 15:09
  „A madzag végére mindig talaálnak bábut...Kovát azért nem szerette a jegyzőség, mert őszintén megmondta a véleményét, és nem úgy táncolt, ahogy Attila és Margit akarta volna....Nándi elvállalta, de belelátott sok dologba és - helyesen- úgy döntött önként, hogy lelép, mielött tényleg katyvaszba keverik.....Most az új igazgatőnőről mindenki tudja, hogy milyen "jó" viszonyt ápol Margittal és a "szaktanácsadóival"!!
  És a fürdő pedig, mintha most nyilt volna meg...Pedig 2 éves....S ez nagyon nagy baj......Aki magán vállakozó vagy gondolkodó ember, az tudja mit jelent a 0-ról való indulás.....De itt már mínusz van...És nem hideg..”
 • 18. Francois 2013. március 30. 12:51
  „Azért az még szép a várostól hogy a fürdővezetést egy makói ismert vállalkozóra akarta rátukmálni, még jó hogy nem vállalta el. Ezt igazából mért nem osztották meg a választó polgárokkal! :) Na ha szegény ember elvállalja, na akkor lettek volna itt érdekes komik, ahogy egy két fórumozót ismerek! :) :)”
 • 17. szatocs 2013. március 30. 11:44
  „Minden feledhető csak egy nem ez Magyarország és ott Makó.Mások a bérek ,mások az emberek és nem utolsó részben mást igényelnek.Kovacsics egy nagyon rossz választás volt,emlékszem amikor azt mondta illetve dicsekedve mesélte a megnyitón mit mondott neki a tervező neje,"művész" inkább a világot jelentő deszkákon legyen.Beáta elődje megpróbálta,neki talán sikerült volna,de a pénztelenség kemény világ.Értékesítési menedzserként lehet sikeres is,ha támogatjuk talán.A bátorságáért gratulálok Beáta.”
 • 16. Francois 2013. március 30. 10:26
  „15. papika56 2013.03.30. 09:52 "Tudsz más, értelmes, becsületes rátermett embert helyette" Te kiről beszélsz jó ember?! Voltak itt, normális becsületes emberek csak el lettek üldözve! Írd már le ki ez a fantom aki" értelmes, becsületes rátermett ember"”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Májusban indul az útépítés

Májusban várhatóan megkezdődhet a Csanádpalotát a romániai Nagylakkal összekötő 8 kilométeres út építése. Tovább olvasom