Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Beszélő táblák segítik a parkolást Makón

Makó - Egymást érik az autók a főtéri parkolóhelyeken Makón, pedig nem is olyan messze a fürdőtől rengeteg szabad hely van még. A Hagymatikum körüli utcák többsége le van zárva, a városban ismeretlenül bolyongóknak segítenek parkolót találni a helyi önkormányzat beszélő táblái.
Vasárnap délben kevesebb mint 30 autó volt a Hollósy Kornélia utcai parkolóban, pedig a főtéren egymást érik a kocsik. A Hagymatikum Fürdőtől 400 méterre található beton placc nem régen készült el, használható, mégis hónapokon keresztül üresen állt.

Beszélő táblák segítik a parkolást Makón - GALÉRIA

Most sincs nagy tumultus, pedig a helyi önkormányzat különleges módon segíti a hosszú hétvégére a városba érkezőket abban, hogy le tudják tenni a verdát. Aki eljut a fürdőig, attól a pénztárnál kihelyezett szórólapon kérnek elnézést az átmeneti kellemetlenségért. Hogy segítsék a parkolóvadászokat kilenc diákot szereltek fel parkoló jellel, útbaigazító nyíllal és info felirattal ellátott táblával. A 43-as főút melletti hagymaszobortól elvezetnek egészen a parkoló bejáratáig. A táblák előnye, hogy nem csak magyarul, hanem angolul is szóra bírhatóak, így idegen nyelven is lehet informálódni tőlük. A diákok szombaton, vasárnap, hétfőn és kedden igazítják útba az autósokat, reggel kilenc és délután kettő óra között dolgoznak.

Egyébként sincs könnyű dolga annak, aki most szeretné megközelíteni a fürdőt. A mögötte lévő utcákban eddig tudtak parkolni a sofőrök, viszont most a városban zajló beruházások miatt, ezek le vannak zárva. A fürdő túloldalán a tanuszoda előtt is volt jónéhány autópihentető hely, de most a Szent István térre sem lehet behajtani.

Beszélő táblák segítik a parkolást Makón - GALÉRIA

A fürdővendégek a legegyszerűbben a Korona Étterem parkolójában tudják letenni a kocsit, így az folyamatosan dugig van. Éppúgy, mint a buszpályaudvar felé vezető út mindkét oldala. A viszonylag egyszerűen megközelíthető Hagymaház mögött bőven volt ma szabad hely és a 43 főútról, Szeged irányából a Széchenyi téri körforgalom előtt jobbra lekanyarodva, a sárga üzletsor takarásában is. A parkolás ingyenes a városban, a KRESZ- táblákat viszont érdemes figyelni.

Olvasóink írták

 • 11. 80sFan 2012. május 03. 16:08
  „Múltkor még vették a fáradságot és javították a hibákat, már erre sem futja... A Szent István tér jóval odébb van pedig.”
 • 10. makoilakos86 2012. május 02. 20:14
  „2. 80sFan 2012.04.30. 13:41
  "de most a Szent István térre sem lehet behajtani" Nem a Szent János térre?

  Pontosan :D a cikk szerzője esetleg nem makói származású? Szerintem igen, de ilyet tévedni már... reflexből nekem is ez az elírás tűnt fel elsőként.”
 • 9. Csanádka 2012. május 02. 09:41
  „Szerencsétlen kis diákok,Kedden figyeltem egy főtéri vendéglátó egységből. Kirakták a 34 fokba őket egy műanyag hokedlire,se egy 2000 Ft-os napernyő vagy valami árnyékoló. Az egyik épp aludt a fejét egy pólóra ráhajtva a táblára támaszkodva. Vicces volt a legtöbb román rendszámú autó általában túlhajtott a táblán és az étterembe jött megkérdezni a vendégektől,hogy merre kell tovább menni. :)))))))))))))))”
 • 8. 6tyúktava 2012. május 01. 19:03
  „A belvárosban élők (lakcímkártya) automatikusan megkapnák az engedélyt, természetesen ingyen, mint a többi magyar és eu-i városban! Logikus.”
 • 7. makovaros 2012. május 01. 16:54
  „Tényleg kelllene pár tábla ahogy itt többen írták de még sajnos az M43-as sincs városon belül normálisan megjelölve!”
 • 6. cucusz 2012. május 01. 16:27
  „5. 6tyúktava
  Gondolom te nem a belvárosban laksz, különben nem írnál a parkolási díjról egy szót sem. Nem a románnal tolnál ki, hanem velem aki itt lakik a belvárosban, és nem akar Újvároson ingyen parkolni.”
 • 5. 6tyúktava 2012. május 01. 10:10
  „A város egyes részein fizetővé kellene tenni a parkolást, így be lehetne kényszeriteni az autósokat a kialakított parkolókba!Egy kis séta nem árt! Azt lehet látni, hogy mindenki az "ajtóban" szeretne megállni - a külföldiek is - és a már parkositott, térkövezett helyeket is rongálják! Ezek javítása is sok pénzt fog felemészteni a városnak! Szigorúbban kellene ezt a rendőröknek is ellenörizni, ha már nincs közterület-felügyelet, úgy mint más városokban,és Európában!”
 • 4. 6tyúktava 2012. május 01. 10:01
  „Sokkal több, észrevehető táblák kellenének! A parkoló autóktól vagy a fáktól sem látszanak a most kitett táblák_ ez is így pénz kidobás, mert semmit sem érnek! Amúgy a a városba érkező turistákat nem lézersóval kellene fogadni egy újságpapirral álcázott sötét autóból! :)”
 • 3. conair2 2012. április 30. 15:49
  „Nem beszélő tálba kellene hanem ugyanennyi tábla amin fürdő és egy P betű van. Értelmesebb lenne. Ahogy olvasom 1 hónapig tart még a munkálat, a románok meg csak köröznek a városban, mert ma már nem beszélgetett egy tábla sem... Az is hülye volt aki kitalálta.”
 • 2. 80sFan 2012. április 30. 13:41
  „"de most a Szent István térre sem lehet behajtani" Nem a Szent János térre?”
 • 1. bo 2012. április 30. 08:53
  „A hócipőm tele a fürdővel! Miért kell elmennem a Hollósyra parkolni, ha a csipkesoron van dolgom, hátul tele a keri kolesznál, az üzletsor raktárainál ugye nem lehet megállni, oldalt olyan szűk, hogy kilóg az autóm vége, pedig csak egy egyszerű opel, elöl meg az értelmetlen forgalom elől elzárt terület! Vagy így nevelnek egészséges életre egy kis gyaloglással? Köszönöm, így ebben a formában nem kérek belőle!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB III: újabb megyei rangadót vesztett a Makó

Küzdős meccsen kapott ki a szegedi Tisza Volántól saját pályáján a Makó NB III-as labdarúgócsapata.… Tovább olvasom