Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Beszélt Sebivel és öccsével az anya

Egy nappal az után, hogy megírtuk, a makói Zombori Krisztina nem tud kapcsolatot tartani Németországba vitt fiaival, felhívta őt az édesapa és a két gyerek: beszélhetett velük. A fiatalasszony hálás lapunknak: úgy gondolja, a pozitív fordulat a cikknek köszönhető.
Az anya
Zombori Krisztina a napokban panaszolta el lapunk hasábjain, hogy – bár férje mást ígért – Németországba vitt két fiával az elmúlt két hónapban mindössze egy hatperces telefonbeszélgetés és egy néhány soros, tőlük kapott képeslap jelentette a kapcsolatot. Gyanúja szerint a gyerekek a nekik írt leveleket sem kapták meg az apától, válasz ugyanis egyikre sem érkezett, és telefonszámot sem kapott az apától, hogy a gyerekeket bármikor felhívhassa.

Emlékezetes: a tizenegy esztendős Zombori Sebastiant június végén vitte magával Németországban élő édesapja. A korábban ott élt szülők válófélben vannak; a gyerekeket az anya tavaly húsvétkor hozta Magyarországra, Makón lakó szüleihez, és nem vitte őket vissza arra hivatkozva, hogy az apa bántotta őket. Ezt azonban az apa határozottan tagadta, és a bíróság sem fogadta el, így – miután a kisebbik gyereket, az ötéves Krisztiánt korábban hazavitte – jogerős ítélet birtokában Sebastiant is Bonnba vitte. Zombori Krisztina most amiatt aggódott, hogy a két kicsiről lényegében semmit sem tud, mióta Sebi nincs nála.

Sebastian
Tegnap azonban pozitív fejleményről számolt be az anyuka. Elmondta: előző este felhívta őt az édesapa, és nemcsak vele, de a két fiúval is beszélhetett. Kiderült, hogy a gyerekek jól vannak, minden rendben van körülöttük. Zombori Krisztina arra is ígéretet kapott, hogy a jövő héten újra felhívják, és akkor megadnak neki egy visszahívható telefonszámot, az őszi szünetre pedig az apa Magyarországra hozza a gyerekeket, és találkozhat velük. A fiatalasszony úgy gondolja, valószínűleg cikkünk hatására vette fel vele ismét a kapcsolatot az apa: talán egy magyarországi ismerőse hívta fel a figyelmét a cikkre, talán maga olvasta az interneten. Erre persze nem kérdezett rá, de akárhogyan is történt, nagyon örül, hogy hallhatta a fiúk hangját. Abban bízik, most már nem lesz akadálya annak, hogy tartsa a kapcsolatot a gyerekekkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vadásznap Makón

Megyei vadásznapot rendeznek a hét végén Makón, a Maros-parton. Az egész napos programra a civileket… Tovább olvasom