Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Beteg gyerekeknek gyűjtöttek a Demeter Emlékesten

Makó - Étkeztetésre, játékra esetleg - további pénzgyűjtéssel - orvosi műszerre fordítanák a makói kórház gyermekosztályán a Demeter Sándor Jótékonysági Emlékesten összegyűlt adományt.
A tavaly hirtelen elhunyt küzdősport oktató tiszteletére az idén második alkalommal szerveztek rendezvényt barátai, tanítványai pénteken a Kelemen- Házban. A közel 35 ezer forintnyi adományt hétfőn délután adták át a szervezők az osztálynak.

Több mint 100 fellépője volt a II. Demeter Sándor Jótékonysági Emlékestnek. Táncosok, zenészek, művészek, sportolók álltak színpadra pénteken este a Kelemen- Házban Demeter Sándor, ahogyan barátai hívták: „Döme" emlékére és azért, hogy pénzt gyűjtsenek a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház- Rendelőintézet gyermekosztályának.

Beteg gyerekeknek gyűjtöttek a Demeter Emlékesten.
Beteg gyerekeknek gyűjtöttek a Demeter Emlékesten.

Fellépett az egyik helyi iskola diákjaiból álló Kelly tánccsoport, a kiszombori Dózsa György Általános Iskolába gitártanszakának és énekkarának tagjai, Horváth-Varga Sándor makói verselő, Jóni Alexandra énekes - aki az egyik helyi középiskolában tanul- az Ichiro Kyokushinkai karate klub, a Makói Budo Kub küzdősport szakosztályai. A taekwon-doosok között Demeter Sándor növendékei valamint fia és lánya: Erik és Evelin is. Az estet az MJam zenekar koncertje zárta.

A főszervezők: Gera József teakwon-doo oktató, Kovács Róbert az MJam zenekar dobosa és Horváth-varga Sándor versíró kísérték el Demeter Sándor testvérét, Ilonát hétfőn délután a gyermekosztályra. A lezárt adománygyűjtő dobozt-amit az osztály nővérei bontottak ki- tartalmával Dr. Streitmann Károly egyetemi magántanár vette át. Elmondta, még sohasem találkozott a mostanihoz hasonló gyűjtési akcióval.

Kiemelte különösen jó érzéssel tölti el, hogy a szervezők közös erővel, példaértékű összefogással gyűjtötték össze a pénzt a makói gyermekosztálynak és hogy nem adták fel a célt, amit kitűztek maguk elé. Ők sem fogják feladni. –tette hozzá.

Mint korábban írtuk: az egészségügy országos átszervezése a makói kórház három osztályát érintené: a gyermekosztályt, a szülészet-nőgyógyászatot és a neurológiát. Az intézmény átszervezéssel mentené őket. Hogy mi lesz a sorsuk, arról leghamarabb áprilisban születhet döntés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kicserélték az életveszélyes villanykarót

Már csak rossz emlék az apátfalvi Kossuth utcában az életveszélyes dupla villanykaró. Tovább olvasom