Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Bevált a makói erotikaszalon ötlete

A tréfás ajándéktárgyak és a vágykeltő, izgalmat fokozó szerek a legkelendőbbek a két és fél évvel ezelőtt nyílt makói erotikaszalonban, amelynek legidősebb törzsvevője hetvenkét éves. Az apró belvárosi üzlet tulajdonosa, Ádok Zsolt a legjobban annak örül, hogy sikerült elnyernie a vevők bizalmát.
Ádok Zsolt a vevők bizalmának örül a legjobban. Fotó: Szabó Imre
A két és fél évvel ezelőtt megnyílt makói erotikaszalon beváltotta a hozzá fűzött reményeket – mondja a tulajdonos, az eredeti szakmája szerint géplakatos Ádok Zsolt. Korábban sok mindennel foglalkozott – hogy végül miért éppen ilyen vállalkozásba fogott, arról azt mondja, azért, mert nem akart például kocsmát vagy zöldségboltot indítani, mert azokból a városban már van így is elég. A bolt nyitása előtt azt nyilatkozta lapunknak: vallja, hogy a legjobb párkapcsolatot, házasságot is még tartalmasabbá teheti az újdonság varázsa, amihez a hasonló üzletek sok ötletet tudnak adni. Egyébként maga is boldog családapa, kislánya éppen azokban a napokban született meg, amikor az üzlet nyílt.

A belvárosi, Korona mögötti sétányon megnyílt apró bolt cseppet sem hivalkodó. Kirakat- és ajtóüvegeit reluxa védi, csupán a cégtábla és a feliratok utalnak arra, mi minden kapható bent. Nem véletlenül: a tulajdonos szerint ebben az üzletágban a diszkréció a legfontosabb – aki ide betér, számíthat arra, hogy kéréseit, kívánságait bizalmasan kezelik.

A nyitáskor Ádok Zsolt azon törte a fejét, vajon mennyire prűdek, szemérmesek a makóiak? Az üzlet időről időre növekvő forgalmát látva most azt mondja: ha jellemző is volt az ilyesmi, mára már sokat oldódott. A forgalom persze változó. Van, hogy egész nap csak hárman térnek be, máskor meg szinte egymás kezébe adják a kilincset a vásárlók. Ami a vevőkört illeti, teljesen vegyes. Tizennyolc év alatt természetesen senkit sem szolgálnak ki, efölött azonban szinte minden korosztály megtalálható – a legidősebb törzsvevő hetvenkét esztendős. Van, aki egyedül jön, más a párjával, házastársával – olykor együtt válogatnak.

Telefon helyett internet

Ádok Zsolt az induláskor nagy reményt főzött ahhoz az ötletéhez, hogy az üzletből telefonon is meg lehet rendelni bármit. Arra gondolt, lesznek, akik – esetleg mások szeme láttára – nem szívesen térnek be a boltba, így viszont bátran vásárolnak majd. Az érdeklődés viszont csekély maradt a lehetőség iránt. Mint kiderült, azért, mert ilyesmit úgy vásárol szívesen az ember, ha előtte megnézte. Most azon töri a fejét, hogy nyit egy internetes oldalt, ahol a kínálat megtekinthető – reméli, idén sikerül összehozni.

Hogy mik a legnépszerűbb cikkek? A legtöbb az erotikához olykor csak lazán kötődő, többnyire tréfás ajándéktárgyakból fogy, de majdnem ilyen népszerűek a különböző vágyfokozó és serkentő készítmények is – általában kíváncsiságból vásárolnak belőlük, vagy azért, hogy növeljék az együttlét megszokott varázsát. Kelendőek még a különböző segédeszközök, például a vibrátorok is, és van közönsége a filmeknek is. Megesett, hogy egy szülő a tizenéves fiának kért szolidabb erotikus filmet, afféle felvilágosításként – meséli az üzlet vezetője.

Ádok Zsolt azt mondja, noha tizenöt-húsz évvel ezelőtt akár milliomos is lehetett az, aki hasonló vállalkozásba fogott, ma már legfeljebb szolid, tisztes megélhetést biztosít gazdájának egy szexshop. Az igazi sikerélményt egyébként az jelenti számára, hogy vevői közül nagyon sokan a bizalmukba fogadták, elmondják neki gondjaikat, problémáikat, esetleg mesélnek neki vágyaikról, illetve később beszámolnak arról, milyen sikerrel jártak a megvásárolt árucikkek révén – szinte a barátjuknak tekintik őt. Ez néha egészen gyorsan sikerül. Meséli: egyszer bejött a boltba egy férfi, aki csak egy óvszert szeretett volna vásárolni – végül több mint harmincezer forintot hagyott a kasszában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult a főtéri irodaház Makón

Befejeződött a makói irodaház felújítása. A harmincöt éves épület attikafalát újjáépítették, lapos… Tovább olvasom