Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Bevált a szórólap

Makó - A katalógusok, színes szórólapok közé „rejtve" dobta be saját szórólapját a makói postaládákba a most már ott is szolgáltató Csongrádi Víz- és Kommunális Szolgáltató Kft., panaszolta elektronikus levélben egy olvasónk. Az eljárást azért nem érti, mert fontos elintéznivalókra hívták fel benne a figyelmet. Miért ezt az eljárást választotta a csongrádi cég? – tudakolta.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

A makóiak két szórólapot találhattak a postaládájukban, tájékoztatott a kommunális cég vezetője, Puskás Jenő. Az egyik egy felhívás volt, amelyben a cég bemutatkozik, leírja, hol található az irodájuk, és hogyan, mikor viszik el a szemetet. A másik, egy bejelentő pedig arra szolgált, hogy a tulajdonos a saját, illetve az ingatlan adatait feltüntethesse rajta, valamint megrendelhesse a szolgáltatást. A cég a hónap elejétől tevékenykedik Makón, fontosnak tartották, hogy a lakosságot előzetesen tájékoztassák a változásokról, de erre név- és címlista hiányában csupán szórólap formájában volt lehetőség, jelentette ki Puskás Jenő. – A lakossági visszajelzések alapján sikeresnek gondoljuk a megkeresésnek ezen módját, már az első ügyfélszolgálati napon nagyon sokan felkeresték a Makó, Széchenyi tér 7. I/16. szám alatti irodánkat.

Olvasóink írták

 • 10. Falcao 2013. július 15. 07:56
  „Végre másnak is feltűnt, hogy nem tartalmazza a szolgáltatás árát eme papiros. Miért nem?”
 • 9. vip007 2013. július 11. 12:43
  „7. tgabi82 2013.07.10. 17:39

  Ez a papiros nem szerződés, csak egy igénylés bejelentés.

  Nekem az nem világos, hogy ezt a rettentő bonyolult "kérdőívet" miért nem lehetett online kitölteni, vagy legalább e-mailben elküldeni? Bár ahogy a gépparkjukat elnéztem, nem csodálkoznék, ha a cég az irodai eszközök terén is megrekedt volna a 90-es évek technikai szintjén. Egyelőre másért viszont nem lehet őket bántani, mert a kommunális mellett még a szelektívemet is elvitték. Amúgy azt elviszik legközelebb is? Ha igen, akkor időszerű volna szelektív zsákokat kijuttatni.”
 • 8. pirosmanci 2013. július 10. 21:57
  „Persze! - macs! (2013.07.10. 17:01) - Azt teszem. Csak az a gondom, hogy miért kell a szomszédból élnem, ahelyett, hogy emberek értenének a szóból, nem viselkednének tahók módjára.
  Egyébként pedig üzenem a makóiaknak, hogy 2010-ig igen meg voltam elégedve a cég munkájával, ez még 2011-ben is tartott, aztán jött 2012 ..., most meg 2013-at írunk ...”
 • 7. tgabi82 2013. július 10. 17:39
  „Én voltam bent az irodájukban, de sarkon fordultam. Kb. 50-en voltak előttem és ha mindenkivel csak 5 percet foglalkoznak akkor bent töltöm a fél napomat azért, hogy leadjam a hiányos szerződésüket. Így vállaltam a díjat és feladtam nekik postai úton.
  Nincs a lapon a díj sem, hogy mennyiért fogják elszállítani a szemetet. A telefonszám amely meg van adva az pedig állandóan foglalt.
  Egy szerződést nem szokás csak úgy boríték nélkül bedobni a postaládába. Mégis csak egy szerződés. Az meg felháborító, hogy vidd be vagy add fel postai úton a saját költségeden.”
 • 6. macs 2013. július 10. 17:01
  „5. pirosmanci,
  javaslom kérj meg valakit, ha nem vagytok otthon, hogy ürítse ki a postaládát: :-)”
 • 5. pirosmanci 2013. július 10. 12:18
  „Szórólap, szórólap ...
  Egyik gond, hogy igen alaposan szét kell szedni a sok bedobott szemetet, mivel gyakran keveredik közéje levél, vagy egyéb fontos irat, vagy tényleg fontos tájékoztatás, mint a cikkben szereplő is.

  A másik: néha az az érzésem, hogy a szórólaposok százalékot kapnak a bűnözőktől, ha csak félig teszik be a levelesbe a sok reklámot. Ugyanis ha például napokig nem vagyunk otthon - előfordul ez mással is, ugye? - , a ki nem vett reklámszemét arról tájékoztat, hogy jöhetsz, nincs itthon senki. Néha sikerül elkapnom egy-egy ilyen "kézbesítőt" - (arra azért nincs időm meg hajlandóságom sem, hogy lessem őket!) - , mondom neki, mi a problémám, az meg csak áll, bámul rám hülyén, mint aki tényleg nem érti, mi a gondom vele. Legutóbb éppen indultam valahová, mikor jött a szóróember, begyömöszölte félig az "aktát", ment tovább, én megálltam, erre szó nélkül visszafordult a kapunkhoz, simán benyomta a sok papírt, nem is látszott ki egy csücsök sem. Szóval tudja a szemétje, mi a baj, de azért nem csinálja a melóját rendesen!

  A harmadik: Az analfabétája nem tud olvasni!!!!! Ki van írva öles betűkkel, hogy "Reklámot nem kérek!", ennek ellenére az ostobája begyűri - félig!!! - a szemetet! Na most ha nem ért a szóból, mit tehetek?”
 • 4. pog 2013. július 10. 08:57
  „szolgáltatás ,és még én kalapóljak nekik.." ha akarnak valamit majd megkeresnek... kérdezem pétört mi lesz az ASA szerződés szegésével jogi útra terelik...mert az ügyről mélyen hallgatnak..”
 • 3. macs 2013. július 09. 18:26
  „A reklámújságokat nem szokták átlapozni, pedig érdemes, mert pl. egy boríték simán becsúszhat közéjük. Tehát átpörgetem és rögtön megtalálom a szolgáltató szórólapját. Nem értem, mi a probléma?”
 • 2. pachakuti 2013. július 09. 17:22
  „Fontos hír,leleplező cikk.
  Kár lenne itt megállni, még sok szolgáltatóról kell lerántani a leplet!”
 • 1. grafika88 2013. július 09. 16:29
  „És hol van az ASA nyilvántartása ?? ők miből dolgoztak ???
  Miért nem kérték ki a polgmesteri hívatalból a lakcím nyilvántartást?? v. a kurmányablakból ???v. az adó hívataltól ????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rezsicsökkentés makói módra

Rendkívüli ülés keretében határozott arról a napokban a makói képviselő-testület, hogy 10-10 százalékkal csökkenti a szennyvízszippantás, illetve a kéményseprés díját a városban. Tovább olvasom