Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Bevált az új forgalom a Maros-parton

Bevált az új forgalom a Maros-parton
Makó - Biztonságosabb lett a közlekedés a Maros-parti üdülőövezetben, mióta a nyáron egyirányúsították a forgalmat - ezt mondják az üdülők gazdái. Remélik, hogy további ötleteiket is megfogadja a városvezetés.
– Az üdülőövezetben bevezetett új forgalmi rend tapasztalataink szerint beváltotta a hozzá fűzött reményeket, nagyobb lett a biztonság – erősítette meg lapunknak Jenei Sándor, az egyik Maros-parti üdülő tulajdonosa, a nyaralóval rendelkezők több mint 120 tagot számláló baráti társaságának vezetője. Az egyirányúsítást még tavaly ősszel kérték.

Az indok: az önkormányzat az elmúlt években közel félmilliárdot költött a strandra és környékére, kalandparkot és lombkoronasétányt is épített, ami magával hozta a forgalom növekedését. Az ide vezető út keskeny, két autó nem fér el egymás mellett rajta, és járda sincs mellette. A városvezetés egyetértett, és mint megírtuk, júliusban ki is helyezték az új forgalmi rendet jelző táblákat – a beruházás költsége tervezéssel, engedélyeztetéssel együtt 1 millió forint volt. Mivel az üdülőövezet útja „hurokban" körbevisz, az egyirányúsítás egyszerű volt. Még biztonságosabbá tenné a közlekedést, ha szélesítenék a burkolatot – mondják most.

Az itt élőknek most további kéréseik, javaslataik vannak. Nyáron több szemétgyűjtő konténert, gyakoribb szúnyogirtást és térfigyelő kamerákat szeretnének. Talán legfontosabb elképzelésük az, hogy az üdülők bérlői vásárolhassák meg az általuk használt ingatlanokat. Az 1960-as, 70-es években kialakult övezetben becslések szerint nagyjából 250 üdülőtelek található itt. Jelenleg mindössze a harmaduk van magántulajdonban.

A bérlők a megvásárlás lehetőségéről szóban már ígéretet kaptak, ám amikor néhányan írásban is kérték, elutasító válasz jött a városházáról. A helyzet rendezése érdekében most tárgyalni szeretnének az önkormányzat illetékeseivel. Az mindenesetre jó hír, hogy – mint a szerdai testületi ülés előterjesztései között olvasható – legalább a bérleti díjak emelésére nem kell számítani: burkolt út melletti telkek esetén továbbra is 329, közbenső fekvésű telkeknél 295, belső fekvésűeknél pedig 272 forint plusz áfát kell várhatóan fizetni évenként minden négyzetméter után.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közmunkások telepítették a gyümölcsöst

Közmunkások telepítették a gyümölcsöst
Közmunkaprogramban egy egész gyümölcsöst alakítottak ki Magyarcsanádon. Ha a facsemeték megnőnek és termőre fordulnak, 9-10 tonnát is adhatnak. Tovább olvasom