Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Boglárkát átadta a makói édesapa

A makói Zatykó Attila tegnap átadta volt feleségének, a kilencéves Boglárka (képünkön) édesanyjának a kislány útlevelét, így az asszony magával viheti őt olaszországi otthonába. Az édesanya nem hallgatta meg kérdéseinket.
Mint a napokban megírtuk, Zatykó Attila a nyár elején hozta Makóra Boglárkát. Az édesapa – elmondása szerint – kilenc évvel ezelőtt ment ki Olaszországba dolgozni, egy esztendővel azután, hogy megnősült. Magyarországon maradt felesége nem sokkal később kislányt szült, majd kiköltözött hozzá Sairanóba; Boglárka az óvodát már ott kezdte.
Zatykó Attila idén júliusban, azt követően, hogy feleségétől három éve elvált és két éve külön is él, hazaköltözött, és magával hozta a kislányt is.
Ezzel viszont jogsértést követett el, mert a válópert követően a bíróság – az édesapa szerint vitatható körülmények között, például környezettanulmány készítése nélkül – az anyának ítélte őt. A Makón motor- és autóalkatrész-kereskedést üzemeltető, illetve karosszérialakatosként dolgozó Zatykó Attila azért vállalta emiatt még a feljelentést is, mert úgy gondolta, a kislánynak nála jobb helye lenne. Boglárka ráadásul lapunknak is elmondta: szívesebben maradna Makón, édesapjával; ugyan az anyukáját is szereti, de itt jobban érzi magát. Ráadásul az édesanya jelenlegi élettársa – egyébként a család korábbi főbérlője – nem kedveli őt, mesélte.

Az édesapa szerint a gyermek magyarországi tartózkodásának legalábbis a meghosszabbítása azért is indokolt lett volna, mert itt régóta húzódó alhasi panaszai miatt orvosi kezelés alatt áll, ezt pedig be kellene fejezni. Ezek az érvek azonban nem hatottak. Zatykó Attila tegnapig kapott határidőt, hogy Boglárkát Mezőhegyesen, az édesanya korábbi lakhelyén átadja neki. Lapunknak elmondta: azért döntött úgy, hogy eleget tesz a követelésnek, mert nem szeretné, ha Boglárkát megviselné a szülők elmérgesedő vitája – ám továbbra sincs meggyőződve arról, hogy a gyermek jó helyen lesz Olaszországban. Abban sem biztos, hogy volt felesége és annak jelenlegi élettársa biztosítani fogja számára a rendszeres kapcsolattartás, illetve láthatás lehetőségét.

Minderről természetesen szerettük volna az édesanya véleményét is meghallgatni. Az elmúlt napokban többször is kerestük, telefonja azonban eddig ki volt kapcsolva, és egy ismerősén keresztül is – aki felhívta szerkesztőségünket – hiába üzentük neki, hogy szeretnénk megszólaltatni. Tegnap délután aztán felvette a telefont, kérdéseinket azonban meg sem várta, bemutatkozásunk után nyomban megszakította a vonalat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A birkózóvébére fűzik a fokhagymát

Négyezer szórólap és kétezer ajándék népszerűsíti Makót a jövő hét végén Budapesten kezdődő… Tovább olvasom