Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 03. csütörtök - Hilda

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Makó hírek > Bombariadó szakította félbe a makói testületi ülést

Bombariadó szakította félbe a makói testületi ülést

Makó - Parázs vitát szított Makó tegnapi testületi ülésén a mintegy 3,5 milliárdosra tervezett fürdőberuházás vázlatterveinek bemutatása. A polgármester megvonta a szót az ellenzék egyik képviselőjétől. A koncepciót elfogadták, ezt követőn egy telefonhívás nyomán bombariadót rendeltek el. Az ülés este 7-től folytatódott.

Illyés Szabolcs - 2007.12.20. 04:00
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Makó címere mellett az egykori vármegye pecsétjét és a makói hagymát ábrázolja Szekeres István triptichonja, amit hivatalosan a város tegnapi testületi ülésén adtak át. Az ünnepi műsor, a karácsonyi dekoráció és az új környezet ellenére mégis parázs vitáktól volt hangos az ülésterem. A már-már veszekedésbe hajló diskurzus a tervezett fürdőberuházás vázlattervei miatt kerekedett.

Robbantással fenyegettek

Az ebédszünet alatt ismeretlen betelefonáló közölte a polgármesteri hivatal titkárságával: nagy erejű robbanószerkezetet helyezett el az épületben – tudtuk meg Palicz Andrástól, a Makói Rendőrkapitányság vezetőjétől. Az épületet tucatnyi rendőr vizsgálta át, az ülés este 7-től folytatódott.

Az egyébként közel 3,5 milliárdos fürdőprojekt terveinek elkészítésével a Hagymaház, a sportcsarnok és a tanmedence épületeit megálmodó Makona irodát bízták meg. A tegnapi ülésre hivatalos volt az irodát vezető Makovecz Imre is, aki vázolta a grandiózus beruházás elemeit. A működésről Vörös Imre, Pannon Spa Consult Kft. ügyvezetője tájékoztatott. Az ellenzék részéről többen is aggodalmuknak adtak hangot. Halmágyi Pál képviselő a befektetés megtérülése felőli biztosítékokat tudakolta, Toldi János pedig a tervezett épületegyüttes zsúfoltságáról szólt. A projekt kockázatairól, illetve az 50 méteres medence megszüntetéséről Endes Zsigmond fideszes képviselő osztotta meg a gondolatait a jelenlévőkkel. Mivel a polgármester úgy ítélte meg, eszmefuttatása eltér az előterjesztés tárgyától – vezetői gyakorlatában először – megvonta a szót a jobboldali képviselőtől.

Az eszmecserének aktív résztvevőjévé vált Makovecz Imre, aki – kiemelve jobboldali elkötelezettségét – a beruházás megvalósítása mellett érvelt. Gondolatai között szerepet kapott a trianoni tragédia miatt szétszakított ország újraélesztésének koncepciója is, aminek fontos eleme lehet egy gazdasági szempontból is megtérülő fürdő. A jobboldal szónokai szerint a rendkívüli, tervezett önerő gyanánt befektetendő hitel kockázata kisebb beruházást indokolna, a fürdő jelenlegi arculatának megtartása mellett. Az új koncepció több, kisebb medencével, élményszolgáltatásokkal vonzana Makóra turistákat. Hat tartózkodás és egy nem szavazat mellett a testület elfogadta a koncepciót.

A parázs viták háttere immár a Szekeres István alkotta triptichon.
Fotó: Illyés Szabolcs

Az ülés keretében beszámolt tevékenységéről a Tisza Volán küldöttsége is. Buzás Péter polgármester nyilvános kérdést intézett Mező István divízióvezetőn keresztül a társaság vezérigazgatójának: a buszállomás felújításának késlekedésével miért különböztetik meg hátrányosan a makói utazóközönséget? Buzás úgy véli, jelzésértékű, hogy a megye csaknem összes városában korábban valósultak meg a felújítások. Mező István szerint ez nem koncepciózus, csak a többi állomásépület egyszerűen rosszabb műszaki állapotban volt.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 14 hozzászólás
Moderálásra küldöm 14. greencat 2007.12.22. 23:01

Hát, igen! Az ember nem áhitatra akar a fürdőbe menni, hanem egykicsit felüdülni, a barátokkal összejönni, pihenni és nézni, hogy gyermekeink milyen ügyesen úsznak vagy úsznának, ha lenne hol úszni! Hogy miért nem lesz csúszda? Mert a külföldi vendégnek nyugalom kell, ha ez nincs meg, akkor nem jönnek és nem lesz bevétel!:)

Moderálásra küldöm 13. Még bérletes 2007.12.22. 22:23

Láttam én is ezt a viharos közgyüllést.A szemléletünk sajnos nagyon eltér.Makovec úr szerint a fürdő egy szakrális hely majdhogy nem egy templom.Szerintem pedig a mindennapos felüdülés helye.Én nem eltévedni és kerengeni akarok egy kacsalábon forgó fürdőnek hívott épületben.Nekem egy kis vízfelület kellene.az 50 m medence nem luxus...Máshol is elfogadott.A rengeteg kiszolgáló öltöző mellé nincs vízfelület.Főleg télen lesz gond nincs fedett medence csak 25m -es,ez azé elgondolkodtató...A csúszda mög aztán abszolult nem fér bele a fürdőkultúrába..Csak azt nem értem másutt mér van?
Szóval lesz körömápolás mög vendéglő,sok pici vizecske..Nem lehetne egy másik tervezőt is megkérdezni egy terv erejéig? Esetleg a célszerűség gazdaságosság és a látogatók igényeinek alaposabb megismerése alapkán egy másik fürdő tervet is megvizsgálni? De tudom ez már lefuttot ügy.
Azé lehet hogy Makón már elég sok épület viseli Makovec úr keze nyomát,talán más tervező is akad ezen a szélességi körön.Ha nem akó… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 12. Heffalump 2007.12.22. 20:02

Ez ma már nem számít. Polgármester is hangsúlyozta, hogy nem köll olyanokat hangoztatni, hogy nem a makóiaknak épül. Sárváron is csak 10% a helyi vendég, hát nem értitök mög, hogy ez mögtérül a makóiaknak és munkalehetőségöket is teremt! Valami ilyesmit mondott...

Moderálásra küldöm 11. siriusilant 2007.12.22. 17:16

Azt tudják a Tisztelt( balos) Képviselők, hogy tavaly volt egy
O.B. III.-helyezet makói uszonyos, az idén már bajnokot is avattunk? Mi lesz ezekkel a tehetséges gyerekekkel? Hol fognak
edzeni? Hol fogják a versenyeket tartani? Ki fizeti a más városban
tartott( kötelező) versenyek horribilis költségeit?

Moderálásra küldöm 10. triatlonos 2007.12.22. 16:32

Nem tisztem védeni a képviselő urat - és lehet, hogy a kifejező készsége nem éri el a KGST szabványt - de a mondandójának a lényegével a makóiak egyetértenek. Ha az ötvenes medence útban van a gigantomániás terveknek, akkor valamelyik sarokban épitsenek egy másiakat, és ha kész van, akkor a régit már lehet is bontani. Mivel ennek az értéke csupán a teljes beruházás 3-4 %-a, tehát elhanyagolható. Ha viszont a makói gyerekek zsivaja a gond, akkor itt komoly erkölcsi problémák merülnek fel az ötletgazdák részéről!

Moderálásra küldöm 9. culi 2007.12.22. 15:38

Amilyen emberek vannak a testületbe....komolyan mondom ez nagyon szánalmas,egy rohadt mondatot nem tud némelyik normálisan megfogalmazni!

Moderálásra küldöm 8. Janó 2007.12.21. 11:34

T. triatlonos!
Ezzel a jelzővel arra próbáltam utalni, hogy milyen régóta áll ennek a néplavornak az élén. Szinte már belekövült a vezetői székbe! Ha jól emlékszem itt Makón egy közintézmény vezető sincs aki ilyen régóta irányítana, uralkodna! Szerintem olyan 25-30 éve áll a fürdő élén. De bocs ha tévedek.
M@M szerintem se az eszéért és a két "szép" szeméért van ott ahol van!
Egyébként nagyon igazatok van. Üdv.

Moderálásra küldöm 7. M@M 2007.12.21. 08:24

Hátmég, ha szétnéznénk a múltjában? Akkor mik derülnének ki!! Akkor az őskövület gyorsan átváltozna valami nagyon durvára! Sajnos nincs bizonyítékom, másképp elmesélném!Kinyílna a bicska a zsebetekben!!

Moderálásra küldöm 6. Heffalump 2007.12.20. 18:54

Szerintem pedig tök találó a jelző!

Moderálásra küldöm 5. triatlonos 2007.12.20. 16:09

Mondom, hogy ez a testületi ülés közvetités jobb, mint egy szinház. Élmény nézni, mert az ember nem bújhat ki a bőréből, és ez itt minden alkalommal látszik. Hiába készül fel elméletben, hogy ne árulja el magát, minden alkalommal kibujik a szög a zsákból.
Mondom is tanult kollegámnak - aki az egyik oldalról ment, de a másik oldal vezére - hogy eddig csak azt hallottam a makóiaktól, hogy a képviselők "égetnivalóan rosszak", de hogy mostmár robbantanivalók, ez egy kicsit erős.
T. Janó! Milyen jelző ez az őskövület? Olyat már hallottam, hogy kőbe vésett , meg maradi, meg elmaradott, meg a haladás ellensége, meg ilyesmi, de erről az őskövületről egy kicsit részletesebben, ha lehet, mert gondolom, hogy ennyit megér! Köszi.


14 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...