Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Bontják a házakat a makói Tescónak

Már bontják a megvásárolt házakat az Aradi utcának azon a szakaszán, ahol a Tesco Globál Rt. készül áruházat építeni Makón. Az új üzlet várhatóan az év vége felé nyílik meg.
Néhány épületet már teljesen lebontottak. Fotó: Szabó Imre
Már javában bontják a makói Aradi utcán, a Kertész és a Tölgyfa utca közötti szakasz páratlan oldalán azokat a házakat, amelyeknek a helyén a makói Tesco Áruház hamarosan felépül. A megvásárolt ingatlanok egy részét már teljesen eltüntették, a törmeléket is elhordták a helyükről, míg más épületeknek jelenleg a tetőszerkezetét, illetve falait bontják.
Az egyik érintett, Víghné Ménesi Zsuzsa lapunknak elmondta: tavaly októberben keresték meg őket azzal, hogy szeretnék tőlük a házat megvásárolni. Az adásvételről hamarosan előszerződés, majd végleges megállapodás készült. Ennek értelmében már áprilisban előleget kaptak a vételárból, nem sokkal később pedig hozzájutottak a teljes összeghez.

A háromszobás, nagyjából huszonöt éves házat, amelyben egyébként az anyósa lakott, június 30-áig kellett kiüríteniük és átadniuk. Hogy mennyiért cserélt gazdát az ingatlan, nem tudtuk meg, azt viszont elmondta Víghné Ménesi Zsuzsa, hogy elégedettek voltak az összeggel. Ő egyébként Nagylakon dolgozik és úgy gondolja: az áruháznak többek között a Makótól keletre eső közeli falvak lakossága fog örülni – nekik nem kell majd a hasonló szegedi vagy hódmezővásárhelyi áruházba utazniuk.

A majdani üzletről a Magyarországon eddig negyvenöt áruházzal rendelkező és tizenötezer embert foglalkoztató Tesco Globál Rt. szóvivője, Danks Emese lapunknak annyit mondott: maga az építkezés heteken belül megkezdődik. Háromezer négyzetméter alapterületű hipermarketet fognak nyitni a területen, terveik szerint még idén – az üzlet mellett benzinkutat is szeretnének üzemeltetni. Az új áruházban százötven-kétszáz ember dolgozik majd, zömmel helybeliek.
A hat évvel ezelőtt érkezett Szegedi utcai Penny Market, a Kossuth utcában két éve nyílt Spar és az idei év elején átadott Lidl után a Tesco a negyedik nagyáruház lesz Makón.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentpéteri hazai pályán

Szentpéteri Csilla (képünkön) hangversenyével kezdődik szombaton este a Makói Muzsika címmel… Tovább olvasom