Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Borbás Marcsinak sütött kenyeret Limara

Nemrégiben a makói Tóthné Libor Mária, gasztroblogger volt a vendége az M1 Gasztroangyal című műsorának. Limara házi kenyeret és kiflit sütött, a műsorvezető Borbás Marcsi szinte el volt ájulva a remekművektől.
Borbás Marcsi örült, hogy végre személyesen is megismerkedhetett Tóthné Libor Máriával, a Limara Péksége gasztrobloggerével – kezdődött a múlt szombati Gasztroangyal adása a Magyar Televízió egyes csatornáján. A makói blogger ugyanis a szerkesztők meghívására érkezett a sokak által nézett műsorba. A sütés-főzéssel foglalkozó műsorba jól illett Limara, hisz ezúttal konyhai praktikákról volt szó. Borbás Marcsi ki is hangsúlyozta, a kenyerek és kelt tészták világáról nem is beszélhetne hitelesebb személy Limaránál, aki jól bevált fehér kenyeret és tönkölykorpás kiflit sütött. A makói blogger minden praktikát, fortélyt elmondott, bemutatott az adásban. Az eredmény most sem maradt el: a gőzölgő kenyér illata, íze dicsérő szavakat váltott ki az ámulatba esett műsorvezetőtől.

 Limara házi kenyeret és kiflit sütött.
Limara házi kenyeret és kiflit sütött.

A kulisszatitkokról Tóthné Libor Mária számolt be. – A forgatás februárban zajlott, és minden percét nagyon élveztem – mondja lelkesen. A kétnapos felvétel reggeltől estig tartott, Budapesten és több vidéki helyszínen. Bár az adásból sok minden kimaradt, így is sokszínű gasztronómiai élményben lehetett részük a nézőknek. Nemcsak a kenyérsütés fortélyait mutatták be, de szó volt fűszernövényekről, volt igazi olívaolaj-, valamint só kóstolás, sőt egy sváb családi éttermet is kipróbáltak. – A forgatás alatt nemcsak én tanítottam, sokat tanultam magam is – véli Limara. A legjobb élmény számára az olívaolajok kóstolása volt: ott számos új ismerettel bővítette konyhai tudását.

- A tízfős stáb végig kedves volt, barátságosan viszonyultak hozzám – meséli Tóthné Libor Mária, akit nagyon meglepett a meghívás. A felvétel előtt csupán egy héttel kapott egy e-mailt a műsor szerkesztőitől, hogy szeretnék meghívni a Gasztroangyal-ba. Limara nem sokat hezitált; némi gondolkodás után igent mondott a felkérésnek. Szívesen tette ezt és örömmel gondol vissza a forgatás minden percére, hisz ilyen nagyszabású produkcióban - neves műsorvezetővel - még nem vett részt. – Borbás Marcsi végig barátként kezelt, közvetlensége pozitívan hatott az egész műsorra. Jó volt látni a lelkesedését, azt, hogy élvezi, amit csinál. Mindig jókor, jókat kérdezett, igazi példakép lehet a műsorvezetők számára – meséli a blogger.

Limara már számos csatorna műsorában vendégeskedett, de még sosem tért haza annyi pozitív élménnyel, mint most. Lelkesedése, öröme a képernyőn is jól látszódott. – Az összes műsor közül itt éreztem a legjobban magam, ide bármikor szívesen visszamennék, ha hívnának – összegez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Téves a büntetés, mégis megfizetnek

Karácsony előtt zárolták az ambrózfalvi Tolnaiék számláját, mert a NAV úgy találta, a fiatalasszony tartozik az államnak. Tovább olvasom