Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 20°C Még több cikk.

Bővül a Hagymaház szabadtéri színpada

Kétszáz négyzetméterrel bővítik a makói Hagymaház szabadtéri színpadát a Makói Muzsika című programsorozat egyik előadása, a Jézus Krisztus Szupersztár című rockopera kedvéért. A mesterek már dolgoznak a helyszínen.
Fotó: Schmidt Andrea
Három helybeli mester ajánlatát mérlegelve a Közművelődési Kht. Szabó Sándort és fiát bízta meg azzal, hogy a Hagymaház félköríves szabadtéri színpadát egészítse ki, hogy hozzá lehessen illeszteni a kiegészítő színpadelemeket. A mesterek tegnap kezdtek a munkához. A színpadot négyszögletű alaprajzúvá kiegészítő építményt egyébként a fesztivál zárását követően elraktározzák, így később sem lesz akadálya a színpad bővítésének – jelentette be tegnap délelőtt Bálint Márta, a szervező Közművelődési Kht. igazgatója, illetve a város polgármestere, Buzás Péter a szabadtéri színpadnál.

A Makói Muzsika címmel meghirdetett zenei hét július 30-án, szombaton a makói születésű, nemzetközi hírű zongoraművész, Szentpéteri Csilla koncertjével indul, aki Makón még soha nem lépett fel zenekari kísérettel – a koncertet ráadásul a művésznőtől megszokott fényparádé teszi látványossá. A második előadásra augusztus 2-án, szerdán kerül sor: három operaénekes, Felber Gabriella, Molnár András és a Makóhoz ugyancsak szorosan kötődő Busa Tamás tart Verdi–Wagner gálaestet.

Ugyancsak kuriózum lesz a három tagú Princess hegedűvirtuóz-együttes augusztus 5-i fellépése. Ők jártak már Makón, élőben viszont még nem játszottak. A legkülönlegesebb produkciónak az augusztus 7-i záró előadás ígérkezik: Webber Jézus Krisztus Szupersztár című rockoperáját adják elő – ennek kedvéért kell a színpad méretét megnövelni.

A fesztivál megrendezését a makói önkormányzat 9,9 millió forinttal támogatta – ennek köszönhető, hogy a belépőket jelképes, kétszáz forintos áron lehet megváltani. Két héttel a fesztivál kezdete előtt egyébként a jegyek hetven százaléka már elkelt, és meglepően szépen fogytak a fajsúlyosabb kikapcsolódást ígérő Verdi–Wagner estre szóló biléták is. Jegyeket azonban nemcsak vásárolni, hanem nyerni is lehet, méghozzá a lapunkban, illetve a Hirdető ingyenes hirdetési újságban időről időre megjelenő rejtvények megfejtésével.


A Makói Muzsika programja:

Július 30., szombat, este 8 óra: Szentpéteri Csilla koncertje.
Augusztus 2., szerda, este 8 óra: Verdi–Wagner gálaest.
Augusztus 5., péntek, este 8 óra: Princess-koncert. Augusztus 7., vasárnap, este 8 óra: Jézus Krisztus Szupersztár. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom